Borilni športi

Mayweather: Habib, borila se bova! Z McGregorjem pa si dobil le moje ostanke ...

Los Angeles, 18. 10. 2018 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Upokojeni in še vedno nepremagani boksarski šampion Floyd Mayweather jr. je med popotovanjem po Evropi očitno že povsem sprejel ponudbo Habiba Nurmagomedova, prvaka lahke kategorije organizacije UFC, za povratek v ring.

Floyd Mayweather mlajši (desno) med borbo s Saulom "Canelom" Alvarezom.
Floyd Mayweather mlajši (desno) med borbo s Saulom "Canelom" Alvarezom. FOTO: AP

Medtem, ko sta se v Las Vegasu borila Habib Nurmagomedov in Conor McGregor, je Floyd Mayweather jr. užival v turistični ponudbi Združenih arabskih emiratov. Upokojeni ameriški boksar je med popotovanjem po svetu, ki ga je v zadnjih dneh poneslo od Dubaja do Santorinija, Aten in Amsterdama, lahko prebiral številne zgodbe o besedah zmagovalca omenjenega obračuna lahke kategorije UFC, Rusa Nurmagomedova, ki je Američana izzval na spopad. 

Po tem, ko sta si izmenjala več pozitivnih sporočil prek družbenih medijev, je Mayweather jr. zdaj za TMZ Sports še bolj glasno potrdil, da je pripravljen na dagestanskega orla.

'Jaz sem sam svoj šef'
"Borila se bova. Jaz sem sam svoj šef. Ne morem reči, kaj se dogaja na Habibovi strani, toda na moji strani lahko zagotovimo, da bomo poskušali to uresničiti," je za TMZ povedal Mayweather jr.

Nurmagomedov, ki naj bi zavrnil več kot 13 milijonov evrov "težko" ponudbo za ponoven spopad z McGregorjem, je Američana izzval takoj po zmagi na UFC 229, ki so ga zaznamovali tudi hudi incidenti po koncu borbe. Rus je Mayweatherja mlajšega izzval z besedami, da McGregorja ni uspel "položiti", odmeven boksarski obračun Irca in Američana je lani v Las Vegasu namreč trajal deset rund. Na vprašanje, če bo njuna borba potekala po boksarskih pravilih ali pravilih mešanih borilnih veščin, je bil Mayweather jr. povsem jasen.

Z McGregorjem pobral zgolj ostanke
"Kdo je prva violina? On me je izzval, zato moraš priti v moj svet," je nadaljeval jezični Američan in dodal, da pričakuje devetmestni znesek. "Videl sem, da je v intervjuju dejal, da je udaril Conorja McGregorja, da je zrušil Conorja McGregorja. Rekel je, da ga jaz nisem. V redu, Habib. Dobil si moje ostanke. Jupi."

