Borilni športi

Mayweather na silvestrovo ne bo zmagal niti izgubil

Tokio, 07. 12. 2018 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bivši svetovni boksarski prvak Američan Floyd Mayweather, tudi eden najbogatejših športnikov na svetu, se bo na zadnji dan leta pomeril z japonskim borcem v kickboksu Tenshinom Nasukawo. Dvoboj bo ekshibicijski, trajal bo tri runde po tri minute, borca v ringu ne bosta imela sodnika, prav tako pa na koncu ne bo razglašen zmagovalec.

Floyd Mayweather in Tenshin Nasukawa
Floyd Mayweather in Tenshin Nasukawa FOTO: AP

"To bo pravi dvoboj, vendar na koncu ne bo rezultatov," je dejal 41-letni Američan, ki si je izboril borbo po boksarskih pravilih, ter dodal: "To je industrija zabave in to jaz rad počnem." Bolj resno se namerava dvoboja lotiti 20-letni Japonec. "Uporabil bom svoja najboljša orožja. Še nikdar v zgodovini se noben japonski borec ni boril z Mayweatherjem. Zame je to velika čast in izziv," je dejal Nasukawo.

Mayweather v petdesetih boksarskih dvobojih še ni doživela poraza. Nazadnje je premagal UFC prvaka Conora McGregora. Dvoboj bo 31. decembra v eni najbolj znanih tokijskih športnih dvoran, Super Areni v Saitami, kjer je na primer leta 2006 potekalo tudi svetovno košarkarsko prvenstvo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dadinho10
07. 12. 2018 19.09
+1
neverjetno kaj dela denar. mayweather je upokojen in se potem vraca v nekih izzivih. prvo conor sedaj japonec. in glej ga zlomka, z vsemi se bo boril po boksarskih pravilih. kar pomeni, da se ostali morajo prilagajati. seveda bos izgubil, ampak dobijo dovolj denarja, da jim poraz ne pomeni dosti. teh kategorij in prvakov je toliko, da se eksperti ne poznajo vseh. zadnjic berem na hrvaskih portalih, da bo njihov boskac (hrgovic) tudi v eni izmed tezkih kategorij nastopil proti nekomu.......ta nekdo je bil dolocen reci in pisi 48 ur pred dvobojem. mislim da bo to jutri... pazi, 2 dni prej ti recejo, hej majster, boril se bos proti temu....saj pa ni rekreacija, ampak profi boks...ta nekdo ima 39 let, nastopa se verjetno samo zaradi imena. da ne govorim o nekim drugim pravilima kako bo naslov branil proti temu in temu......nimamo striktnih pravil, tako da nekdo lahko drzi naslov vec let, pa boksa 1 mec na leto..
kopalisce
08. 12. 2018 08.23
+2
Čudno organizirana organizacija. Jaz sem se tudi enkrat malce poglobil v to, katere kategorije vse obstajajo. Več jih je, kot naših občin xD