Borilni športi

Pacquiao odločitev o upokojitvi prestavil na 'kdaj drugič'

Las Vegas, 22. 08. 2021 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarski velikan Manny Pacquiao je presenetljivo izgubil borbo za naslov prvaka velterske kategorije po verziji WBA. V Las Vegasu je bil boljši Kubanec Yordenis Ugas, po bolečem porazu pa so se že začela ugibanja, ali je bil to zadnji dvoboj v sicer izjemni karieri 42-letnega Filipinca.

"Srce si želi nadaljevati, ampak upoštevati moram tudi svoje telo," je na novinarski konferenci po porazu razlagal vidno izčrpani Filipinec. Pri ameriškem ESPN-u so zapisali, da je Manny Pacquiao izgledal neprepoznavno počasen, njegovi udarci niso bili dovolj močni, hitrega gibanja, zaradi katerega je postal legenda, pa ni bilo nikjer. Izpostavili so, da se boksar bliža 43. rojstnemu dnevu in da čas – naposled – premaga vsakogar.

Kljub temu priljubljeni Filipinec še ni želel delati zaključkov. "To je moj šport. To je moja strast, zaradi katere sem še vedno tu. V njej popolnoma uživam, a včasih moraš razmišljati tudi o tem, koliko časa bo telo še zdržalo," je nadaljeval Pacquiao, ki je odločitev o koncu karieri prestavil na "kdaj drugič". 

Yordesnis Ugas je priložnost za boj z legendo tega športa dočakal šele pred dvema tednoma, ko je od spopada s Pacquiaom zaradi poškodbe odstopil Američan Errol Spence. Na stavnicah ni veljal za favorita, a je sedem let starejšega tekmeca v ringu povsem deklasiral za zasluženo zmago. "Ni se mi uspelo dovolj zgodaj prilagoditi na njegov slog boksanja. Žal mi je, da mi ni uspelo, a storil sem vse, kar sem lahko," je Filipinec takoj po sodniški odločitvi razlagal v ringu. 

Manny Pacquiao v dvoboju z Yordenisom Ugasom.
Manny Pacquiao v dvoboju z Yordenisom Ugasom. FOTO: AP

Še vedno ni pozabil na poraz z Mayweatherjem
Naj si bo to njegov zadnji obračun ali ne, Pacquiao bo v zgodovino boksa šel kot velika legenda. V karieri, ki se razteza čez štiri desetletja, je bil prvak v kar osmih različnih kategorijah. Borba z Ugasom je bila njegova 72. med profesionalci, zabeležil je 62 zmag in le osem porazov. 

Kot sam pravi, pa z naskokom najbolj obžaluje poraz proti še eni legendi, in sicer Američanu Floydu Mayweatherju leta 2015. "Žal mi je, ker menim, da navijači niso bili zadovoljni z najino predstavo. Želela sva si upravičiti njihova pričakovanja, a nama ni uspelo," je boksarski spektakel izpred šestih let še enkrat podoživel izkušeni Filipinec, sicer velik ljubitelj košarke. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

First Last
22. 08. 2021 17.36
+12
Nobena sramota ni izgubiti, če je to šport, kot temu pravijo, zakaj bi se upokojil če to dela rad, ljudje gledajo samo na končen rezultat vendar če bi tako gledali na stvar športniki nikoli sploh ne bi uspeli, trening in sama borba je lahko užitek. Vendar glede na to da vsak boksar udarce tudi prejema, bi bilo mogoče že dovolj?
JuryBoyka
22. 08. 2021 15.18
-11
Nekam znana zgodba ljubiteljem motoGP-ja, kjer je letos koncno Valentina Rossija srecala pamet in je pri 43-ih objavil konec kariere, potem ko se je ze lep cas vozil na repu kolone.