Borilni športi

Legendarni Roy Jones: Bronner boksa kot Mayweather, lahko premaga Pac Mana

Las Vegas, 17. 01. 2019 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao bo v sloviti dvorani kazina MGM Grand v Las Vegasu poskušal utišati kritike in dokazati, da še vedno spada v sam boksarski svetovni vrh. Naslov svetovnega prvaka velterske kategorije po različici WBA bo branil proti Adrienu Bronerju, ki bo po mnenju nekdanjega šampiona Roya Jonesa mlajšega za Pac Mana izjemno težek tekmec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manny Pacquiao in Adrien Broner
Manny Pacquiao in Adrien Broner FOTO: AP
Koliko 'boksa' je še ostalo v Mannyju Pacquiau? To je vprašanje, ki si ga pred borbo (v noči na nedeljo si jo boste lahko v živo ogledali na VOYO) proti Andrienu Bronerju zastavljajo tako boksarski strokovnjaki kot navdušenci. Filipinca, ki je decembra dopolnil 40 let, so številni že večkrat odpisali, še posebej po porazu proti Avstralcu Jeffu Hornu. A sloviti Pac Man je kritike hitro utišal. Z odlično predstavo je zaustavil Argentinca Lucasa Martina Matthysseja in osvojil naslov svetovnega prvaka velterske kategorije po različici WBA. Omenjeni šampionski pas bo zdaj branil proti nevarnemu Bronerju (33 zmag, trije porazi, ena neodločena borba). 29-letni Američan sicer v zadnjih letih ni bil najbolj uspešen (v zadnjih šestih borbah je slavil le trikrat, doživel dva poraza, ena borba se je končala neodločeno), a boksarski poznavalci verjamejo, da je lahko Pacquiau nevaren predvsem zaradi sloga borbe, ki ga goji.

Manny Pacquiao in Adrien Broner se bosta v noči na nedeljo udarila v neposrednem prenosu na VOYO.
Manny Pacquiao in Adrien Broner se bosta v noči na nedeljo udarila v neposrednem prenosu na VOYO. FOTO: AP
Pacquiao bo v Las Vegasu prvič stopil v ring v svojem petem življenjskem desetletju. Njegova profesionalna boksarska kariera traja že kar 24 let, doslej pa je vknjižil 60 zmag (39 KO), sedem porazov in dve neodločeni borbi. Izkušnje bodo tako nedvomno na strani Filipinca, bo pa zanimivo videti, koliko posledic so dolga leta napornih treningov in borb pustila na njegovem telesu. A sloviti Roy Jones mlajši je prepričan, da v obračunu z Bronerjem leta ne bodo igrala ključne vloge. "Broner ga lahko spravi v težave. Ne zaradi Pacquiaovih let, ampak zaradi njegovega sloga borbe. Broner boksa na enak način kot Mayweather in Mayweather je Pacquiaa premagal z lahkoto. Bronerju lahko uspe enako," je optimistično napovedal nekdanji svetovni prvak v srednji, supersrednji, poltežki in težki kategoriji, ki zdaj svoje znanje deli v vlogi strokovnega komentatorja. Floyd Mayweather je Pacquiaa, v najbolj dobičkonosnem boksarskem obračunu v zgodovini, leta 2015 ugnal po soglasni sodniški odločitvi.

Jones sicer priznava, da bo imel Pacquiao veliko prednost zaradi svojih izkušenj. "Seveda ima Pacquiao več možnosti za zmago, zaradi svojega boksarskega razumevanja, znanja. Ni pomembno, koliko si star. Pomembneje je, kako znaš svoje znanje unovčiti. Tudi Broner je odličen borec. Mora se dokazati proti Pacquiau. To je lepa priložnost, da dokaže, kako dober je," je zaključil 50-letni Američan.

Manny Pacquiao je prepričan, da ima še precej dinamita v svojih pesteh.
Manny Pacquiao je prepričan, da ima še precej dinamita v svojih pesteh. FOTO: AP

Broner je sicer svoje najboljše borbe prikazal v super peresnolahki in lahki kategoriji, odkar se je preselil v veltersko, pa ima številne težave. Po deljeni sodniški odločitvi je sicer ugnal Paulia Malignaggija, a takoj v naslednji borbi izgubil proti Marcosu Maidani. Ugnal ga je tudi Shawn Porter, nič bolje pa mu ni šlo v polvelterski kategoriji. Ugnal ga je Mickey Garcia, borba proti Jessieu Vargasu pa se je končala neodločeno. Zato je dvoboj za Bronerja vsaj toliko pomemben, kot je za Pacquiaa. Filipinec bo poskušal dokazati, da ga še ni za odpis, Američan pa mora kritike prepričati, da se lahko kosa z najboljšimi borci v velterski kategoriji.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mamba4Life
17. 01. 2019 15.07
-3
plesanje po ringu ni boks...