Borilni športi

KSW se prvič ustavlja v Parizu, kjer se bosta pomerila Parnasse in Mircea

Pariz, 04. 04. 2024 12.00 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ena najmočnejših evropskih organizacij mešanih borilnih veščin KSW se prvič podaja v francosko prestolnico, kjer je doma prvak peresne in lahke kategorije Salahdine Parnasse. 26-letni Francoz bo šampionski pas lahke kategorije prvič branil pred domačo publiko, in sicer proti nedavno okronanemu začasnemu prvaku Valeriu Mircei. KSW 93 si lahko v živo ogledate na VOYO!

Prvi KSW-jev dogodek v Franciji bo poln obetavnih francoskih borcev, med katerimi že nekaj časa izstopa Salahdine Parnasse, ki ga je francoski časnik L'Equipe označil za 'Mbappeja francoskega MMA-ja'. 26-letni borec velja za enega največjih talentov mešanih borilnih veščin, ki si ga želijo vse največje organizacije, a za zdaj ostaja zvest poljski organizaciji KSW. 

Salahdine Parnasse
Salahdine Parnasse FOTO: KSW

Parnasse že več kot štiri leta velja za najboljšega borca KSW-jeve peresne kategorije, katere šampionski pas je nazadnje obranil avgusta lani. Decembra 2022 se je mladi Francoz podal še v lahko kategorijo, kjer je osvojil začasni naslov prvaka, junija lani pa bi se moral pomeriti s takrat nespornim prvakom lahke kategorije Marianom Ziolkowskim, a si je slednji na ogrevanju pred borbo poškodoval koleno, zato je Parnasse iz začasnega avtomatsko postal nesporni prvak lahke kategorije. Perspektivni Parnasse se je nato odločil loviti zgodovino in postati prvi trojni prvak kašne izmed večjih MMA organizacij, zato je decembra izzval prvaka velterske kategorije Adriana Bartosinskega, a čeprav je pokazal dobro predstavo, je bil pri tem neuspešen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sedaj pa bo francoski zvezdnik prvič branil naslov prvaka lahke kategorije, ki je v vmesnem času dobila začasnega prvaka. To je sredi februarja posta izkušeni borec iz Moldavije Valeriu Mircea, ki se je nekaj časa kalil tudi v Sloveniji in je kariero pod okriljem najmočnejše poljske organizacije začel s porazom proti nekdanjemu izzivalcu za naslov prvaka tako peresne kot tudi lahke kategorije Romanu Szymanskemu, potem pa je navdušil s prepričljivima zmagama proti Gracjanu Szadzinskemu in Borysu Mankowskemu in dobil priložnost za povratni obračun s Szymanskim. Tega je lanskega junija na dogodku Colosseum 2 z odliko tudi opravil in si tako prislužil borbo za naslov začasnega prvaka. V češkem Libercu je tega osvojil proti obetavnemu Čehu Leu Brichti, sedaj pa bo 30-letni borec moral pokazati nastop še Parnassu in tako postati šele drugi borec, ki bi ga premagal.

KSW 93: Parnasse vs Mircea

V predzadnji borbi večera bo nastopil še en obetavni francoski borec, in sicer Wilson Varela, ki se je s tremi zaporednimi zmagami hitro dvignil po lestvici izzivalcev lahke kategorije. 'Prototip', kakršen je njegov vzdevek, se bo v francoski prestolnici tako bržkone pomeril za naziv naslednjega izzivalca za naslov prvaka, saj mu bo nasproti stal nekdanji nesporni prvak lahke kategorije Ziolkowski. Tudi 33-letni 'Golden Boy', ki se zaradi težav s poškodbami ni boril že skoraj dve leti, še ni rekel zadnje in bi si z zmago brez dvoma zagotovil borbo za naslov prvaka, ki ga je izgubil brez boja.

Martin Lewandowski in Marian Ziolkowski
Martin Lewandowski in Marian Ziolkowski FOTO: KSW

Poleg Parnassa in Varele se bo na premiernem KSW-jevem dogodku v Franciji borilo še šest francoskih borcev, za regionalni priokus pa bo poskrbel hrvaški borec argentinskega porekla Francisco Barrio, bolje znan pod vzdevkom 'Croata'. 34-letni borec v KSW-ju beleži dve zmagi in dva poraza, po zadnjem pa se je pobral z dvema zmagama v hrvaški organizaciji FNC. Croata se bo tokrat pomeril proti novincu v poljski organizaciji Aymardu Guihu, ki bi se moral prvotno pomeriti proti Sebastianu Rajewskemu, a je slednji zbolel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Lahka kategorija: Salahdine Parnasse – Valeriu Mircea (za naslov prvaka)

Lahka kategorija: Marian Ziolkowski – Wilson Varela

Velterska kategorija: Artur Szczepaniak – Madars Fleminas

Težka kategorija: Michal Martinek – Prince Aounallah

Srednja kategorija: Laid Zerhouni – Boubacar Niakate

Dogovorjena teža (do 73 kilogramov): Francisco Albano Barrio – Aymard Guih

Bantamska kategorija: Alfan Rocher-Labes – Kenji Bortoluzzi

Dogovorjena teža (do 72 kilogramov): El Hadji Ndiaye – Nicolae Bivol

Ženska mušja kategorija: Sandra Succar – Flore Hani

KSW 93: Parnasse vs Mircea
KSW 93: Parnasse vs Mircea FOTO: VOYO
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roadkill
04. 04. 2024 14.34
Zanimiv priimek. Barrio 18