Borilni športi

KSW 64: Pudzianowski v zgolj 18 sekundah nokavtiral Bombardierja, Przybysz obranil šampionski pas

Lodž, 23. 10. 2021 23.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin KSW se je vrnila z borilnim spektaklom z zaporedno številko 64. V Lodžu so pod žaromete stopili nekateri najboljši evropski borci mešanih borilnih veščin. Med drugim sta se pomerila nekoč najmočnejši mož na svetu Mariusz Pudzianowski ter precej večji in težji Senegalec Serigne Ousmane Dia. Pudzianowski je s tekmecem odpravil ekspresno hitro, nokavtiral ga je že v prvi izmenjavi udarcev. Glavna borba večera pa je potekala za naslov prvaka v bantamski kategoriji, kjer je pas branil in ga proti Brunu Santosu tudi obranil Sebastian Przybysz. Borilni spektakel si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

KSW 64 sta otvorila neporažena poltežkaša Adam Tomasik in Oumar Sy. Sy je takoj stopil na plin in potreboval zgolj dobro minuto, da je bil sodnik v kletki po seriji močnih udarcev Francoza, primoran borbo ustaviti. Tomasik je tako doživel prvi poraz v profesionalni karieri, Sy pa je zmagoviti niz podaljšal na pet zaporednih borb.

Zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO!

Tudi druga borba ni trajal dolgo, KSW-jeva veterana Albert Odzimkowski in Jason Radcliffe nista šparala z udarci in ponovno je bila odločilna serija udarcev parterju. Po nekaj manj kot štirih minutah borbe je slavil Britanec Radcliffe.

Čeprav sta se prvi dve borbi začeli zelo napadalno, je bil začetek tretje borbe med domačinoma Cezaryjem Kęsikom in Marcinom Krakowiakom naravnost pretepaški. A kljub mnogim zadetim udarcem, nihče izmed borcev ni klonil v prvi rundi in po zvoncu, ki je naznanil konec sta bila borca že povsem izčrpana. Druga runda je bila precej mirnejša od prve, v tretji pa je ponovno eksplozivno začel Kęsik, ki je dokončal dobro zdelanega Krakowiaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sledila je prva borba dveh deklet in sicer Karoline Owczarz ter Sylwie Juśkiewicz. Owczarzeva oziroma "krvnica" slovenske borke Monike Kučinič. Poljakinja je junija letos 25-letni borki s Senovega pokvarila debi v organizaciji KSW in ji zadala prvi poraz v karieri. Njena nasprotnica in leto mlajša rojakinja Sylwia Juśkiewicz je med profesionalkami debitirala maja 2012 in po soglasni sodniški odločitvi izgubila proti kasnejši prvakinji UFC-jeve slamnate kategorije Joanni Jędrzejczyk. Owczarzeva nasprotno od pričakovanj manjše Juśkiewiczeve ni morala držati na razdalji ali jo prisiliti v borbo v parterju, nasprotnic pa jo je v zamen dobro zdelala. Sodnik v oktagonu je obema borkama tudi odvzel točko, a to na končni razplet ni vplivalo. Zasluženo je po soglasni sodniški odločitvi slavila Sylwia Juśkiewicz, za katero je to jubilejna 10. profesionalna zmaga.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Naslednji je bil na vrsti še en slovenskim ljubiteljem mešanih borilnih veščin dobro poznan borec, Shamil Musaev, ki se je pomeril proti Michału Pietrzaku. Musaev je januarja letos prvi poraz zadal slovenskemu borcu Urošu Jurišiću. V prvi rundi je Pietrzak dobro nevtraliziral Musaeva, nekaj težav je imel le z nasprotnikovo levico.  V rokoborbi je bil Poljak celo boljši, eno izmed rušenj je Dagestanec ustavil s prijemom za ograjo, za kar mu je sodnik tudi odvzel točko. V drugi rundi je bila slika obratna, pobudo je prevzel Musaev, ki jo je nadaljeval tudi v tretji rundi. A zgolj premoč v kletki ni bila dovolj za zmago in po večinski sodniški odločitvi se je broba končala z neodločenim izidom.

Šesta borba pa je bil spopad dveh neporaženih vzhajajočih zvezd poljskega mma-ja. Pomerila sta se 23-letna Robert Ruchała in Patryk Kaczmarczyk. Borbo, ki je večji del potekala v parterju, je s precej boljšo rokoborbo nadzoroval Ruchała in na koncu tudi slavil po soglasni sodniški odločitvi. Ruchała tako ostaja neporažen, Kaczmarczyk pa je doživel prvi poraz v profesionalni karieri.

