Borilni športi

Combate Global: 'Baby Bull' Gonzalez je v borbi večera premagal Alvareza

Miami, 08. 07. 2022 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec, M.D.
Komentarji
2

Zbirka prenosov borilnih veščin na VOYO se širi. Ogledate si lahko prvi prenos borilnega dogodka ameriške organizacije mešanih borilnih veščin Combate Global. Gre za mlado organizacijo, ki jo je ustanovil eden izmed idejnih vodij slovitega UFC-ja, v njej pa se borijo večinoma mladi borci latinskoameriškega porekla. Prvorangirani borec lahke kategorije Enrique Gonzalez je v borbi večera po nokavtu premagal petopostavljenega Angela Alvareza. Če ste spektakel zamudili, si posnetek borb lahko ogledate na VOYO.

Na VOYO si lahko ogledate prenos dogodka Combate Global
Na VOYO si lahko ogledate prenos dogodka Combate Global FOTO: Fighting Spirit

Ameriški poslovnež Campbell McLaren je v devetdesetih pomagal ustanoviti in na noge postaviti danes največjo organizacijo mešanih borilnih veščin UFC, pred približno desetletjem pa se je vrnil v svet MMA-ja. Ustanovil je organizacijo Combate Americas, ki je dala možnost dokazovanja predvsem borcem iz špansko govorečih držav Južne in Severne Amerike. Marca 2021 se je organizacija razširila na ameriški trg in preimenovala v Combate Global, svoje delovanje pa ustalila v borilno vselej aktivnem Miamiju.

V Combate Global oz. še pred tem Combate Americas so se merili tudi nekateri nekdanji borci organizacije UFC, kot so: Matt Hamill, Yaotzin Meza, Roman Salazar, Erik Perez in Jim Alers.

V glavni borbi večera sta se pomerila prvorangirani borec lahke kategorije Enrique Gonzalez in petopostavljeni Angel Alvarez. Gonzalez, sicer znan pod vzdevkom 'Baby Bull', je kljub mladosti precej izkušenejši borec, saj se je v kletki profesionalno boril že šestnajstkrat, od tega šestkrat pod okriljem organizacije Combate. 23-letnik je pri tem zbral 12 zmag in štiri poraze, konec tedna pa bo niz zaporednih zmag želel podaljšati na pet. Njegov pet let starejši nasprotnik iz Kube pa se lahko pohvali z dejstvom, da poraza v profesionalni MMA-karieri še ne pozna.

Angel Alvarez je marca letos premagal Daniela Sancheza
Angel Alvarez je marca letos premagal Daniela Sancheza FOTO: Fighting Spirit

Pri 28-ih letih se je t.i. 'Salsa King' profesionalno boril šele petkrat, a je zabeležil prav toliko zmag, dve od tega tudi pod okriljem Combateja. Alvarez je prednjačil predvsem v borbi z rokama, Gonzalez pa je odgovarjal z nogama. Pol minute pred koncem druge runde je kljub temu, da je bil do tega trenutka boljši borec, Alvarez storil napako in se nasprotniku preveč približal. Gonzalez je ponujeno darilo z veseljem izkoristil in nasprotnika z desno roko močno udaril in spravil na tla, sodnik je borbo hitro prekinil in Gonzalez je savil.

Bo moštvenemu kolegu Julianne Pena uspelo zmagati v glavni borbi večera?
Bo moštvenemu kolegu Julianne Pena uspelo zmagati v glavni borbi večera? FOTO: AP

Mušja kategorija: Carlos Puente Jr. je premagal Rogerja Blanqueja

Prvi borilni dogodek Combate Globala, ki smo ga prenašali na VOYO, in posledično prva borba te organizacije, ki ste si jo lahko ogledali v živo je bila tista v mušji kategoriji med Carlosom Puentejem Juniorjem in Rogerjem Blanquejem. Puente Junior ali 'El Rey', kot je njegov vzdevek, je v profesionalni karieri zabeležil šest zmag in sedem porazov, a je pri tem treba poudariti, da je trenutno v zelo slabem nizu šestih zaporednih porazov. Zadnje tri je doživel pod okriljem Combate Globala, nazadnje pa je klonil sredi aprila letos. Blanque na drugi strani se lahko pohvali s pozitivnim kariernim izidom štirih zmag in treh porazov, v Combatejevo kletko pa se bo podal drugič v karieri, saj je v ameriški organizaciji debitiral lanskega septembra, a si je pri tem nesrečno poškodoval koleno in borbo posledično izgubil. 