Mayweatherju mlajšemu so sicer napovedovali ponoven obračun z Mannyjem Pacquiaom, ki ga je v "Borbi stoletja" maja 2015 premagal šele po sodniški odločitvi. Temu je bil na videz naklonjen tudi Američan, medtem ko se je omenjala tudi možnost njegove revanše z McGregorjem. Država Nevada je sicer prek svoje državne atletske komisije sicer suspendirala tako Nurmagomedova kot McGregorja, o dodatnih kaznih pa bodo odločali 24. oktobra.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggargamell
22. 10. 2018 15.21
nurmagomedov vs mayweather 4.5.2019 v rusiji
roberto-q4
19. 10. 2018 20.39
+1
Ne razumem nekaterih komentarjev proti temu, da se Floyd ne želi boriti po UFC pravilih. In zakaj bi se? Clovek je v penziji najdu nacin kako zasluzit 200mio eur v 2 urah (+ cca 6 mesecev treninga), pri tem pa nima realnega % da bi pokvaril svojo statistiko (oziroma, da bi se huje poskodoval), ker se bori proti ljudem iz drugega sporta. Kot, da bi sel odlicen onkolog izzivat odlicnega (sicer nekaj let upokojenega) srcnega kirurga izzvat kdo bolje izpelje srcno operacijo. Narediti pa ne rabi za to nic, niti se ne želi boriti (še manj pa ne po UFC pravilih, in tega niti ne izziva saj točno ve, da boks ni UFC..za razliko od Connorja, Khabiba, itd.), ker vsi k njemu hodijo.
Primzy D Mimzzy
18. 10. 2018 12.50
-3
sem gledal dvoboj mcgregorja in maywetherja, noben ni nokavtiral nobenga, je pa malo manjkalo pri obeh, odločale so potem točke sodnikov. tko da ta floyd se lahko širokousti kot hoče, je pa vseeno zame boljši irec. zakaj, ker je šel v borbo samo v boksu in je moral opustiti vse druge tehnike. lahko je ponosn nase čeprou je zgubu v točkah. glede rusa bi pa reku da ga bo floyd obrnu za šalo, ker se je videlo že pri mcgregorju da ga je natolku zelo dobr in je komaj zdržal do zvonca, potem pa je rus nekako presenetu irca z davljenjem.
janezdollar
18. 10. 2018 12.49
+3
Zakaj pa se ne bosta borila po pravilih UFC?
baubax
18. 10. 2018 12.29
+6
Smešno kako folk misli, da je v fajtih nekaj več kakor samo denar :D
roberto-q4
18. 10. 2018 12.15
+6
Strinjam se z vsemi, ki pravite da bo tole farsa. Seveda še večja kot proti McGregorju, ki ima vsaj "nekaj" (v pomenu profesionalnega boksa) relevantnega boks znanja, Khabib, ki je seveda v UFC nesporno odličen pa zmaguje zaradi znanja na tleh, McGregor je v boksu proti njemu superioren, tako da je jasno da gre za zaslužek. Ne razumem pa zakaj vsi "jamrate nad obema bokserjema", od njiju bo vsak v žep pospravil 100.000.000.000,00 EUR oz. par 10 milijonov gor ali dol, teleta s(m)o ljudje, ki novice, posnetke, v živo, itd. v zvezi s tem spremljamo, komentiramo, itd. :)
MKII
18. 10. 2018 12.37
+6
blazboss
18. 10. 2018 11.52
+15
ni čudno da Mayweather ostaja neporažen, glede na to da ga izzivajo samo UFC petelinčki., kateri nimajo o boxu nič pojma..
CrazyMachines
18. 10. 2018 11.51
+11
Borilni športi sploh niso več to kar so bili...vse je pokvaril denar, različne športne zveze in agencije pa dopuščajo, da je v ospredju šov in dolarji?!? UFC in boks nimata nobene veze med seboj, dopušča pa se da posamezni akteji, ki imajo več v jezikih kot pa v glavah miksajo med seboj častne športe in na njih mečejo slabo luč...katastrofa kam smo prišli!
lordslayer
18. 10. 2018 11.13
+21
to bo spet ena smešnica ... Mayweather bo sestul Nurmagomedov tko kot je McGregorja ... UFC borci nimajo kondicije za parirat boksarjem ... Nurmagomedov bo zmagal le, če ga bo na hitro nokaviral, v kar pa močno dvomim ...
Andrejc1
18. 10. 2018 11.57
+4
Nemogoče je da ga bo rus hitro nokavtiral, če ga noben boksar ni. Ne moraš kar računat, da bo prišlo do udarca proti najboljšemu obrabnemu boksarju vseh časov. Takole bom rekel, ne 0,00001 šans, 0% ima rus, da ga zadane tako, da bi mayweather padel. To je v naprej odločen dvoboj, seveda se ruso tako kot mcgregorju gre da bo pokasiral tistih 50-100 mio, kar sicer ne bi nikdar dobil. Po drugi strani pa američan izbira odmevne dvoboje v katerih ne more izgubiti ob enem pa pobere 200-300mio. Za vsakega nekaj. Bi stavil kakšnih 200 evrov na američana ampak bo kvota verjetno 1.05 kar je brezveze, čeprav še vedno zagotovo dobitna.
ginem
18. 10. 2018 11.04
+6
razbijem cašeee