Borilni športi

Lewis in Gane se bosta pomerila za naslov začasnega prvaka v težki kategoriji

Houston, 05. 08. 2021 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

V noči s sobote na nedeljo bo Houston gostil borilni spektakel UFC 265. V glavni borbi večera se bosta pomerila domačin Derrick Lewis in nepremagani Francoz Ciryl Gane, zmagovalec pa si bo nadel pas začasnega prvaka v težki kategoriji in si priboril vstopnico za borbo z nespornim prvakom Francisom Ngannoujem. Prenos v živo se na VOYO začne ob 4.00.

Po treh zaporednih borilnih nočeh (UFC Fight Night) v noči s sobote na nedeljo sledi borilni spektakel z zaporedno številko 265. V Houstonu, največjem mestu zvezne države Teksas, bo potekalo 13 borb, 18-tisočglava množica pa bo najglasneje navijala za domačega borca Derricka Lewisa, ki se bo v glavni borbi večera pomeril s pet let mlajšim Francozom Cirylom Ganom

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lewis ima precej več izkušenj v kletki od Gana, saj ima pod pasom že 33 profesionalnih borb, od tega je zmagal 25-krat. A Ganova statistika kljub manj borbam ni nič manj zastrašujoča, saj ob devetih zmagah še ne pozna poraza. 36-letni Američan, sicer drugouvrščeni na lestvici izzivalcev, je v oktagonu nazadnje stal oktobra letos, ko je v drugi rundi nokavtiral Curtisa Blaydesa. 31-letni Francoz in tretjeuvrščeni na lestvici izzivalcev pa se je nazadnje boril pred dobrim mesecem dni, ko je po soglasni sodniški odločitvi premagal Aleksandra Volkova.

UFC 265: Lewis vs. Gane  

Zmagovalec borbe si bo nadel začasni šampionski pas, ki je dvignil kar nekaj prahu, saj novopečeni prvak Francis Ngannou od osvojitve naslova konec marca letos še niti ni branil pasu. Predsednik organizacije UFC Dana White namreč ne želi, da bi težka kategorija, ki je trenutno polna dobrih borcev, čakala na vrnitev prvaka. Zaradi začasnega šampionskega pasu sta borca še dodatno motivirana, saj ta skoraj zagotovo prinaša borbo za naslov nespornega prvaka kategorije. S tem se sicer ne strinja bivši prvak Stipe Miočić, ki je prepričan, da si zasluži povratni obračun proti Ngannouju. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Amanda Nunes zbolela, Julianna Peña bo morala na svojo priložnost še počakati

V predzadnji borbi večera bi morala potekati še ena borba za naslov prvaka oziroma prvakinje. Amanda Nunes, prvakinja ženske bantamske kategorije, bi morala že osmič braniti svoj šampionski pas, a je njena borba proti petouvrščeni izzivalki Julianni Peñi odpadla, ker je "Levinja" pozitivna na novi koronavirus. Njuna borba bo zato prestavljena na enega izmed kasnejših dogodkov.

Amanda Nunes
Amanda Nunes FOTO: AP

V predzadnjo borbo večera sta tako napredovala bivši prvak peresne kategorije José Aldo ter njegov rojak Pedro Munhoz. Aldo se je po dveh neuspelih poskusih, da bi znova dobil šampionski pas v peresni kategoriji, ter po porazu proti aktualnemu prvaku Alexandru Volkanovskemu spustil kategorijo nižje. Tudi v bantamski kategoriji je eno priložnost že zapravil, saj je julija lani v borbi za naslov prvaka izgubil proti Petru Yanu. Njegov nasprotnik Munhoz pa je stalnica v UFC-jevi bantamski kategoriji, saj bo to že njegova šestnajsta borba, kar ga postavlja le za Urijaha Faberja, ki se je v UFC-jevi bantamski kategoriji boril sedemnajstkrat. 34-letna Brazilca se bosta z zmago poskušala povzpeti po lestvici izzivalcev. Aldo trenutno zaseda 5. mesto, Munhoz pa 9.

Chiesa želi ohraniti zmagovalni niz, Hillova postaja rekorderka

V velterski kategoriji bost nasproti stala izkušeni Michael Chiesa ter 4 leta mlajši Vicente Luque. Chiesa je od vrnitve v veltersko kategorijo ob štirih zmagah še neporažen in je na petem mestu lestvice izzivalcev, Luque, ki je le mesto nižje, pa bo v kletko stopil s tremi zaporednimi zmagami. Zadnjo je konec marca letos dosegel proti bivšemu prvaku Tyronu Woodleyju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V vseameriškem ženskem dvoboju se bosta pomerili Tecia Torres in Angela Hill, ki bi se morali boriti že decembra lani, a je njuna borba zaradi pozitivnega testa Hillove takrat odpadla. Torresova in Hillova sta se sicer pomerili že leta 2015, in sicer na dogodku UFC 188, ko je po soglasni sodniški odločitvi slavila Torresova. Za Hillovo bo to že 18. borba v UFC-jevi slamnati kategoriji, kar je največ v zgodovini organizacije.

Glavni del borilnega spektakla pa bosta odprla Kitajec Song Jadong in Američan Casey Kenney. Mladi Jadong ima pri 23 letih že prav toliko profesionalnih borb, od tega sedem v organizaciji UFC, kar je enako kot njegov sedem let starejši nasprotnik Kenney. Jadong je v omenjenih sedmih borbah doživel le en poraz, Kenney pa dva. Oba borca sta svojo zadnjo borbo izgubila po sodniški odločitvi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb glavnega dela (Main Card), ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Težka kategorija: Derrick Lewis – Ciryl Gane (borba za naslov začasnega prvaka)

Bantamska kategorija: José Aldo – Pedro Munhoz    

Velterska kategorija: Michael Chiesa – Vicente Luque    

Ženska slamnata kategorija: Tecia Torres – Angela Hill    

Bantamska kategorija: Song Yadong – Casey Kenney

UFC 265: Lewis vs Gane  
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
07. 08. 2021 20.22
+2
Vso srečo Bongamin !