Borilni športi

Maščevanje Habazinove napovedano za januar: Čutim, kot da se borim za Alija Bashirja

Atlantic City, 17. 11. 2019 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po nekaj zanimivih borbah, ki se bodo zvrstile v zadnjih tednih iztekajočega leta, bodo ljubitelji borilnih veščin na svoj račun prišli tudi v začetku 2020. V januarju bosta namreč v ring stopili Claressa Shields in Ivana Habazin, ki bi morali zaplesati že oktobra, a je bila borba zaradi sramotnega incidenta na tehtanju prestavljena.

James Ali Bashir jo je hudo skupil ob incidentu, šele pred časom so ga tako odpustili iz lokalne bolnišnice.
James Ali Bashir jo je hudo skupil ob incidentu, šele pred časom so ga tako odpustili iz lokalne bolnišnice. FOTO: www.worldboxingnews.com

Bashir je ob poškodbah celo izgubil zavest, okreval je šele pred nedavnim in tako zapustil bolnišnico. Incident je močno pretresel nadarjeno Hrvatico, ki je zavrnila svojo udeležbo, zaradi česar je bila borba tudi preklicana.

Po nekaj tednih pa sta strani le našli skupen jezik, borba za šampionska pasova po verzijah WBC in WBO v polsrednji kategoriji je namreč napovedana za deseti januar. Cilj Shieldsove je jasen, osvojiti želi šampionski pas še v tretji kategoriji. Če bi ji to uspelo, bi se z zlatimi črkami zapisala v zgodovino boksa, saj tako hitro to ni uspelo še nikomur.

Claressa Shields ima priložnost, da osvoji šampionski pas še v tretji težnostni kategoriji.
Claressa Shields ima priložnost, da osvoji šampionski pas še v tretji težnostni kategoriji. FOTO: AP

Habazinova: "Želim, da bi bila Hrvaška ponosna na svojo hči"

"Moj cilj je postati prvakinja v treh različnih kategorijah, tako hitro to še nikomur ni uspelo. Borba nama obema veliko pomeni. Obe trdo trenirava, zmagovalki pa se bo ponudila izjemna priložnost," je na tiskovni konferenci povedala Američanka.

Habazinova pa bo imela še motiv več – maščevanje. Borbo bo namreč posvetila svojemu trenerju, ki jo je skupil ob snidenju s Claressinim bratom. "O tem razmišljam že od oktobra. Sem še dosti bolj motivirana kot takrat, glede na vse, kar se je zgodilo. Čutim, kot da se borim za Alija Bashirja, pa tudi za svoj ponos in spoštovanje. Borim se tudi za svojo državo. Želim, da bi bila Hrvaška ponosna na svojo hči. Čutim, da imam podporo svojega naroda. Claressa je le kratek postanek na moji boksarski poti. Imam večje sanje in cilje v življenju. Sem na dobri poti, da se za vse večne čase vpišem v zgodovino boksa," so besede Hrvatice, ki je za konec dodala: "Prepričana sem, da bom januarja jaz tista, ki bo visoko dvignila roko zmagoslavja."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.