Borilni športi

Mahačev bo skušal unovčiti izkušnje treningov s Habibom, mamica Miesha Tate se vrača

Las Vegas, 15. 07. 2021 12.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
4

V nedeljo zgodaj zjutraj ob 4. uri si bo na VOYO moč ogledati novo borilno poslastico, ko si bodo v oktagonu v Las Vegasu nasproti stali številni odlični borci. Borba večera bo med ruskim mojstrom mešanih borilnih veščin Islamom Mahačevom in Brazilcem Thiagom Moisesom, veliko zanimanja pa bo zagotovo požela tudi povratnica v oktagon, mamica Miesha Tate. Američanka se v UFC vrača po skoraj petih letih premora, njena nasprotnica pa bo rojakinja Marion Reneau.

"Dobro se počutim, izgubljanje teže pred borbo nikoli ni enostavno, glavni dogodek pomeni veliko medijev in ostalih stvari, toda dobro sem," je pred borbo povedal dagestanski borec Islam Mahačev, ki velja za Habibovega varovanca, z njim pa tudi redno trenira. "Habib se je resda upokojil, toda priganja vse fante iz svoje ekipe. Včasih na treningih celo preveč. Res močno pritiska na vse," je Habibovo šolo treningov opisal 29-letni Mahačev, ki ga strokovnjaki opisujejo kot vzhajajočo zvezdo lahke kategorije. 

V noči s sobote na nedeljo se bo v lahki kategoriji udaril z Brazilcem Thiagom Moisesom. "Poznam tega fanta. Ogledal sem si nekaj borb. Je trdoživ, ima dobre veščine, dober je v vseh elementih MMA-ja. Ta fant ima dobre udarce, dobre prijeme. To bo moja prva borba s petimi rundami, če bom prišel do konca. To bo dobra izkušnja zame," je prepričan Dagestanec. 

Mahačev vs. Moises

"Zelo sem srečen, da sem dobil to priložnost, ki mi jo je ponudil Dana White. Hvaležen sem za to priložnost, v UFC so prepoznali delo ne le mojih zadnjih treh borb, pač pa delo moje celotne kariere," je pred borbo z Dagestancom izpostavil Moises. "Trenutno živim svoje sanje, vedno sem si želel videti svojo sliko na plakatih," je priznal 26-letni Brazilec, ki meni, da bo to, da se je v preteklosti že boril v petih rundah, zanj prednost. "Je izjemen borec, je vsestranski. A zaupam sebi in svoji ekipi, verjamem, da imam vsa orodja, da ga lahko premagam. Nisem dvakrat razmišljal, takoj sem sprejel borbo. Tako odraščamo, če sprejmemo izzive in to je zame zagotovo velik izziv," je izpostavil Moises. "Mislim, da če premagam Islama, bom dobil 'Top5-borca'," je še poudaril Brazilec.

UFC FN: Makhachev vs Moises

Vrača se mamica dveh otrok, 44-letnica pa odhaja v pokoj
Veliko pozornosti bo v Las Vegasu požela tudi borba med izkušenima borkama Miesho Tate in Marion Reneau. Leta 2018 je Miesha Tate rodila hčerkico Amaio Neveah Nunez, lani pa se je skupaj z MMA-borcem Johnnyjem Nunezom razveselila še rojstva sina Daxtona Wylderja Nuneza. Nazadnje se je Tatova borila 12. novembra 2016, ko je izgubila z Raquel Pennington, pred tem pa je istega leta izgubila tudi z Amando Nunes. V oktagon se mamica dveh otrok vrača po skoraj petih letih. "Prekleto dobro se sliši, ko si rečem, da je pred mano borilni teden. To je kot, da bi imel starega prijatelja, s katerim se nisi pogovarjal že dolga leta, ga pokličeš in ugotoviš, da nisi zamudil nič," je razložila 34-letnica pred borbo z rojakinjo Reneaujevo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marion Reneau je sicer že pred borbo potrdila, da bo to njena zadnja borba pod okriljem organizacije UFC, saj se bo 44-letnica po njej upokojila. "Vse se dogaja tako zelo hitro. A skušam uživati v tem trenutku. Izgledala bom fantastično," je poudarila Renaujeva na novinarski konferenci pred borbo v Las Vegasu. "Ko sem podpisala zadnjo pogodbo, sem nekako vedela, da se bom po njej upokojila. Želela sem v vsaki borbi dati vse od sebe, pripraviti šov za navijače in vpisati zmago. Nikomur nisem povedala za upokojitev, niti možu niti trenerju, a v ozadju glave sem vedela. Ko sem poklicala menedžerja, tega ni mogel verjeti. A to je to," je razložila 44-letnica. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mcmrtfg
17. 07. 2021 13.28
+1
"Ruskim" borcem.........
M teorija
16. 07. 2021 17.07
Uf, pa še olimpijada, pa Vuelta!? Z Roglo!? Priporočeno glrdanje v pridotnosti zdravnika!?
MaldiniSLO
15. 07. 2021 17.07
+2
Mahačev... Pisi kao sto govoris aa
Nin?a1229
15. 07. 2021 16.29
Dej miša nehej ga srat, Nunesova te je skalpirala...