Joey Ruquet in Carlos Puente Jr
Joey Ruquet in Carlos Puente Jr FOTO: Fighting Spirit

V prvi rundi je več pokazal Puente Jr., ki je nasprotnika večkrat zrušil na hrbet. Že na začetku druge runde pa je prevlado iz prve runde kronal z uspešno tehniko davljenje.

Ženska atomska kategorija: Katherine Perez je premagala Chisoulo Koukouvetakis

Na Combate Global 12 smo videli tudi dve borbi v ženski konkurenci, in sicer eno v slamnati kategoriji in eno v atomski kategoriji, ki je v večjih organizacijah nismo vajeni. Gre namreč za izjemno lahko kategorijo deklet do 105 funtov oziroma 47,6 kilograma. V tej kategoriji sta se najprej pomerili 29-letna Američanka mehiških korenin Katherine Perez in pet let starejša rojakinja grških korenin Chisoula Koukouvetakis. Perezova je v profesionalni karieri beležila dve zmagi in dva poraza, nazadnje pa se je merila v organizaciji Invicta, Koukouvetakisova na drugi strani pa je pred borbo beležila tri zmage in en poraz, izgubila je namreč na svojem debiju med profesionalci. Tudi tokrat je izgubila, saj jo je Perez že v prvi rundi premagala s spretno tehniko z nogama.

Combate Global 12
Combate Global 12 FOTO: Fighting Spirit

Mušja kategorija: Ricardo 'Torito' Ramirez je premagal Joseja Mercada

Borba Joseja Mercada in Ricarda 'Torita' Ramireza je sprva bila rezervna, kljub temu pa sta borca dobila priložnost, da se borita pred kamerami. Že v začetku prve runde je Ramirez s spretnim in iskreno povedano srečnim udarcem z nogo nokatiral nasprotnika.

Lahka kategorija: Simone Serra je po točkah premagal Alfrega 'Tarzana' Ruelasa

Sledila je prva borba večera, ki so jo odločili sodniki. Italijan Simone Serra je v svojem debiju v Combate Globalu svojega nasprotnika Alfrega 'Tarzana' Ruelasa premagal po točkah.

Slamnata kategorija: Alitzel Mariscal – Shannon Goughary

Druga ženska borba večera bo, kot že rečeno, potekala v slamnati kategoriji, in sicer med šestorangirano borko Combate Globalove lestvice v atomski kategoriji Alitzel Mariscal in novinko v organizaciji Shannon Goughary. Mariscalova se že od začetka profesionalne kariere bori pod okriljem Combate Globala, kjer je najprej dve borbi dobila, nato pa dve izgubila. Precej izkušenejša od nje je Gougharyjeva, ki se je v profesionalni karieri borila že dvanajstkrat, pred tem pa tudi kar 17-krat kot amaterka. 36-letna Američanka ob tem sicer beleži le pet profesionalnih zmag. Borbo so na koncu določili sodniki, ki so več točk namenili Američanki Gougharyjevi.

Čeprav je Combate Global manjša MMA organizacija, jih ni strah inovacij na področju relativno mladega športa. Combate kot verjetno prva organizacija namreč uporablja tako imenovani 'open scoring system', ki si ga mnogi ljubitelji borilnih veščin že dalj časa želijo videti v večjih organizacijah. To pomeni, da je po koncu vsake runde znano, kako so jo točkovali sodniki. V ta namen ima t.i. kot vsakega izmed borcev na voljo ekran, na katerem lahko vidijo točkovanje sodnikov, in temu primerno priredijo taktiko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih boste lahko ogledali na VOYO:

Lahka kategorija: Angel 'Salsa King' Alvarez – Enrique 'Baby Bull' Gonzalez

Slamnata kategorija: Alitzel Mariscal – Shannon Goughary

Lahka kategorija: Alfrego 'Tarzan' Ruelas – Simone Serra

Mušja kategorija: Jose Mercado – Ricardo 'Torito' Ramirez

Ženska atomska kategorija: Katherine Perez – Chisoula Koukouvetakis

Mušja kategorija: Carlos Puente Jr. – Roger Blanque

Dodatni oziroma rezervni borbi:

Bantamska kategorija: Brandon Gonzalez – Eli Alonso Perez

Combate Global 12 pasica
Combate Global 12 pasica FOTO: Fighting Spirit
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackkesi
06. 07. 2022 16.45
+1
Beda gdo to gleda še bosanci ne
Mihhaa
06. 07. 2022 16.24
+2
voyo 🤮🤮🤮🤮