Na sedmi borbi je debitiral Daniel Rutkowski, prvak dveh manjših poljskih organizacij, ki v kletki beleži dvanajst zaporednih zmag, nasproti pa mu je stal hrvaški borec Filip Pejić, ki je že šestič stopil v KSW-jev kletko. Pejić je borbo začel z letečim kolenom in dobro presenetil nasprotnika, a Rutkowski se je zbral in ustavil napade Pejića ter začel prevzemati pobudo. V drugi rundi pa je Rutkowski dosegel, kar je želel. Uspela mu je odlična brca z levico v glavo nasprotnika in debi se je zanj končal popolno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poljski težkokategornik Mariusz 'Pudzian' Pudzianowski, ki je petkrat osvojil tekmovanje za najmočnejšega moža na svetu (izvirno World's Strongest Man), se je v predzadnji borbi večera pomeril s senegalskim orjakom, ki sliši na ime Serigne 'Bombardier' Ousmane Dia. Senegalec je sicer od Poljaka v kletki precej manj izkušen, saj beleži zgolj dve profesionalni borbi (obe je prepričljivo dobil s tehničnim nokavtom v prvi rundi), v primerjavi s Poljakovimi 22 borbami (15 zmag, sedem porazov), a je imel precejšnjo fizično prednost. Borca bi se morala pomeriti že marca letos na dogodku KSW 59, a je Dia tik pred obračunom zbolel, njegovo zamenjavo, Srba Nikolo Milanovića, pa je Pudzianowski v prvi rundi premagal s tehničnim nokavtom. Marca na uradnem tehtanju je imel 12 centimetrov višji Senegalec kar 31 kilogramov več od Poljskega nasprotnika, a 'Dominator', kot tudi pravijo petkratnemu najmočnejšemu moškemu na svetu, ni neizkušen proti težjim nasprotnikom. Proti 44-letnemu Poljaku sta namreč že klonila ameriška orjaka Bobb Sapp ter Eric 'Butterbean' Esch.

KSW 64: Pudzian vs Bombardier

A 'Bombardier' ni bil dorasel precej izkušenejšemu tekmecu. Pudzianowski je potreboval zgolj 18 sekund, da je Senegalcu ugasnil luči in dokazal, zakaj ima največ zmag z nokavtom v organizaciji KSW. To je bila že njegova enajsta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavna borba večera je bila edina na tokratnem dogodku, kjer sta se borca pomerila za naslov prvaka. Šampionski pas je  branil Slovencem dobro poznani Sebastian Przybysz, ki je pred dvema letoma v Zagrebu, po za mnoge nepravilni sodniški odločitvi, premagal slovenskega borca Lemmyja Krušiča. Njegov izzivalec je bil komaj 22-letni Brazilec Bruno Santos, ki je do te borbe v profesionalni karieri beležil osem zmag in dva poraza, enega je doživel na svojem debiju v KSW-ju proti Hrvatu Antunu Račiću, ki mu je marca letos šampionski pas odzvel prav Przybysz.

V prvi rundi sta se borca navajala drug na drugega, videli smo malo udarcev. Przybyszu je uspel dober en dober direkt, Santos pa je Poljaka enkrat dobro zadel z udarcem iz obrata. V drugi rundi je Przybysz prevzel nadzor nad potekom borbe, nasprotnika je tudi zrušil in ga kaznoval z udarci iz t.i. bodylocka. Tretja runda je bila precej bolj pretepaška, Przybysz je nasprotnika načel z močnnim uppercutom, Santos pa ga je nato spravil na tla in zadel z nekaj dobrimi udarci. A prvak Przybysz je pokazal svoje znanje v parterju in Santosa ujel v t.i. triangle z nogami. Čeprav sprva ni kazalo, da bo Poljaku uspelo dovolj stisniti noge, je bil pritisk na Santosev vrat prevelik in Brazilec se je moral predati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubitelji mešanih borilnih veščin pa so borilni spektakel nestrpno pričakovali tudi zato, ker sta si iz oči v oči prvič zazrla prvak velterske kategorije Roberto Soldić in prvak srednjetežke kategorije Mamed Khalidov, hkrati pa je bil razglašen tudi uradni datum njune borbe. 'Robocop' in 'Kanibal' se bosta pomerila 18. decembra na dogodku KSW 65 v poljskih Gliwicah. Na oznanjenem borilnem spektaklu bo predzadnja borba večera povratni obračun med prvakom KSW-jeve peresne kategorije Danielom Torresom in bivšim prvakom Salahdinom Parnassom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadarkoli ogledate  na VOYO:

Bantamska kategorija, za naslov prvaka: Sebastian Przybysz  – Bruno Santos (predaja nasprotnika v tretji rundi)

Odprta kategorija: Mariusz Pudzianowski – Serigne Ousmane Dia (nokavt v prvi rundi)

Peresna kategorija: Filip Pejić – Daniel Rutkowski (nokavt v drugi rundi)

Peresna kategorija: Robert Ruchała – Patryk Kaczmarczyk (soglasna sodniška odločitev)

Peresna kategorija: Michał Pietrzak – Shamil Musaev (večinska sodniška odločitev: neodločeno)

Ženska mušja kategorija: Karolina Owczarz – Sylwia Juśkiewicz (soglasna sodniška odločitev)

Srednjetežka kategorija: Cezary Kęsik – Marcin Krakowiak (tehnični nokavt v tretji rundi)

Velterska kategorija: Albert Odzimkowski –  Jason Radcliffe (tehnični nokavt v prvi rundi)

Poltežka kategorija: Adam Tomasik – Oumar Sy (tehnični nokavt v prvi rundi)

KSW 64: Pudzian vs Bombardier
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAZsemTI
19. 10. 2021 12.07
+5