Borilni športi

Krušič pred borbo na KSW 62: Ne čutim nobenega pritiska

Ljubljana, 14. 07. 2021 20.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., T.V., N.M.
Komentarji
2

Na prestižnem dogodku mešanih borilnih veščin KSW 62 ugledne evropske organizacije KSW se bo v Varšavi boril tudi slovenski predstavnik Lemmy Krušič. Čaka ga češki nasprotnik David Martinik, Ljubljančan pa bo poskušal postati sploh prvi slovenski tekmovalec z zmago v prestižni poljski organizaciji. Prenos borbe bo v soboto ob 20. uri le na VOYO.

Martinik vs. Krušič-2
Martinik vs. Krušič-2 FOTO: VOYO

Lemmy Krušič in David Martinik si bosta nasproti stala v kletki v bantamski kategoriji (do 61 kilogramov), za Krušiča pa bo to druga borba pod okriljem organizacije KSW. Prvič se je boril pred dvema letoma v Zagrebu, a tedaj (v najboljši borbi večera) izgubil po soglasni sodniški odločitvi proti Sebastianu Przybyszu. Tokrat Ljubljančan upa, da bo postal sploh prvi Slovenec, ki bo uspel zmagati v organizaciji KSW (brez zmage so poleg Krušiča do sedaj ostali še Uroš Jurišić, Monika Kučinič, Bojan Kosednar in kot prvi Marko Drmonjič, sicer strokovni komentator prenosov na VOYO).

"Ne čutim treme, kot sem že rekel. Nimam nekega pritiska. Veselim se nastopa. Res komaj čakam. Prav veselim se te borbe, komaj čakam, da se to odvije, ker sem dejansko napredoval veliko. Upam in hočem ter verjamem, da lahko to prenesem v kletko," je Tadeju Vidrihu v pogovoru v enem od ljubljanskih trening centrov povedal 32-letni Lemmy Krušič. "Pričakujem zmago, ker smo res veliko časa vložili v te priprave in tehnični del. Pričakujem zmago, ne čutim pritiska, pa naj bo prva ali zadnja slovenska zmaga, mi je povsem vseeno. Vse bom dal od sebe, tako kot dam vedno. Vsi, ki me poznajo, vedo, kakšne kvalitete imam. Vedno bom pustil srce v kletki, tudi če ne bo šlo vse po načrtu. Ne čutim nobenega pritiska," je še razložil Ljubljančan, ki bo odprl serijo borb v Varšavi. 

V borbi večera se bosta udarila Poljaka Szymon Piotr Kołecki – sicer nekdanji olimpijski dvigovalec uteži – in Akop Szostak. Poleg borbe večera v poltežki kategoriji pa nas čaka zares veliko zanimivih borb. 

Spored borb na dogodku KSW 62:
Szymon Kołecki vs. Akop Szostak

Artur Sowiński vs. Sebastian Rajewski

Paweł Polityło vs. Bruno Santos

Andrzej Grzebyk vs. Marius Žaromskis

Michał Michalski vs. Adrian Bartosiński

Tomasz Sarara vs. Vladimir Toktasinov

Gilber Ordoñez Huila vs. Lom-Ali Eskijew

Marcin Krakowiak vs. Borys Borkowski

David Martinik vs. Lemmy Krušič

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ii
15. 07. 2021 19.46
+0
Naj mu uspe 💪
Andrej Tomše 1
15. 07. 2021 08.31
+0
Dejmo Lemmy navijamo zate vsi stari in mladi zdajšni in ex JARŠANI