Borilni športi

KSW obljublja spektakel v Kielcah: pomerila se bosta Romanowski in Grzebyk

Kielce, 21. 07. 2022 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

KSW, ki velja za največjo poljsko organizacijo mešanih borilnih veščin in eno največjih v Evropi, nadaljuje z borilnimi spektakli. Po premiernem obisku Toruna se bo tokrat KSW-jeva karavana ustavila v Kielcah, kjer bosta dogodek KSW 72 naslovila atraktivna velteraša, Tomasz Romanowski in Andrzej Grzebyk, zmagovalec njune borbe pa se bo zagotovo približal borbi za naslov prvaka, ki je v lasti Roberta Soldića. Dogodek si boste lahko to soboto v živo gledali na VOYO, prenos se začne ob 19.00.

Pred nami je še sedmi borilni spektakel poljske organizacije KSW letos. V glavni borbi večera se bosta pomerila drugopostavljeni in petopostavljeni velteraš, Tomasz Romanowski in Andrzej Grzebyk. Slednji se je ob tem času lani vrnil po osemmesečni odsotnosti zaradi zloma noge in nokavtiral litvanskega veterana Mariusa Žaromskisa, proti kateremu se mu je pripetil neljubi dogodek. 31-letni Poljak se je nato februarja letos pomeril z neporaženim Adrianom Bartosinskim in že v drugi rundi moral potapkati na rojakov vzvod na koleno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Bartos' je tako svoj niz zmag povečal na 11 in se bo bržkone naslednji pomeril s KSW-jevim nespornim prvakom velterske (in srednjetežke) kategorije, Robertom Soldićem. Nekoliko boljši niz ima v zadnjem času Romanowski, ki se je poljski organizaciji pridružil šele pred slabima dvema letoma. Na debiju je ugnal moldavskega 'Dracula' Iona Surduja, nato izgubil proti Patriku Kinclu, sedaj pa je v nizu dveh zaporednih zmag, ki ju je z dominantnima predstavama dosegel proti Aleksandru Rakasu in Michalu Pietrzaku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V predzadnji borbi večera se bosta pomerila mlada, a za svoja leta precej izkušena Dawid Smielowski in Patryk Kaczmarczyk. Smielowski, ki v profesionalni karieri še ne pozna poraza, je v KSW-jevi kletki debitiral februarja letos proti hrvaškemu 'Nitru' Filipu Pejiću. Čeprav celo borbo ni našel ritma in je bil Hrvat preprosto boljši, se je 26-letni Poljak dvajset sekund pred koncem borbe zbral, povezal lepo kombinacijo udarcev in le osem sekund do konca obračuna sodnika prepričal, da borbo ustavi in mu prisodi zmago s tehničnim nokavtom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kaczmarczyk na drugi strani je lanskega oktobra proti Robertu Ruchali doživel sploh prvi poraz v profesionalni karieri, na zmagovalno pot pa se je že vrnil marca, ko je ugnal Michala Domina. Kljub temu, da je Kaczmarczyk dve leti mlajši od Smielowskega in imata tekmeca pod svojim pasom enako število profesionalnih borb, je precej izkušenejši Kaczmarczyk, saj je kariero MMA borca začel že pri rosnih 16 letih in pred prestopom med profesionalce zbral kar 27 amaterskih borb (21 zmag in šest porazov).

ksw_72_1200x1200ig

Poleg glavne borbe večera bosta na sporedu še dve borbi v velterski kategoriji, in sicer med že omenjenim Michalom Pietrzakom in debitantom v KSW-ju Brianom Hooijem. 27-letni Nizozemec z vzdevkom 'Hooibooi' je v profesionalni karieri zbral že 25 borb (17 zmag in osem porazov), preizkušal pa se je že v nekaterih velikih organizacijah, kot sta Brave in Bellator. Prva borba v velterski kategoriji in hkrati prva borba večera bo potekala med domačima borcema, Robertom Maciejowskim in Arkadiuszem Kaszubo. Oba Poljaka sta letos s porazom debitirala v KSW-ju.

Na KSW 72 bo potekala tudi ena borba v ženski konkurenci, in sicer med Hrvatico Saro Luzar Smajić in Poljakinjo Emilio Czerwinsko. Luzar Smajićeva si je z dvema zmagama v KSW-ju hitro priborila status tretjepostavljene v mušji kategoriji, medtem ko bo Czerwinska, sicer nekdanja boksarka, iskala drugo zmago v KSW-ju in hkrati drugo v profesionalni karieri borke mešanih borilnih veščin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na sobotnem dogodku nas čaka tudi ena borba v bantamski kategoriji med Patrykom Surdynom in debitantom Gustavom Oliveiro ter ena v lahki kategoriji med Poljakom Hubertom Szymajdo in Luksemburžanom Yannom Liassejem. Najtežja borca večera bosta neporaženi Francoz Oumar Sy in debitant Bartlomiej Gladkowicz, ki je štiri dni pred dogodkom zamenjal poškodovanega Hasana Mezhieva.

V poljski organizaciji bi moral debitiral tudi nekdanji član UFC-ja Emil Weber Meek, ki se je med drugim boril proti enemu najboljših velterašev na svetu Kamaruju Usmanu in z njim celo zdržal vse tri runde. Sicer pa se Norvežan ne more pohvaliti z dobrim nizom, saj je zadnje štiri borbe izgubil, njegova zadnja pa sega v leto 2016, ko je po soglasni sodniški odločitvi slavil na debiju v UFC-ju. Prekinitev slabega niza bi moral Meek iskati proti 27-letnemu domačinu Kacperju Koziorzebskemu, ki v KSW-ju beleži dve zmagi in dva poraza, a so KSW-jevi zdravniki norveškemu borcu zaradi poškodbe očesa onemogočili nastop na sobotnem dogodku. Organizacija je posledično Koziorzebskemu poiskala dve možni zamenjavi, vendar so se v njegovem taboru odločili, da bodo borbo raje prestavili na enega izmed prihajajočih dogodkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Velterska kategorija: Tomasz Romanowski – Andrzej Grzebyk

Peresna kategorija: Dawid Smielowski – Patryk Kaczmarczyk

Velterska kategorija: Michal Pietrzak – Brian Hooi

Ženska mušja kategorija: Sara Luzar Smajić – Emilia Czerwinska

Poltežka kategorija: Oumar Sy – Bartlomiej Gladkowicz

Bantamska kategorija: Patryk Surdyn – Gustavo Oliveira

Lahka kategorija: Hubert Szymajda – Yann Liasse

Velterska kategorija: Robert Maciejowski – Arkadiusz Kaszuba

KSW 72: Romanowski vs Grzebyk
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.