Borilni športi

Lazar s tehničnim nokavtom odločno zakorakal med profesionalce

Ptuj, 17. 11. 2019 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski boksar Denis Lazar je na 39. Zlati rokavici na Ptuju v svoji prvi profesionalni borbi s tehničnim nokavtom v poltežki kategoriji premagal Zorana Đođa in potrdil svetlo prihodnost. 27-letni Mariborčan je odpor štiri leta starejšega tekmeca zlomil v četrti rundi.

Slovenski profesionalni boks je dobil novega borca, na katerega gre v prihodnjih letih še kako računati. Svojo prvo borbo med 'profesionalci' je namreč uspešno prestal štirikratni državni prvak v olimpijskem boksu Denis Lazar. Njegov tekmec je bil Hrvat Zoran Đođ, borec, ki ima za seboj več kot 50 amaterskih borb, ob tem pa še več kot 25 profesionalnih borb po pravilih MMA.

Denis Lazar se je kot amater predstavil tudi na Boxing Nightu v Laškem, ki ga je organiziral Dejan Zavec.
Denis Lazar se je kot amater predstavil tudi na Boxing Nightu v Laškem, ki ga je organiziral Dejan Zavec. FOTO: Miro Majcen

"Že od vstopa v dvorano sem se počutil odlično. Ko stopiš v ring, te adrenalin enostavno ponese," je občutke pred borbo za 24ur.com opisal Lazar, ki si v svoji prvi borbi med profesionalci ni dovolil spodrsljaja: "Prvo rundo sem začel precej previdno. Nato sem iz runde v runde stopnjeval tempo. Že na začetku tretje sem čutil, da bi lahko borbo zaključil, a vedel sem, da dobro prenaša udarce. V četrti rundi sem nato stopil na plin, saj sem vedel, da je to hkrati zadnja runda." Lazar je tekmeca v četrti, zadnji rundi zaustavil s kombinacijo, ki jo je zaključil z desnim aperkatom. Đođ je sicer prestal štetje, a bilo je jasno, da si ne želi nadaljevati, in sodnik je borbo prekinil.

Dobra napoved pred državnim prvenstvom

Suverena zmaga je lep obet za prihajajoče obračune: "To je velika motivacija, potrditev trdega dela. Trdo smo garali, z Ivanom (trenerjem, op. a.) in Sašom Pučkom (promotorjem) in kondicijskim trenerjem Bojanom Skokom. To je dobra napoved pred državnim prvenstvom prihodnji konec tedna, ki ga morem osvojiti. Kar se tiče profesionalizma, vse prepuščam Sašu in Ivanu, ko bosta dobila kakšno novico, mi jo bosta sporočila."

Ob Lazarjevi profesionalni borbi je bilo na 39. Zlati rokavici na sporedu še osem obračunov v olimpijskem boksu. Za zmago proti avstrijskemu tekmecu si je nagrado zlata rokavica 'priboksal' Arber Elshani, borbo dveh izmed najboljših slovenskih borcev v velterski kategoriji med Tomijem Lorenčičem in Aljažem Šircljem je po sodniški odločitvi dobil Šircelj.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.