Borilni športi

Lewis uspaval Daukasa in postavil rekord v številu nokavtov

Las Vegas, 19. 12. 2021 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
9

Za nami je še zadnji dogodek ameriške organizacije mešanih borilnih veščin v tem letu. UFC-jeva noč borb je postregla s kar štirimi nokavti, enega izmed njih pa smo videli v glavni borbi večera med težkokategornikoma Derrickom Lewisom in Chrisom Daukasom.

V borbi veteranov je bil precej boljši Cub Swanson, ki je Elkinsa od prve sekunde borbe zasledoval po ringu in mu zadajal udarce tako z rokami kot z nogami. Po zgolj dobrih dveh minutah je glavni sodnik Herb Dean videl dovolj in Darrena Elkinsa odrešil dodatne škode.

Cub Swanson
Cub Swanson FOTO: AP

Carlos Diego Ferreira, ki je izgubil zadnji dve borbi, se je želel vrniti na zmagovalna pota proti nekdanjemu prvaku peresne in lahke organizacije KSW Mateuszu Gamrotu. Poljak je z dominantno rokoborbo nadzoroval borbo, v drugi rundi pa je po močnem kolenu v rebra Ferreira v bolečinah dal sodniku vedeti, da borbe ne more nadaljevati in Gamrot je vpisal še tretjo zaporedno zmago v UFC-ju. "Leto 2023 bo moje, boste videli, da bom predstavljal problem vsem borcem v tej diviziji," je dejal nekdanji prvak KSW-ja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V tretji borbi je 29-letni Ricky Simón ves čas počasi obdeloval in sredi druge runde tudi nokavtiral deset let starejšega Raphaela Assunçãoa, ki je tako zabeležil že četrti zaporedni poraz v UFC-ju.

Amanda Lemos in Angela Hill sta nato prikazali zelo izenačeno borbo, ki jo je bolje začela 34-letna Brazilka in jo že v prvi rundi skoraj dokončala, a se je trdoživa nekdanja prvakinja Invicte Hillova vrnila v borbo in do konca prevzela pobudo. Sodniki na koncu niso bili soglasni, en je zmago pripisal Hillovi, dva pa Lemosovi, ki je tako vpisala še peto zaporedno zmago v organizaciji.

Predzadnja borba večera je ponudila odlično borbo karateista Stephena Thompsona in rokoborca Belala Muhammada. Muhammad je vse tri runde dominiral z dominantno rokoborbo in nadzorom tekmeca na tleh ter na koncu slavil še šesto zaporedno zmago (vmes je imel tudi eno borbo, ki se zaradi udarca v oko ni končala). Takoj po borbi pa je izzval kar aktualnega prvaka velterske kategorije Kamaruja Usmana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavna borba večera je ponudila poslastico v težki kategoriji. Tretjeuvrščeni izzivalec Derrick Lewis, ki se je avgusta boril za pas začasnega prvaka in izgubil proti Cirylu Ganu, je pokazal zakaj sodi v vrh težke kategorije. Chris Daukas, ki je kariero v UFC-u začel s štirimi zaporednimi zmagami, tokrat ni bil dorasel tekmecu. Po nekaj začetnih minutah tipanja je Lewis izvedel odlično brco, nato pa z močnimi udarci predvsem z desnico porazil štiri leta mlajšega rojaka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z že trinajstim nokavtom se je Lewis povzpel na sam vrh tega statističnega pogleda v ameriški organizaciji. "Občutek je res dober, to je vse, kar sem želel storiti, stopiti naprej in nokavtirati nasprotnika. J**** pet rund," je po borbi dejal priljubljeni borec iz Houstona.

UFC FN: Lewis vs Daukaus

Po 43-ih dogodkih se je leto za najmočnejšo organizacijo MMA na svetu uspešno končalo, z zadnjim dogodkom pa je bil tako kot s celim letom zelo zadovoljen tudi predsednik organizacije Dana White. Zamujene noči borb in borilne spektakle si lahko kadar koli pogledate v arhivu VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko kadar koli ogledate na VOYO:

Težka kategorija: Derrick Lewis – Chris Daukaus (nokavt v prvi rundi)

Velterska kategorija: Stephen Thompson – Belal Muhammad (soglasna sodniška odločitev)

Ženska slamnata kategorija: Amanda Lemos – Angela Hill (deljena sodniška odločitev)

Bantamka kategorija: Raphael Assunção – Ricky Simón (nokavt v drugi rundi)

Lahka kategorija: Carlos Diego Ferreira – Mateusz Gamrot (tehnični nokavt v drugi rundi)

Peresna kategorija: Cub Swanson – Darren Elkins (tehnični nokavt v prvi rundi)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

amedeo
26. 12. 2021 10.58
+1
Stari Don Frye bi vse te pojedu za malo malico...
ochi
20. 12. 2021 11.21
kaj pa lomachenko? tip je neverjeten.
nivampomo?i
19. 12. 2021 12.10
+1
Kdaj bo pa Stipe dobu šanso?Bi Francija Nagonu.Dana nima jajc.
mr.puff puff
19. 12. 2021 10.57
+1
Gledou.glede na to da je biu fight night top borbe vse lewis gj pa naluftou noro
Strenght coach
19. 12. 2021 10.26
+2
Odlično Lewis.
slimy12
19. 12. 2021 10.12
+1
kavelj22
19. 12. 2021 10.07
-1
Ukinit vse z cemer se ti ne strinjas in svet bo aigurno lepsi in boljsi.
First Last
19. 12. 2021 10.03
+0
Ukiniti barbarske športe, nismo več v rimskih časih in arenah. Spodbujanje naše primitivne narave nad zavedanje. Čas bi bil da odrastemo. Ta "šport" zahteva velik davek na zdravje in psiho borcev.
slimy12
19. 12. 2021 11.16
-1