Borilni športi

Masvidal kritičen do UFC-ja: Kako potekajo pogajanja? Vzemi ali pusti

Las Vegas, 08. 06. 2020 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden od najboljših borcev v mešanih borilnih veščinah Jorge Masvidal je na svojem Twitter profilu nanizal kopico sporočil, s katerimi je želel svojim privržencem podrobneje predstaviti, kako potekajo pogajanja z UFC-jem glede izboljšanja finančnih pogojev. Izjemni nokavter ni varčeval s kritikami na račun predsednika organizacije Dane Whita.

Za Jorgejem Masvidalom je izjemno uspešno lansko leto, v katerem je nanizal tri zelo pomembne zmage na poti do načrtovanega dvoboja za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji, ki je trenutno v posesti Kamaruja Usmana

Toda tudi tako prepričljivi predstavi kot ju je Masvidal prikazal v obračunih z Benom Askrenom in Natom Diazom, nista bili dovolj dobri (beri: zveneči, op. p.) za vodstvo organizacije, ki 35-letnemu veteranu ni prižgalo zelene luči za omenjeno borbo z možnostjo osvojitve šampionskega pasu. Z vstopom v letošnje koledarsko leto so se začele težave le še kopičiti, kar je Masvidala napeljalo na razmišljanje o prekinitvi pogodbe. "Če nisem dovolj dober, me pustite," je pred nekaj dnevi UFC-ju in njegovemu predsedniku Dani Whitu zažugal razočarani borec, ki se je z objavami prek svojega Twitter profila odločil širši javnosti pojasniti, kako pravzaprav potekajo pogajanja z vodstvom organizacije o izboljšanju finančnih pogojev. "Zakaj mislite, da obstajajo resne težave z vsemi najbolj izpostavljenimi borci?  Conorjem McGregorjem, Jonom Jonesom ali Henryjem Cejudom? Primorani smo sprejeti, kar nam ponujajo, ali pa se predčasno upokojiti. Želim se boriti in to je največja borba naših življenj," je uvodoma zapisal Masvidal, ki tudi v nadaljevanju ni skrival razočaranja nad nekaterimi posamezniki: "Pogajanja so enosmerna: 'Vzemi ali pusti'. Če izgubim borbo, me lahko predčasno odpustijo in ne izplačajo preostanek pogodbenih obveznosti ... Če pa zmagam, v nasprotju z vsako logiko nimam pravice do pogajanj za boljšo pogodbo. Skratka, če želim biti plačan, moram sprejeti njihove pogoje. Oni (UFC, op. p.) samo dodajajo novo število borb v pogodbo z namenom, da bi vas čim dlje zadržali pri sebi."

Jorge Masvidal je brez dlake na jeziku spregovoril o odnosu UFC-ja do njegovih borcev in bork.
Jorge Masvidal je brez dlake na jeziku spregovoril o odnosu UFC-ja do njegovih borcev in bork. FOTO: AP

Masvidal še dodaja, da želi oditi z dvignjeno glavo ... "Čakam še vsaj na en pravi dvoboj, z enim od tekmecev najvišje kakovostne ravni, potem pa bo najverjetneje napočil čas za spremembo. Nekajkrat sem brez dlake na jeziku dejal, da želim obračunati z Usmanom. To bi bil zagotovo spektakularen dvoboj, a pustimo napovedi ob strani, saj se nikoli ne ve, kaj nam prinaša jutrišnji dan."    

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Von_Clausewitz
09. 06. 2020 16.17
+0
Greš v ONE in boš dobil veliko nasprotnikov omembe vredni. UFC je zgodovina 😂