Borilni športi

Mahačev z 'davljenjem' premagal Moisesa, uspešna vrnitev Tatove

Las Vegas, 18. 07. 2021 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Dagestanski borec mešanih borilnih veščin Islam Mahačev je na borilni prireditvi 'UFC on ESPN 26' v Las Vegasu prišel do pomembne zmage v borbi z Brazilcem Thiagom Moisesom. Slednji se je sicer uspešno upiral nasledniku Khabiba Nurmagomedova, a je moral kljub temu sredi četrte runde priznati premoč močnejšemu Mahačevu. Po petih letih se je v kletko uspešno vrnila tudi nekdanja prvakinja Miesha Tate, ki je ugnala Marion Reneau.

Devetindvajsetletni Islam Mahačev je tako upravičil besede enega od svojih trenerjev, nekdanjega nespornega vladarja lahke kategorije Khabiba Nurmagomedova, da lahko od njega v prihodnosti še veliko pričakujemo.

Vse zamujene borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.

Čeprav je bil dagestanski borec večji del borbe v prednosti, pa se brazilski rival Thiago Moises v lasvegaški dvorani UFC Apex ni pustil tako zlahka premagati. Sredi četrte runde je Mahačev izvedel "usodno" davljenje, iz katerega se Brazilcu ni uspelo rešiti. Že uvodna runda dvoboja je postregla z obilo akcije v kletki, kjer je Mahačev nadzoroval dogajanje na sredini parterja in tako prisilil nasprotnika, da se pomakne bližje k ograji. Z nekaj natančnimi nožnimi udarci je malce zamajal tla Moisesu, a mu večje prednosti vendarle ni uspelo ustvariti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V začetku druge runde je Brazilec prišel "do zraka". S kombinacijo nožnih udarcev in boksarskih vložkov je prisilil Mahačeva, da išče rešitve v rušenju iz klinča. Toda Moises je bil ta, ki mu je uspelo prvemu zrušiti svojega tekmeca na tla, skušal ga je presenetiti s hrbta, a se je Islam mojstrsko rešil iz Brazilčevega prijema. Do konca tega dela borbe je Mahačev znova prevzel pobudo, a brez konkretnejšega zaključka. Tretja runda je prinesla veliko več borbe v klinču, kjer naj bi imel po napovedih pred obračunom večjo prednost Dagestanec, ki pa tega ni udejanjil v praksi. Minuto in pol pred koncem runde je Mahačev ponovno zrušil na tla Moisesa, ki je skušal napasti nogo nasprotnika, a je bilo to daleč od želenega zaključka za brazilskega borca.

Po mnenju mnogih naslednik velikega Khabiba Nurmagomedova v lahki kategoriji je že v začetku četrte runde vzpostavil prevlado v kletki in zrušil tekmeca na tla, vendar so nekoliko izostali konkretnejši udarci, s katerimi bi prisilil Moisesa v predajo. Do tega pa je vendarle prišlo minuto pozneje, ko se je Mahačevu uspelo s hrbta oprijeti Brazilca, ki mu ni preostalo drugega, kot da preda dvoboj. "Bežite lahko, a se ne morete skriti," so bile uvodne besede Islama Mahačeva po pomembni zmagi, v nadaljevanju pa je takole strnil vtise: "Vedel sem, da imam prednost na parterju. Nasprotnik je bil težek, poln izkušenj in motiva, da me premaga. A to je bil račun brez krčmarja, ko mi je uspel prvi pravi prijem na tleh, sem vedel, da se bo predal. To je velik dan zame in mojo trenersko ekipo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Uspešen povratek nekdanje prvakinje
Do še pomembnejšega triumfa pa je prišla nekdanja svetovna prvakinja v slamnati kategoriji Miesha Tate, ki se je v oktagon vrnila po kar petletnem premoru. Nasproti ji je stala legendarna 44-letna Marion Reneau, ki se je po tem porazu tudi uradno upokojila. 

Tatova je imela večji del borbe rahlejšo prednost, le na uvodu prve runde je bila še nekoliko bolj zadržana, kar je razumljivo glede na njeno daljšo odsotnost iz kletke. V nadaljevanju prve runde je prevzela pobudo, ki pa je ni konkretizirala z močnejšimi udarci. Tudi večji del druge runde je potekal ob izmenjavi udarcev tekmic, na koncu pa je vendarle Tatova zrušila na parter Reneaujevo, za katero se je zdelo, da počasi izgublja sapo.

