Borilni športi

Lomačenkove izkušnje ali Lopezova mladost?

Las Vegas, 15. 10. 2020 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ta konec tedna, natančneje v nedeljo zgodaj zjutraj (4.00) s prenosom na Voyo, bomo priča boksarskemu obračunu za naslov absolutnega svetovnega prvaka lahke kategorije med Vasilijem Lomačenkom in nadarjenim Teofimom Lopezom. V lasvegaškem MGM Grand Conference Centru se bosta med seboj udarila različna boksarska sloga, strokovnjaki pa za odtenek več možnosti za zmago pripisujejo izkušenemu Ukrajincu.

Izkušeni, 32-letni Vasilij Lomačenko ima trenutno v svoji lasti dva šampionska pasova lahke kategorije (po verzijah WBO in WBA), izzivalec Teofimo Lopez na drugi strani pa enega, in sicer po verziji IBF, ki ga je osvojil z lansko, decembrsko zmago nad Richardom Commeyjem.

Čeprav v taboru devet let mlajšega Lopeza verjamejo, da bo prav mladost njihovega varovanca ključnega pomena v pohodu na naslov absolutnega svetovnega prvaka, Ukrajinec Lomačenko na drugi strani svari nasprotnika, da ima kljub nižji telesni višini in razliki v starosti še kakšnega aduta v rokavu. "V zadnjem obdobju sem se že navadil na podcenjujoče izjave iz nasprotnikovega tabora. Sicer verjamem, da me Lopez ne podcenjuje, ampak ljudje okoli njega pa so, kot vidim, prepričani v zmago mojega tokratnega tekmeca," pravi Lomačenko, ki je znan po odličnem delu nog, medtem ko Lopez računa na svoje nepredvidljive (močne) udarce, s katerimi bi lahko Ukrajincu zamajal tla pod nogama.  

Teofimo Lopez je z zmago nad Richardom Commeyjem 19. decembra lani postal svetovni prvak lahke kategorije po različici IBF. Kako se bo zoperstavil izkušenejšemu Lomačenku?
Teofimo Lopez je z zmago nad Richardom Commeyjem 19. decembra lani postal svetovni prvak lahke kategorije po različici IBF. Kako se bo zoperstavil izkušenejšemu Lomačenku? FOTO: AP

"Sem drugačen, drugače (fizično) grajen kot Lomačenko, kar prinaša razliko. Moj slog temelji na agresivnem pristopu, želim biti dominanten in s tem preprečiti nasprotniku, da udejanji svoje ideje. Tistim, ki pravijo, da pri 23 letih še nisem dozorel za najvišjo stopničko v karieri, bom že čez nekaj dni zaprl usta," je v pogovoru za "Morning Kombat" poudaril Teofimo Lopez.

Kakorkoli že, strokovnjaki in analitiki ocenjujejo, da je Lomačenko zaradi bogatih izkušenj v prednosti. Ne nazadnje, Ukrajinčeva dva olimpijska naslova sta dokaz skrbno načrtovane amaterske in kasneje profesionalne kariere, Lopez na drugi strani pa največje upe polaga v že omenjeno mladost in hitrost udarcev, s katerimi je na dozdajšnjih 15 profesionalnih borbah dosegel prav toliko zmag. Bo v nedeljo vknjižil še šestnajsto?  

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thedutchman
16. 10. 2020 15.16
+1
The matrix bo to pospravu do 9 runde prelahko za Lomo
dejvid04
16. 10. 2020 10.12
+1
ferčlovek,predvidevam da brez gledalcev
VIKTOR NAZOROV
15. 10. 2020 21.41
+2
Popravek: Lomačenko 14 zmag in 1 poraz (Orlando Salido).
FER?LOVK
15. 10. 2020 21.09
+1
ja kako ce je koronaaaaa
David Jarc
15. 10. 2020 21.08
Odlocile bojo lomachenkove izkusnje