Borilni športi

Lomačenka čaka nov izziv, ki sliši na ime Jamaine Ortiz

New York City, 25. 10. 2022 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

34-letni Vasilij Lomačenko, ki je nazadnje v ringu stal decembra lani, vmes pa je bil tudi bitko na ukrajinskem bojišču, se bo konec tedna vrnil v ring. V kultnem Madison Square Gardenu se bo pomeril z Američanom Jamainom Ortizom, ki po 17 profesionalnih borbah še ne pozna poraza. Boksarski spektakel si boste lahko v nedeljo od 2.00 dalje v živo ogledali na VOYO.

Vasilij Lomačenko tako nadaljuje vrnitev na vrh lahke kategorije, s katerega ga je pred skoraj natanko dvema letoma izrinil Teofimo Lopez, ki mu je odvzel šampionske pasove organizacij WBA (Super), WBO in The Ring. Ukrajinec se po dveh prepričljivih zmagah počasi že spogleduje z borbo za naslov prvaka in ne skriva želje po borbi s prvakom organizacij WBA (Super), WBC, IBF, WBO in The Ring, Devinom Haneyem. "Rad imam svoj šport in zelo sem vesel, da sem se vrnil," je po desetmesečni odsotnosti iz boksarskih ringov dejal Lomačenko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Moj cilj je osvojiti nesporen naslov prvaka v lahki kategoriji, a Jamaina Ortiza ne bom jemal zlahka. Madison Square Garden ima posebno mesto v moji karieri in veselim se, da bom čez nekaj dni ustvaril še več lepih spominov. To borbo želim posvetiti vsem svojim Ukrajincem. Vsakič, ko stopim v ring, ponosno nosim ukrajinsko zastavo," je pred 19. profesionalnim obračunom še povedal popularni 'Loma'.

Vasilij Lomačenko vs Jamaine Ortiz

Če se Lomačenko vsaj delno že ozira v prihodnost, pa bo za 26-letnega Ortiza to življenjska priložnost: "Komaj čakam na to borbo. Lomačenko je odličen borec, vendar sem tukaj, da zmagam. Po zmagi pa se bom začel spogledovati z morebitno borbo za naslov prvaka. To bi bila uresničitev mojih sanj."

Neporaženi Američan, ki je nazadnje boksal maja letos in prepričljivo ugnal Jamela Herringa, se zaveda, da je v vlogi outsiderja: "Še vedno imam veliko dela. Ves čas napredujem in nadaljujem v svojem tempu. Hitro se učim in vem, da se moram nekaj stvari še naučiti," hkrati pa vseeno verjame v svojo zmago: "Ne bojim se izzivov. Tukaj sem, da sebi in vsem ostalim dokažem, da sem najboljši."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb boksarskega spektakla, ki si ga boste lahko v živo ogledali na VOYO*:

Lahka kategorija: Vasilij Lomačenko – Jamaine Ortiz

Peresna kategorija: Duke Ragan – Luis Lebron

Srednja kategorija: Troy Isley – Quincy LaVallais

Težka kategorija: Richard Torrez – Ahmed Hefny

Lahka kategorija: Abdullah Mason – Angel Barrera

Srednja kategorija: Nico Ali Walsh – Billy Wagner

Peresna kategorija: Robeisy Ramirez – Jose Matias Romero

Super peresna kategorija: Haven Brady Jr – Eric Mondragon

Velterska kategorija: Delante Johnson – Esteban Garcia

*točen seznam borb, ki jih bomo prenašali, bo objavljen tekom tedna.

Vasilij Lomačenko vs Jamaine Ortiz
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intihar
25. 10. 2022 20.36
-1
Ortiz nabij tega ukrajinca tak hudo do se bo pokakal
poper00
25. 10. 2022 21.31
+1
Lomačenko je tehnično najbolj ispopolnjen boksar na svetu.