Borilni športi

KSW 65: Pomerila se bosta prvak stare in prvak nove generacije

Glivice, 15. 12. 2021 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
2

Zadnji KSW-jev borilni spektakel v tem letu bo še kako zanimiv. Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin bo namreč leto zaključila s kar dvema borba za naslov prvaka. Ljubitelji mma-ja z nestrpnostjo pričakujejo predvsem glavno borbo večera, v kateri se bosta pomerila prvak srednjetežke kategorije, legendarni Mamed Khalidov ter prvak velterske kategorije Roberto Soldić. Dogodek si boste lahko to soboto v živo ogledali na VOYO, prenos se prične ob 19.00.

Legenda proti bodoči legendi. Stara šola proti novi šoli. Bitka kraljev. Prvak proti prvaku. S temi besedami ljubitelji evropske scene mešanih borilnih veščin opisujejo težko pričakovano glavno borbo borilnega spektakla KSW 65 (ki si jo boste lahko v živo ogledali na VOYO) med legendarnim poljskim borcem ruskega porekla Mamedom Khalidovim, ki kljub 41 letom še vedno spada v sam vrh evropskega mma-ja ter Robertom Soldićem, komaj 26-letnim borcem, ki ga mnogi za smatrajo za enega najboljših borcev v velterski kategoriji na svetu.

KSW65: Khalidov vs Soldić

Khalidov, ki bo branil pas srednjetežke kategorije, se za poljsko organizacijo bori že od leta 2007. Dve leti kasneje je postal KSW-jev sploh prvi prvak poltežke kategorije, se spustil kategorijo nižje in postal prvak srednjetežke kategorije, z 12 zaporednimi zmagami pa je postavil rekord nepremaganosti v organizaciji. 41-letni legendarni borec je bil v poljski organizaciji nepremagan med letoma 2007 in 2018, ko ga je dvakrat zapored premagal prvak poltežke kategorije Tomasz Narkun, ki ima v lasti šampionski pas poltežke kategorije že zadnjih šest let. Khalidov se je decembra 2018 po drugem porazu proti Narkunu nato začasno športno upokojil, a se je v kletko vrnil že leto kasneje. Po porazu proti Scottu Askhamu so mnogi verjeli, da se je njegov čas iztekel, a je povratni borbi oktobra lani Poljak rojen v Čečeniji v prvi rundi nokavtiral Angleža ter si tako okoli pasu znova nadel šampionski pas KSW-jeve srednjetežke kategorije.

Njegov naslednji izzivalec bo mladi hrvaški borec, rojen v bosanskem Vitezu, Roberto Soldić, sicer prvak KSW-jeve veltrske kategorije. 26-letni borec z vzdevkom Robocop je svoj pas nazadnje obranil septembra letos, s čimer je zmagovalni niz podaljšal na šest zaporednih zmag, eno izmed njih pa je med drugim dosegel v srednjetežki kategoriji proti nekdanjemu prvaku Michalu Materli. Po zadnji zmagi je Soldić izval Khalidova, za katerega je dejal, da ga "neizmerno spoštuje in mu bo v veliko čast pomeriti se z njim.", legendarni borec pa je borbo s 15 let mlajšim izzivalcem na navdušenje občinstva tudi sprejel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po mnenju enega izmed lastnikov KSW-ja, Macieja Kawulskega bo šlo za: "največjo borbo v zgodovini promocije" , mnogi poznavalci so jo označili tudi za najzanimivejšo borbo izven dveh največjih svetovnih organizacij mešanih borilnih veščin. Če bo zmagal Soldić, se bo Hrvat izstrelil v sam vrh svetovnega mma-ja in zagotovo prejel klic Bellatorja ali UFC-ja, a ima KSW za prihodnje leto zanj velike načrte (organizirali bodo 12 borilnih spektaklov, širijo tudi seznam borcev v organizaciji), zato ne gre izključiti, da bo popularni Robocop ostal prvo ime najmočnejše evropske mma organizacije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg težko pričakovane borb dveh največjih imen evropskega mma-ja, bodo oči ljubiteljev uprte tudi v predzadnjo borbo večera, v kateri se bosta v povratnem obračunu pomerila aktualni prvak peresne kategorije Daniel Torres ter nekdanji prval Salahdine Parnasse. Torres je nekoliko presenetljivo januarja letos premagal Parnasseja, in Francozu zadal prvi poraz v profesionalni karieri ter mu odvzel šampionski pas. Parnasse je odločen poraz maščevati in dokazati, da spada v sam vrh KSW-jeve peresne kategorije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg dveh borb za naslov prvaka, bomo videli še osem borb, na katerih se bo predstavilo kar sedem debitantov v organizaciji, a tokrat znova na delu ne bo slovenskih predstavnikov, tako da bomo morali na močno želeno prvo slovensko zmago v KSW-ju še nekoliko počakati.

Za tiste, ki si želite še več borb mešanih borilnih veščin, pa bo v noči s sobote na nedeljo, s pričetkom ob 1.00 uri ter neposrednim prenosom na VOYO, na sporedu še zadnja UFC-jeva noč borb (izvirno UFC Fight Night) v tem letu. Glavna borba večera bo v težki kategoriji med Derrickom Lewisom in Chrisom Daukasom.

KSW 65
KSW 65 FOTO: KSW

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Srednjetežka kategorija Mamed Khalidov – Roberto Soldić (borba za naslov prvaka)

Peresna kategorija: Daniel Torres – Salahdine Parnasse (borba za naslov prvaka)

Peresna kategorija: Damian Stasiak – Lom-Ali Eskijew

Lahka kategorija: Mateusz Legierski – Roman Szymański

Težka kategorija: Michał Kita – Marek Samociuk

Velterska kategorija: Adam Niedźwiedź  – Miroslav Brož

Poltežka kategorija: Damian Piwowarczyk – Marc Doussis

Ženska slamnata kategorija: Anita Bekus – Magdaléna Šormová

Peresna kategorija: Patryk Likus – Piotr Olszynka

Bantamska kategorija: Shamad Erzanukaev – Bartosz Rewera

KSW65: Khalidov vs Soldić
KSW65: Khalidov vs Soldić FOTO: VOYO
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
16. 12. 2021 18.34
-1
MMIRKO - iq človeških ribic, najbrž tvoj..
MMIRKO
15. 12. 2021 16.49
+1
iq človeških ribic