Borilni športi

Kraljica bantamske kategorije je spet na vrhu: Nunesova 'pošolala' Peno

Dallas, 31. 07. 2022 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., Ž.K.
Komentarji
2

Julianna Pena je pred slabim letom dni pripravila enega največjih presenečenj v zgodovini mešanih borilnih veščin in ugnala eno najdominantnejših bork vseh časov Brazilko Amando Nunes. Američanka je takrat šokirala Brazilko z zmago že v drugi rundi. Slednja je vse od takrat kovala maščevanje in končno dočakala svojo priložnost. Borki sta se pomerili v glavni borbi borilnega spektakla UFC 277 v American Airlines Centru v Dallasu, na katerem je bila na sporedu med drugim tudi borba za naslov začasnega prvaka moške mušje kategorije. Brazilka tokrat ničesar ni prepustila naključju in z dominantno predstavo povrnila naslov. Obračun deklet, kot tudi preostale borbe spektakla, si lahko v vsakem trenutku ogledate v arhivu VOYO.

Amanda Nunes je po 'kiksu' v prvi borbi z Julianno Peno tokrat znova vzpostavila dominanco in pokazala, zakaj velja za najboljšo borko vseh časov. Brazilka je bila vseh pet borb prepričljivo boljša, še najbližje zaključku pa je bila v drugi rundi, ko je Peno kar trikrat spravila v nokdavn. Kljub porazu pa je treba Američanki venezuelskih korenin priznati srčnost, saj se kljub močno zdelanemu obrazu ni predala do zadnje sekunde in je bila v četrti rundi tudi zelo blizu zmagi s podreditvijo.

Poleg Nunesove je do šampionskega pu znova prišel tudi Brandon Moreno, ki je sicer zelo izenačeno borbo s Kaijem Kara-Francem zaključil z izjemno močno brco v telo nasprotnika. Kot nosilice začasenga pasu se bo tako Mehičan še četrtič v karieri pomeril z nespornim prvakom Deivesonom Figueirodom, s katerim sta si po borbi tudi izkazala spoštovanje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prve tri borbe borilnega spektakla pa so minile zelo hitro. Anthony Smith je v uvodni borbi moral po nesrečnem zlomu noge priznati premoč Magomed Ankalajevu, ki se z devetimi zaporednimi zmagami lahko resno spogleduje z borbo za naslov prvaka. Tudi Alexandre Pantoja je pokazal, da je v mušji kategoriji lahko še kako nevaren tekmec za naslov prvaka, saj je z izjmeno hitro zmago odpravil nekdanjega izzivalca za naslov prvaka Alexa Pereza. Še hitreje pa je borbo zaključil težkaš Sergej Pavlovič, ki je že po 55 sekundah borbe vpisal zmago s tehničnim nokavtom nad kraljem nokavtov Derrickom Lewisom. Kot se je hitro izkazalo, je sodnik v oktagonu sicer nekoliko prehitro prekinil borbo, a je treba priznati, da je bil Lewis ob prekinitvi v zelo slabem položaju in bi kaj kmalu lahko postal žrtev bolečega nokavta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate na VOYO:

Ženska bantamska kategorija: Julianna Pena – Amanda Nunes (Soglasna sodniška odločitev)

Mušja kategorija: Brandon Moreno – Kai Kara-France (tehnični nokavt v tretji rundi)

Težka kategorija: Derrick Lewis – Sergej Pavlovič (tehnični nokavt v prvi rundi)

Mušja kategorija: Alexandre Pantoja – Alex Perez (podreditev v prvi rundi)

Poltežka kategorija: Anthony Smith – Magomed Ankalajev (tehnični nokavt v drugi rundi)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sociedadreal1
31. 07. 2022 09.32
-2
tako dobit v postlo, te pa zdela....
RTVjeZAKON
31. 07. 2022 10.41
+6