Borilni športi

Masvidal priznal: Usman je bil boljši, a zdaj vem, kako ga premagati

Abu Dabi, 12. 07. 2020 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jorge Masvidal je v glavni borbi dogodka UFC 251 po soglasni sodniški odločitvi izgubil proti Kamaruju Usmanu. Poraženi 35-letnik po porazu ni želel iskati izgovorov in je priznal, da je bil nasprotnik enostavno boljši. Obenem pa je dodal, da je zdaj našel način, kako ga naslednjič premagati.

Jorge Masvidal je na UFC 251 vskočil le šest dni pred dvobojem proti prvaku velterske kategorije Kamaruju Usmanu, a kljub temu za poraz ni želel iskati izgovorov. "Danes je bil preprosto boljši. V nekaterih segmentih borbe se mu nisem dovolj posvetil, v spet drugih pa imam občutek, da bi lahko z boljšimi pripravami dosegel več," je na novinarski konferenci po borbi na otoku Yas v Abu Dabiju dejal Masvidal. 

Izkušeni 35-letnik je dodal, da se je iz poraza veliko naučil, kar bi mu lahko v prihodnje prišlo še kako prav: "Napravil sem veliko napak. Skušal sem se boriti v valovih, ker sem vedel, da nisem optimalno pripravljen. On pa je te valove izbral bolje kot jaz. Takoj, ko sem malo popustil, je udaril in me uspel popeljati "nazaj v njegov svet". Ne želim zmanjševati njegove zmage, bila je popolnoma zaslužena, a danes sem spoznal, kako ga lahko v prihodnje premagam, česar si še kako želim." 

"Pred borbo sem mislil, da imam načrt za zmago. Zdaj pa sem popolnoma prepričan, da ga imam. Za Usmana je treba imeti poln rezervoar goriva. V nasprotnem primeru te v borbi po tleh povsem uniči," je morebitno skrivnost do uspeha še razkril Masvidal. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jolanka
12. 07. 2020 21.40
+3
res je težko zastopit ta šport. res pa je tudi, da je ogromno dela, treningov, tehnik, ponovitev, koncentracije....potem pa še sodniške odločitve...imam mešane občutke.
bojer
12. 07. 2020 20.59
-6
Če je to občudovanja vreden šport, potem ne vem...
KungFuPanda
12. 07. 2020 21.07
+17
Občudovanja vredno je to, koliko odrekanja in koliko treningov je potrebno, da lahko to delaš. Si kdaj teeniral? Pojdi probat, te zasvoji. In takrat šele vidiš, kake tehnike vse moraš znat in kako dobrk kondicijo moraš imet. Če te ne zanima, pojdi komentirat Kardashianove.
bojer
12. 07. 2020 21.13
+3
Kung povsem se strinjam s teboj, ko govoriš o treniranju, kondiciji,... le tako nasilni športi mi niso blizu in tudi ne "Kardašinke".
suleol
12. 07. 2020 20.16
+5