Borilni športi

KSW-jeva velterska kategorija bo po dolgem času dobila prvaka

Tomaszow Mazowiecki, 19. 04. 2023 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Ena najmočnejših evropskih organizacij mešanih borilnih veščin bo ta konec tedna po dolgem času dobila prvaka v velterski kategoriji. Šampionski pas, ki ga je ob odhodu iz organizacije opustil Roberto Soldić, bo ta konec tedna tako dobil novega lastnika. Zanj se bosta v glavni borbi večera pomerila Adrian Bartosinski in Artur Szczepaniak. KSW 81 si lahko v soboto od 19.00 dalje v živo ogledate na VOYO!

KSW 81: Bartosinski vs Szczepaniak

KSW-jevi velterski kategoriji je dolgo časa vladal dominantni Roberto Soldić, ki pa se je avgusta lani odločil podati novim izzivom naproti, zato je podpisal za singapurski ONE Championship. Hrvaški borec se je tako poslovil od šampionskih pasov KSW-jeve velterske in srednje kategorije, ki novega prvaka še nista dobili.

A to se bo ta konec tedna spremenilo, saj se bosta za naslov prvaka v velterski kategoriji pomerila odlična Adrian Bartosinski in Artur Szczepaniak. Bartosinski oziroma Bartos, kot mu pravijo, v profesionalni karieri poraza sploh še ne pozna. Pod okriljem KSW-ja se je sicer meril že štirikrat, vse štiri borbe pa je prepričljivo dobil, saj je z vsemi nasprotniki opravil predčasno. 27-letni Poljak si je tako hitro priboril prvo mesto na lestvici izzivalcev in posledično borbo za naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bartos se bo v glavni borbi večera pomeril z rojakom Arturjem Szczepaniakom, ki pa že dalj časa živi in trenira v Belgiji. 26-letni Poljak za razliko od tokratnega nasprotnika nima popolnega kariernega rezultata, saj je med profesionalci že doživel en poraz. A ima ta že več kot tri leta staro brado, doživel pa ga je proti sedaj članu UFC-ja Benoitu Saint-Denisu, ki smo ga pred tremi leti lahko videli na delu v Hali Tivoli, ko se je meril na borilnem spektaklu WFC 24 / Brave CF 34.

Ta konec tedna bo v Hali Tivoli na sporedu WFC 25 / Brave CF 70, na katerem se bo merila obilica atraktivnih tujih, kot tudi domačih borcev. Karte za borilni spektakel so še na voljo, sicer pa si boste dogodek lahko v živo ogledali na Kanalu A in VOYO.

Szczepaniak, ki nastopa tako pod poljsko kot tudi pod belgijsko zastavo, se je lani pridružil najmočnejši poljski organizaciji in navdušil. Najprej je aprila z davljenjem v prvi rundi premagal Bolgara Jivka Stoimenova, nato pa je novembra pokazal še odlično borbo v stoje in v prvi rundi nokavtiral atraktivnega Briana Hooija.

Za atraktiven borilni dogodek pa ne bosta poskrbela le Bartosinski in Szczepaniak, saj bo na sporedu kar deset borb. Med drugim se bosta v predzadnji borbi večera pomerila nekdaj odlična kikboksarja Tomasz Sarara in Errol Zimmerman.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Velterska kategorija: Adrian Bartosinski – Artur Szczepaniak (borba za naslov prvaka)

Težka kategorija: Tomasz Sarara – Errol Zimmerman

Velterska kategorija: Igor Michaliszyn – Krystian Bielski

Bantamska kategorija: Werlleson Martins – Patryk Surdyn

Ženska mušja kategorija: Karolina Owczarz – Adrianna Kreft

Velterska kategorija: Marcin Krakowiak – Henry Fadipe

Težka kategorija: Kamil Gawryjolek – Olegs Jemeljanovs

Ženska slamnata kategorija: Sofiia Bagishvili – Maria Silva

Težka kategorija: Filip Stawowy – Marek Samociuk

Peresna kategorija: Josef Štummer – Jonatan Kujawa

KSW 81: Bartosinski vs Szczepaniak
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.