Borilni športi

KSW 66: Ziolkowski in Narkun bosta branila šampionske pasove

Ščečin, 11. 01. 2022 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin novo leto otvarja z borilnim spektaklom, na katerem bodo gledalci lahko videli dve borbi za naslov prvaka. Na KSW 66, ki bo potekal v poljskem Ščečinu, bosta naslov prvaka branila Marian Ziolkowski v lahki kategoriji in Tomasz Narkun v poltežki kategoriji. Dogodek boste lahko to soboto v živo gledali na VOYO, prenos se začne ob 19.00.

Za poljsko mma organizacijo KSW je bilo 2021 odlično leto, v katerem so priredili osem borilnih spektaklov (vse si lahko pogledate v arhivu VOYO), v letu 2022 pa si jih želijo prirediti vsaj deset. Prvi izmed njih bo KSW 66, na katerem bo glavna borba večera borba za naslov prvaka v lahki kategoriji.

KSW 66: Ziolkowski vs Mankowski

Borilni spektakel bosta otvorila mladi domačin Patryk Surdyn, ki je kariero v KSW-ju začel z dvema porazoma in nujno potrebuje zmago, ter češki borec David Martinik, ki je slovenskim ljubiteljem mešanih borilnih veščin poznan kot krvnik slovenskega borca Lemmyja Krušiča.

Na istem dogodku bosta znova nastopila brata Rajewski. Starejši izmed dvojca Lukasz se bo pomeril z Belgijcem Donovanom Desmaejem, mlajši Sebastian pa bo v kletki zaplesal z debitantom v KSW Niklasom Bäckströmom. 32-letni Šved, ki se je svoj čas meril tudi v UFC-ju, se v kletko vrača po štiri in polletni odsotnosti od športa.

Pred borbama za naslov prvaka bo domače občinstvo pesti stiskalo za veterana organizacije in nekdanjega prvaka srednjetežke kategorije Michala Materlo, za katerega bo to že 26 borba v poljski mma organizaciji. Materli bo nasproti stal nekdanji Bellatorjev borec Jason Radcliffe, ki v KSW-ju beleži dve zmagi in en poraz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predzadnja borba večera bo obračun za naslov prvaka poltežke kategorije, ki ji že več kot šest let kraljuje Tomasz 'Žirafa' Narkun. 32-letni poljski borec je šampionski pas 31. oktobra 2015 odvzel hrvaškemu borcu Goranu Reljiću in ga od takrat sedemkrat uspešno obranil, vse zmage razen ene pa je dosegel s predčasnim zaključkom.  Narkun se je v tem času dvakrat tudi pomeril z nekdanjim UFC-jevim borcem s Philom De Friesom in mu poskusil odvzeti naslov prvaka KSW-jeve težke kategorije, a mu je obakrat spodletelo. Poraz mu bo tokrat poskusil zadati dve leti mlajši ruski borec Ibragim Čužigajev, ki se izziva ne boji: "Težko izpostavim njegove prednosti, ker je povprečen borec. Po mojem mnenju ne spada med najboljše borce te kategorije, edino hvale vredno zmago je dosegel proti Mamedu Khalidovu. Kaj naj rečem o njemu, je predvidljiv borec in presenečen bo nad mojo hitrostjo in močjo." Narkun, ki bo nastopil le streljaj stran od rodnega mesta, je do nasprotnika precej bolj spoštljiv, a prav tako željan zmage: "To, da me izziva tako dober borec, je zame še večja motivacija, da ga premagam. Komaj čakam, da se pomerim v domači dvorani pred domačo publiko, saj sem celo življenje treniral za trenutke, kot bo ta."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavna borba večera pa bo borba za naslov prvaka v lahki kategoriji, kjer bo pas branil Marian Ziolkowski. Za 31-letnega Poljaka bo to druga obramba šampionskega pasu, ki ga je v prepričljivi predstavi odvzel Romanu Szymanskemu. Tokrat bo imel opravka z nekdanjim prvakom KSW-jeve velterske kategorije Borysom Mankowskim. Mankowski je bil velterski prvak med letoma 2014 in 2017, ko mu je pas odvzel najbolj vroči evropski borec Roberto Soldić. 32-letni poljski borec se je sredi leta 2020 spustil v lahko kategorijo in si z dvema zmagama priboril priložnost boriti se za naslov prvaka lahke kategorije. "Vesel sem, da bo moj nasprotnik Mankowski, saj je odličen borec, za moje pojme legenda KSW-ja. In če hočem tudi sam postati legenda, ni boljšega, kot da ga premagam," je o izzivalcu dejal Ziolkowski.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubitelji mešanih borilnih veščin boste lahko KSW 66 v soboto od 19.00 dalje v živo gledali na VOYO, če pa boste želeli še več borb, pa bo ob 1.00 v nedeljo prav tako na VOYO še neposredni prenos dogodka UFC Fight Night: Kattar vs Chikadze. 

KSW 66 Fight Card
KSW 66 Fight Card FOTO: KSW

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Lahka kategorija: Marian Ziółkowski – Borys Mańkowski (Ziółkowski brani naslov prvaka)

Poltežka kategorija: Tomasz Narkun – Ibragim Čužigajev (Narkun brani naslov prvaka)

Srednjetežka kategorija: Michał Materla – Jason Radcliffe

Velterska kategorija: Tomasz Romanowski – Krystian Kaszubowski

Lahka kategorija: Sebastian Rajewski – Niklas Bäckström

Poltežka kategorija: Wojciech Janusz – Przemysław Dzwoniarek

Lahka kategorija: Łukasz Rajewski – Donovan Desmae

Lahka kategorija: Gracjan Szadziński – Francesco Moricca

Velterska kategorija: Kacper Koziorzębski – Hubert Szymajda

Bantamska kategorija: Patryk Surdyn – David Martinik

KSW 66: Ziolkowski vs Mankowski
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.