Borilni športi

KSW 63: Soldić ubranil naslov prvaka

Varšava, 04. 09. 2021 23.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec, M.G.
Komentarji
3

Nov borilni spektakel najmočnejše evropske organizacije mešanih borilnih veščin KSW je postregel kar z nekaj poslasticami, zagotovo pa je največ pozornosti požela borba večera za naslov prvaka velterske kategorije med aktualnim prvakom Robertom Soldićem in izzivalcem Patrikom Kinclom. Zmage se je razveselil hrvaški borec, rojen v bosanskem Vitezu, ki je tako ubranil naslov prvaka. Zamujene borbe si lahko ogledate na VOYO.

Roberto Soldić
Roberto Soldić FOTO: VOYO

Glavna borba večera je bil obračun za naslov prvaka velterske kategorije. Šampionski pas je ubranil 26-letni Roberto 'Robocop' Soldić, ki je postal prvak že na svojem debiju v KSW-ju decembra 2017, ko je deset dni pred obračunom vskočil kot zamenjava za Južnoafričana Dricusa Du Plessisa. Takrat je Soldić z zmago proti Borysu Mańkowskemu kronal izjemno uspešno leto, saj je v enem letu zmagal v kar petih borbah. 26-letnik je sicer aprila prihodnje leto pas izgubil prav proti Du Plessisu, a ga je še oktobra isto leto v povratnem obračunu dobil nazaj. Šampionski pas je nato Robocop še enkrat ubranil, dvakrat je slavil še v borbah, ki zaradi zgrešene teže nista šteli za naslov prvaka, nazadnje pa je v kletki stal novembra lani, ko se je podal kategorijo višje in na dogodku KSW 56: Poljska proti Hrvaški s tehničnim nokavtom v prvi rundi premagal Michala Materlo. Pas mu je tokrat poskušal odvzeti šest let starejši Čeh Patrik Kincl, ki je do danes beležil pet zaporednih zmag, od tega dve v organizaciji KSW. A ni mu uspelo, Soldić je bil premočan, slavil je predčasno, in sicer v tretji rundi, ko je borbo zaradi številnih udarcev Soldića prekinil glavni sodnik. Pred tem se je Kincl v uvodnih dveh rundah izkazal za dostojnega nasprotnika, a v tretji rundi je 'Robocop' svoje delo opravil z odliko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dobro je svoje delo na debiju pod okriljem organizacije KSW opravila tudi Hrvatica Sara Luzar Smajić, ki je nadvladala Španko Aitano Alvarez. Sodniki so soglasno določili, da je bila hrvaška borka, rojena v Zagrebu, boljša nasprotnica. 

Še drugič zapored pa je pod okriljem organizacije KSW izgubil Antun Račić. Za poraz Hrvata je poskrbel domačin Jakub Wikłacz, ki je Račića razorožil že v uvodni rudni, in sicer z davljenjem. Račić je nekdanji prvak, medtem ko je Wikłacz še na začetku svoje borilne športne poti v organizaciji KSW, tako da je ta zmaga kar manjše presenečenje. Za še eno razočaranje za hrvaško borilno javnost je poskrbel Aleksandar Rakas, ki je predčasno – po posredovanju sodnika – moral končati svojo dvoboj s Tomaszom Romanowskim (že v prvi rundi). 

Razočaral pa niti tokrat ni Srb Darko Stošić, ki sicer svojega nasprotnika ni 'uspaval' predčasno, ampak je Michała Andryszaka ugnal po deljeni sodniški odločitvi. Poljak je prepričljivo dobil prvo rundo, nato pa je boljši obraz pokazal Stošić in zasluženo slavil novo, že tretjo zaporedno zmago pod okriljem organizacije KSW. Srb je pod okriljem poljske organizacije še neporažen, prav tako pa ostaja neporažen v težki kategoriji, saj v svoji karieri kot težkokategornik beleži kar 15 zmag brez poraza. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih lahko kadar koli ogledate na VOYO:

Velterska kategorija: Roberto Soldić – Patrik Kincl (tehnični nokavt v tretji rundi)

Srednjetežka kategorija: Damian Janikowski – Paweł Pawlak (soglasna sodniška odločitev)

Težka kategorija: Darko Stošić - Michał Andryszak (deljena sodniška odločitev)

Bantamska kategorija: Antun Račić – Jakub Wikłacz (predčasen konec z davljenjem v prvi rundi)

Dogovorjena teža (80 kilogramov): Aleksandar Rakas – Tomasz Romanowski (nokavt v prvi rundi)

Ženska mušja kategorija: Emilia Czerwińska – Weronika Eszer (tehnični nokavt v drugi rundi)

Poltežka kategorija: Damian Piwowarczyk – Marcin Trzciński (predčasen konec z davljenjem v drugi rundi)

Ženska mušja kategorija: Sara Luzar Smajić – Aitana Alvarez (soglasna sodniška odločitev)

Peresna kategorija: Szymon Karolczyk – Michał Domin (soglasna sodniška odločitev)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marjanović.dražen
06. 09. 2021 19.25
💪💪💪💪
superjezek
05. 09. 2021 12.29
+4
Soldič je dobesedno mašina sem pogledal kar nekaj njegovih borb.!!!! V sloveniji nimamo tako dobrega borca pa niti v srbiji.. =))))
number46
02. 09. 2021 15.41
+2