Borilni športi

Wiklacz po soglasni sodniški odločitvi premagal Jojuija in ubranil naslov

Gorzow Wielkopolski, 16. 03. 2024 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., A.V.
Komentarji
1

Poljska organizacija mešanih borilnih veščin KSW se je prvič podala v Gorzow Wielkopolski, kjer je tamkajšnja Arena Gorzow gostila borilni spektakel z zaporedno številko 92. V glavni borbi večera je šampionski pas bantamske kategorije branil Jakub Wiklacz, ki se je pomeril z Gruzijcem Zurikom Jojuo, in ga po soglasni sodniški odločitvi tudi premagal. Kot vselej si lahko posnetke vseh borb kadarkoli ogledate na VOYO.

Aktualni prvak KSW-jeve bantamske kategorije Jakub Wiklacz bo ta konec tedna drugič branil šampionski pas, ki ga je osvojil decembra 2022, ko je premagal dolgoletnega tekmeca Sebastiana Przybysza. Prav proti slednjemu je Wiklacz lanskega septembra prvič branil naslov prvaka in ga na koncu tudi obranil, čeprav zmage ni zabeležil. 27-letnik iz Olsztyna je takrat borbo sicer prepričljivo dobival, ob koncu četrte runde pa si je privoščil hudo napako, zaradi katere je sledila redka tehnična sodniška odločitev, po kateri se je borba končala brez zmagovalca.

A Wiklacz bi moral šampionski pas sprva braniti prav proti tokratnemu nasprotniku Zuriku Jojui, in sicer na enem največjih MMA-dogodkov v minulih nekaj letih poimenovanem Colosseum 2. A gruzijski borec se je takrat poškodoval in v borbo za naslov prvaka je vskočil Werlleson Martins, s katerim Wiklacz prav tako ni imel sreče. Brazilec je zaradi zdravstvenih težav pri zbijanju kilogramov moral borbo odpovedati in Wiklacz je moral na prvo obrambo čakati do lanskega septembra.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri KSW-ju se je zato odločil poskusiti še drugič, tako da se bosta Wiklacz in Jojua pomerila to soboto. 28-letni Gruzijec v kletki sicer ni stal že od decembra 2022, ko je po soglasni sodniški odločitvi premagal nekdanjega KSW-jevega prvaka Antuna Račića. 'Zura' sicer v profesionalni karieri beleži devet zmag in le en poraz, pod okriljem KSW-ja pa dve zmagi, tako da že s tretjo lahko postane nesporni prvak ene najmočnejših evropskih organizacij.

Poleg glavne borbe večera bo na sporedu še osem borb. Veliko obeta predvsem predzadnja, v kater se bosta v bitki generacij pomerila mladi Piotr Kuberski, ki je lani z zmago debitiral pri KSW-ju, ter veteran Michal Materla, ki bo v soboto že 44. v profesionalni karieri stopil v kletko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Bantamska kategorija: Jakub Wiklacz – Zuriko Jojua (zmaga Wiklacza po soglasni sodniški odločitvi).

Srednja kategorija: Piotr Kuberski – Michal Materla (zmaga Kuberskega s tehničnim nokavtom).

Peresna kategorija: Daniel Rutkowski – Julio Cesar Neves (zmaga Rutkowskega po soglasni sodniški odločitvi).

Bantamska kategorija: Kamil Szkaradek – Miljan Zdravković (zmaga Zdravkovića z nokavtom).

Velterska kategorija: Maciej Jewtuszko – Marisus Žaromskis (zmaga za Jewtuszka).

Velterska kategorija: Wiktor Zalewski – Adrian Zielinski (zmaga Zalewskega z nokavtom).

Srednja kategorija: Tomasz Jakubiec – Wojciech Janusz (zmaga Janusza po deljeni sodniški odločitvi).

Velterska kategorija: Oskar Szczepaniak – Michal Gnady (zmaga Szczepaniaka po tehničnem nokavtu). 

Srednja kategorija: David Hošek – Damian Mieczkowski (zmaga Hošeka).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thedutchman
16. 03. 2024 14.40
+1
alo voyo zakaj ni več UFCja oziroma prenosov UFCja hebela vas ta poljska liga