Borilni športi

Parnasse bo nedavno osvojeni pas branil proti domačinu Rutkowskemu

Radom, 15. 03. 2022 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin bo ta konec tedna postregla z borbo za naslov prvaka v peresni kategoriji med dominantnim Francozom Salahdinom Parnassejem in domačim borcem Danielom Rutkowskim. Poleg šampionske borbe pa bo na KSW 68 moč videti še osem atraktivnih borb, v prav vseh bodo nastopili domačini Poljaki. Borilni spektakel si boste lahko v soboto v živo ogledali na VOYO, prenos se prične ob 19.00.

Salahdine Parnasse je decembra na KSW 65 s prepričljivo predstavo ugnal Daniela Torresa in se tako znova polastil šampionskega pasu KSW-jeve peresne kategorije ter hkrati maščeval edini poraz v profesionalni karieri. Komaj 24-letni Francoz  se profesionalno bori že od dopolnjenega 18. leta in mu je ob že omenjenemu porazu uspelo zbrati 16 zmag in en remi. KSW-jev šampionski pas je osvojil že pri rosnih 21-ih, ko je s tehničnim nokavtom v drugi rundi ugnal Romana Szymanskega. Szymanski je tudi zadnji Poljak, ki si je lastil šampionski pas peresne kategorije, ki je že od leta 2018 v rokah tujcev, večino časa v Parnassovih."Rutkowski je odličen borec, zagotovo najboljši Poljak v kategoriji, zato ga ne bom podcenjeval. Želim biti spektakularen, po tem me ljudje poznajo, to je moj stil borbe, moj DNK. Idealni scenarij je seveda nokavt, vsi borci si želimo zmagati z nokavtom,"  je o nasprotniku in borbi povedal Francoz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V soboto bo Francoza izzval Daniel Rutkowski, ki bo imel čast nastopanja v domačem mestu Radom. 33-letni Poljak, ki se pogosto bori tudi v boksarskem ringu, je kariero v MMA začel z dvema porazoma, nato pa zbral kar 13 zaporednih zmag (med tretjo in četrto zmago je sicer eno borbo remiziral). Priljubljeni 'Rutek', ki mu šampionski pasovi niso tujka, saj je bil prvak poljskih organizacij Babilon in FEN, je v KSW-ju debitiral lanskega oktobra, ko je v drugi rundi nokavtiral Hrvata Filipa Pejića. "Borila sva se ob robu kletke, nakar sem ga pogledal v oči in pomislil, da je dober trenutek za visoko brco. To sem tudi storil in borbe je bilo konec," se zmagovitega trenutka spominja Rutkowski. "Že dolgo sem neporažen, imam dva pasova drugih organizacij, kar ni uspelo še nobenemu Poljaku in res bi bilo kul osvojiti še tretjega,"  je pred borbo samozavesten Poljak.

KSW 68: Parnasse vs Rutkowski

Pred Parnassejem in Rutkowskim bosta potekala dve borbi v srednjetežki kategoriji, v katerih bodo na delu obetavni Poljaki. Najprej se bosta pomerila KSW-jev veteran Damian Janikowski, za katerega bo to že 11. borba pod okriljem poljske organizacije in Tomasz Jakubiec, ki se po skoraj dvoletni odsotnosti vrača v kletko.  Za njima pa bo na vrsti še spopad Michala Pietrzaka, ki je v KSW-ju izgubil le proti aktualnem prvaku Robertu Soldiću in Tomasza Romanowskega, ki smo ga nazadnje na delu lahko videli septembra lani, ko je v prvi rundi nokavtiral Aleksandarja Rakasa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edini spopad večera v težki kategoriji bo med poljskim veteranom Michalom Kito in debitantom v KSW-ju Ricardom Praselom. Drugopostavljeni izzivalec prvaka Phila De Friesa bo nekdanjemu vratarju Chelseajeve akademije zagotovo priskrbel ognjeni krst v organizaciji.

Ljubitelji MMA-ja zagotovo nestrpno pričakujejo tudi nov nastop atraktivnega Patrika Kaczmarczika, ki je oktobra lani po odlični borbi proti Robertu Ruchali doživel svoj sploh prvi poraz v profesionalni karieri.

Bo Rutkowskemu uspelo premagati Parnasseja?
Bo Rutkowskemu uspelo premagati Parnasseja? FOTO: KSW

Seznam borb, ki si jih lahko v živo ogledate na VOYO:

Peresna kategorija: Salahdine Parnasse – Daniel Rutkowski (borba za naslov prvaka)

Srednjetežka kategorija: Michal Pietrzak – Tomasz Romanowski

Srednjetežka kategorija: Damian Janikowski – Tomasz Jakubiec

Težka kategorija: Michal Kita – Ricardo Prasel

Peresna kategorija: Patryk Kaczmarczyk – Michal Domin

Srednjetežka kategorija: Albert Odzimkowski – Tommy Quinn

Poltežka kategorija: Rafal Kijanczuk – Yann Kouadja

Peresna kategorija: Piotr Kacprzak – Jose Marcos Lima Santiago Jr.

Poltežka kategorija: Marcin Trzcinski – Adam Tomasik

KSW 68: Parnasse vs Rutkowski
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.