Borilni športi

Kovalev spoštuje Alvareza, a dodaja: Imam slabe izkušnje s sodniki

Nevada, 31. 10. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni svetovni boksarski prvak v poltežki kategoriji različice WBO Sergej Kovalev samozavestno pričakuje skorajšnji obračun z odličnim Saulom 'Canelom' Alvarezom. Toda pretekle negativne izkušnje s spornimi sodniškimi odločitvami pri izkušenem ruskem borcu puščajo precej dvomov.

Spomini na obračuna z Andrejem Wardom so še vedno živi, ruski boksarski šampion Sergej Kovalev pa se boji ponovitve spornih sodniških odločitev z njunega prvega dvoboja, ki so neposredno vplivale na zmago zdaj že upokojenega ameriškega borca.

"Spoštujem Canela (Saula Alvareza, op. p.) zaradi njegovega poguma, odločnosti in nenazadnje tveganja, da se je sploh odločil prestopiti v poltežko kategorijo. V našem športu lahko uspejo samo pravi borci, torej takšni, ki se ne bojijo novih izzivov. In prav to med drugimi pozitivnimi lastnostmi odlikuje mojega naslednjega nasprotnika," Kovalev ni skoparil s pohvalami na račun Alvareza, s katerim se bosta ta konec tedna v dvoboju za naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji različice WBO pomerila v MGM Garden Areni v zvezni državi Nevadi. "No, to je moja divizija, v kateri sem od svojega prvega dvoboja, in želim spisati zgodovino le-te. Trenutno se v njej nahaja toliko kakovostnih borcev, da bo zelo zanimivo v prihodnje spremljati njen razvoj. Posledično pa se odpira veliko število potencialnih vrhunskih dvobojev, ki nikogar ne bi pustili ravnodušnega," pravi 36-letni Rus, ki ga kljub izraženi samozavesti pred obračunom z mehiškim boksarjem razžira velik dvom.

Šestintridesetletni ruski boksar Sergej Kovalev bo ta konec tedna v dvoboju s 'Canelom' Alvarezom branil naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji različice WBO.
Šestintridesetletni ruski boksar Sergej Kovalev bo ta konec tedna v dvoboju s 'Canelom' Alvarezom branil naslov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji različice WBO. FOTO: AP

Boji se sodniških odločitev
"V zadnjih dneh me preveva zelo čuden občutek, da bi lahko ta konec tedna doživel podobno usodo kot na prvem dvoboju z Andrejem Wardom. Bojim se čudnih sodniških odločitev, ki bi šle lahko v prid Alvarezu. Želim si zgolj eno, da bi se privrženci boksa najinega obračuna spomnili kot enega od najboljših v zadnjem obdobju. Najpomembneje je, da dam vse od sebe, s čimer bi najverjetneje ubranil naslov svetovnega prvaka," je v pogovoru za Fight Hub še dodal Kovalev.        

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nejembureka
02. 11. 2019 09.28
Kovalev bo zmagal.
icekpicek
31. 10. 2019 07.45
-2
Škrti pa res ja