Borilni športi

Lahko Smith v Quebecu preseneti Beterbieva?

Quebec, 11. 01. 2024 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji boksa boste po krajšem premoru znova prišli na svoj račun. V noči s sobote na nedeljo se bosta namreč za naslov prvaka v poltežki kategoriji pomerila neporaženi prvak Artur Beterbiev in izzivalec Callum Smith. Borilni spektakel si boste lahko v nedeljo ob 2.00 v živo ogledali na VOYO.

Beterbiev vs Smith

33-letni angleški boksar Callum Smith si ta konec tedna želi postati svetovni prvak v poltežki kategoriji, a bo moral zato še neporaženemu Čečenu, rojenemu v Dagestanu, Arturju Beterbievu zadati prvi poraz v profesionalni karieri.

Liverpoolčan je sicer že bil prvak organizacije WBA v super srednji kategoriji, a ga je nato decembra 2020 po soglasni sodniški odločitvi premagal izjemni Canelo Alvarez, Smith pa se je nato odločil za prestop v poltežko kategorijo. V treh letih po porazu s Canelom se je Smith boril le dvakrat, pri čemer je dosegel rutinirani zmagi s prekinitvijo proti Leninu Castillu v drugi rundi in Mathieuju Bauderliqueju v četrti rundi, zdaj pa ga čaka velik korak v karieri, borba proti neporaženemu Beterbievu, enemu najbolj strah vzbujajočih aktivnih boksarjev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rus s kanadskim potnim listom je namreč v profesionalni karieri zbral 19 zmag, prav vseh 19 pa jih je dosegel z nokavtom. Nekdanji svetovni prvak v amaterski konkurenci je bil nazadnje na delu pred nekaj manj kot letom dni, ko je v Londonu v osmi rundi ustavil Anthonyja Yarda in obranil pasove organizacij WBC, WBO in IBF. 

"Je dober nasprotnik in dober izziv zame. Tako kot se on pripravlja name, se tudi jaz nanj pripravljam stoodstotno. Na vsakih pripravah po sparingih ali po najtežjih treningih s kondicijskim trenerjem vprašam: Kako sem videti? Sem kaj boljši kot pred petimi leti ali ne? In pravijo mi, da sem veliko boljši, vendar ne vem. Počutim se dobro in mislim, da mi ne lažejo. Res se dobro počutim, tako da je vse v redu," je pred jubilejno dvajseto profesionalno borbo v karieri prepričan 38-letni prvak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Beterbiev in Smith bi se prvotno sicer morala pomeriti avgusta lani, a je bil njun dvoboj prestavljen, ker je moral prvak na operacijo čeljusti. Zmagovalec borbe pa si bo poleg treh šampionskih pasov bržkone zagotovil borbo s prav tako še neporaženim Dmitriyem Bivolom, ki ima v lasti naslove prvaka organizacij WBA in IBO.

Artur Beterbiev
Artur Beterbiev FOTO: AP

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Poltežka kategorija: Artur Beterbiev – Callum Smith (borba za naslov prvaka organizacij WBC, WBO in IBF)

Super srednja kategorija: Christian Mbilli – Rohan Murdock (borba za naslov prvaka WBA International, WBC Continental Americas )

Bantamska kategorija: Jason Moloney – Saul Sanchez (borba za naslov prvaka organizacije WBO)

Poltežka kategorija: Imam Hatajev – Rodolfo Gomez mlajši

Beterbiev vs Smith
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Stinger
11. 01. 2024 19.30
Zakaj ga ne bi mogel presenetit? Eno Bajadero in vrtnico naj mu prinese. 🤣
Bigbadjohn
11. 01. 2024 17.56
Kdaj bo pa kakšna manj plemenita, a bolj zanimiva stvar- UFC ipd. ?