Borilni športi

Lep uspeh na Tajskem: Sašo Vorkapić in Tina Sinjur bronasta

Pattaya, 26. 07. 2018 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.V./M.V.
Komentarji
1

V priljubljenem tajskem letovišču Pattaya poteka svetovno univerzitetno prvenstvo v tajskem boksu. Slovenijo sta zastopala Tina Sinjur in Sašo Vorkapić. Oba sta si priborila bronasto medaljo.

Sašo Vorkapić v družbi svojega očeta in trenerja Iztoka.
Sašo Vorkapić v družbi svojega očeta in trenerja Iztoka. FOTO: IFMA, SZTB
Najboljši tajski boksarji med študenti iz 39 držav z izjemnimi predstavami v moški in ženski konkurenci navdušujejo tajsko občinstvo in gledalce po svetu, ki v živo spremljajo dogajanje v ringu. Slovenija tokrat ne bo imela predstavnika v velikem finalu, saj Sinjurjeva in Vorkapić morala priznati poraz v polfinalu. Sašo Vorkapić je uvodni dan prvenstva dobro prestal prvi izziv proti favoriziranemu Kazahstancu Azamatu Sizdikabajevu. Oba sta dvoboj odprla izjemno eksplozivno, vendar je bil Vorkapić v prvi rundi bolj natančen. V drugi rundi je njegova prednost v hitrosti in občutku za razdaljo začela vse bolj prihajati do izraza in Slovenec je z nizkimi nožnimi udarci uspel razbiti ritem Kazahstanca. Pred zadnjo rundo je bilo Sizdikabajevu jasno, da mora iti na vse ali nič. Toda njegov uvodni pritisk ni obrodil sadov in Vorkapić je v zadnji polovici runde povsem razorožil Kazahstanca, ki ga je ob koncu rešil gong za konec dvoboja. Sašo Vorkapić je pridobil naklonjenost sodnikov v vseh treh rundah in slavil z rezultatom 30:27.
 
V polfinalu mu je stal nasproti izkušeni Kirgizistanec Bekzan Matisaev. Kljub visoki motiviranosti pred dvobojem, je v tem obračunu odločila neizkušenost slovenskega borca. Kirigizistanec je bil skozi prvo rundo bolj natančen, čeprav je tudi Sašo izvedel nekaj uspešnih napadov. V prvi minuti druge runde pa je ob napadu Matisaeva Vorkapić zaspal v obrambi in prejel silovit udarec s pestjo iz obrata po katerem ni bilo vrnitve. Sodnik je dvoboj prekinil in kirgiški borec se je veselil uvrstitve v finale. "Želja je bila prevelika, ni bilo prave zbranosti in v takem športu ni prostora za napake," je po dvoboju povedal 23-letni Vorkapić, ki pa je vseeno osvojil svoj najboljši rezultat v karieri doslej.  
 
Tina Sinjur je morala v polfinalu priznati premoč Rusinji.
Tina Sinjur je morala v polfinalu priznati premoč Rusinji. FOTO: IFMA, SZTB

Polfinalni nastop Tine Sinjur proti Rusiniji Ekaterini Bezhan je postregel z neprekinjeno akcijo. Tina je vseskozi pritiskala, toda Bezhanova je bila bolj natančna pri udarcih z rokami, s katerimi je izkoriščala luknje, ki so nastale v obrambi Slovenke. Končni rezultat 30:27 govori o soglasni zmagi Rusinje, vendar je bila Tina v vseh treh rundah, še posebej v zadnji, zelo enakovreden nasprotnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KranskyJanez
27. 07. 2018 15.13
+2