Slabi dve minuti pred koncem tretje runde pa je Tatova prišla do odločilne prednosti. Agresivnejši pristop in odločnejši udarci so obrodili sadove, kar je 34-letnica iz Washingtona s pridom izkoristila za novo rušenje osem let starejše rivalke, ki se ji tokrat ni uspelo rešiti Američankinega prijema. "Hvala vsem, ki podpirate mojo vrnitev v oktagon. Minilo je že precej časa od moje zadnje borbe, a kljub temu nisem pozabila osnov, zaradi katerih sem nekoč že bila svetovna prvakinja," je med drugim dejala presrečna Miesha Tate.

UFC on ESPN 26, izidi borb:
(–70 kg) Islam Mahačev – Thiago Moisés (predaja), četrta runda, 02:38

(–61,5 kg) Miesha Tate – Marion Reneau (tehnični nokavt), tretja runda, 01:53

(–70 kg) Mateusz Gamrot – Jeremy Stephens (predaja), prva runda, 01:05

(–84 kg) Rodolfo Vieira – Dustin Stolzfus (predaja), tretja runda, 01:54

(–66 kg) Gabriel Benítez – Billy Quarantillo (tehnični nokavt), tretja runda, 03:40

(–77 kg) Daniel Rodriguez – Preston Parsons (tehnični nokavt), prva runda, 03:47

(–52,5 kg) Amanda Lemos – Montserrat Ruiz (tehnični nokavt), prva runda, 00:35

(–61,5 kg) Sergey Morozov – Khalid Taha (soglasna sodniška odločitev)

(–57 kg) Malcolm Gordon – Francisco Figueiredo (soglasna sodniška odločitev)

(+93 kg) Rodrigo Nascimento – Alan Baudot (tehnični nokavt), druga runda, 1:29         

*Opomba: Zmagovalci borb so označeni z odebeljenim tiskom. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ka.pa.ces
19. 07. 2021 10.19
-1
Ne vem ka sploh komentirate tisti ki ne gledate in ne spoštujete tega športa... A nimate kaj drugega za delat v življenju ko pa težit po 24ur... Pridružite se onmu pe...skem Greenpeacu pa bo mir... Jaz spoštujem ta šport ker vem koliko truda in znanja ulagajo športniki v ufcju... Če pa ne morete prenesti malo krvi si pa raj turške limonade dajte gor pa si pinacolado nalijte pa prsti si v r.t utaknte
pokercat912
19. 07. 2021 18.23
Pust nergače, zej polet ni Curlinga pa so tuki pametni
Igi74
18. 07. 2021 15.15
-1
Kretenizem!!!!!!!!
Nimasmisla
18. 07. 2021 14.54
-1
To sigurno ni šport to je za bolane v glavah
ArkaMast
18. 07. 2021 13.14
Ta pa je pojedel enih kevapov pa jufk.
Mustache
18. 07. 2021 11.21
+0
Fuj. Presvicani moski v hlackah, ki se radi dotikajo in prijemajo...😆
Metalllca
18. 07. 2021 11.11
+1
Primitiven šport, daleč od kraljevskega boksa, ki pa tud ni več kar je bil.
User723439
18. 07. 2021 11.16
+2
Si gledal borbe, poznaš jiu jitsu, judo ali rokoborbo, ali komentiraš na podlagi svojega neznanja?
Metalllca
18. 07. 2021 11.21
+3
Poznam, in tam se ne lamajo da kri vsepovsod šprica
ervirus
18. 07. 2021 11.09
+0
Islam je težava za vse
Hellsrael
18. 07. 2021 11.15
-5
DuhSaSjekirom
18. 07. 2021 11.07
+1
Makhacev je se dalec od Khabiba. Khabib je GOAT, najboljsi pound per pound fajter do danes.
mr.puff puff
18. 07. 2021 11.22
+0
Pound for pound je najbolsi jones pol je gsp pol dalec zadej je pa tiramisu...jones je 14x ubranu pas khabib pa 3x ane
MaldiniSLO
18. 07. 2021 12.21
+3
Jones nikoli ne bo best pound for pound... Veckrat so ga dobili z nedovoljenimi substancami v telesu. Pa tudi ene par borb je izgubil pa so mu sodniki dodelili zmago ker je on njihov cash cow
Nace Štremljasti
18. 07. 2021 10.53
+5
kot v zverinjaku