Borilni športi

Mahačev zažugal tekmecem: Zakaj nihče noče sprejeti borbe?

Las Vegas, 18. 07. 2021 14.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
0

Dagestanski borec mešanih borilnih veščin Islam Mahačev, ki ga mnogi vidijo za Habibovega naslednika lahke kategorije, je po suvereni zmagi nad Thiagom Moisesom poslal jasno sporočilo njegovemu rojaku Rafaelu dos Anjosu. "Lahko bežiš, toda ne moreš se skriti. Tukaj sem," je sporočil Brazilcu, s katerim se bo boril naslednje. Vse zamujene borbe z dogodka UFC FN si lahko kadar koli ogledate na VOYO.

Islam Mahačev je strah in trepet lahke kategorije.
Islam Mahačev je strah in trepet lahke kategorije. FOTO:

Če gre verjeti besedam iz Mahačevega tabora, potem je 29-letnik že zdaj strah in trepet najboljših borcev organizacije UFC v lahki kategoriji. Že na tem dogodku si je Dagestanec namreč želel višjerangiranega nasprotnika, toda nihče od 'Top 5' borcev ni želel v oktagon z njim. "Zakaj vsi ti fantje bežijo? Nihče noče sprejeti borbe. Prosim, odgovorite mi," se je v intervjuju po borbi z Brazilcem spraševal Mahačev. "Dve borbi še. Ni važno, koliko, vse bom razbil, ni važno, kdo mi bo naslednji stal nasproti. Pripravljen bom," je še razložil Mahačev v intervjuju po zmagi nad Brazilcem. Nato je razkril, da je že pred dvema tednoma sprejel borbo z Rafaelom dos Anjosom, ki mu je namenil tudi sporočilo po zmagi v Las Vegasu. "Narediva tole. Lahko bežiš, toda ne moreš se skriti. Prihajam, tukaj sem," je sporočil osmemu borcu sveta lahke kategorije.

Mahačev (20-1) se lahko pohvali z osmimi zaporednimi zmagami v UFC-ju, izgubil pa ni že vse od leta 2015, kar nakazuje na njegov strm vzpon. Še več: pod okriljem nekdanjega nespornega vladarja lahke kategorije Habiba Nurmagomedova ima vse možnosti, da se prebije med najboljše borce na svetu. V to je prepričan tudi Habib sam. "Vedno moram razmišljati, da ne smem znoreti v prvi ali drugi rundi, saj me čakajo še tri runde. Ko imaš v svojem taboru takega šampiona, ki pozna vse. Pozna vse, kaj moram narediti, kaj moram reči, kako se moram gibati. Ko je Habib v mojem kotu, se počutim močnejšega," je po zmagi nad Moisesom razložil Mahačev.

Njegov niz zmag je četrti najdaljši v zgodovini lahke kategorije organizacije UFC. Dagestanec je pod okriljem organizacije UFC do zdaj zbral devet zmag, le enkrat je izgubil, in sicer proti Brazilcu Adrianu Martinsu. Po podatkih ESPN-ja je edini borec (z vsaj petimi borbami), ki ima boljši uvodni rezultatski izkupiček v lahki kategoriji, le Habib Nurmagomedov.

Mahačev je sicer nekdanji svetovni prvak v sambu, pred borbo z Moisesom pa je zasedal deveto mesto na lestvici lahke kategorije organizacije UFC. Rafael dos Anjos, tekmec, ki si ga zdaj želi, je na lestvici mesto više, torej na osmem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.