Borilni športi

Mayweatherjeva desna roka: 'Pacquiao je trenutno največje ime športa'

Las Vegas, 12. 06. 2019 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sloviti Filipinec Manny Pacquiao bo julija v lasvegaškem ringu za šampionski pas veltrske kategorije po verziji WBA zaplesal s Keithom Thurmanom. V dodatno spodbudo bodo štiridesetletniku, njegov nasprotnik se ponaša s kar desetletjem manj, tudi besede Leonarda Ellerbeja, desne roke Floyda Mayweatherja.

V lasvegaški MGM Grand Garden Areni se bosta julija merila Keith Thurman in Manny Pacquiao. Filipinec se je leta 2016 začasno upokojil, a brez adrenalina, ki ga prinaša boks, ni šlo dolgo.

Mladost ali izkušnje? Thurman je kar desetletje mlajši od Pac-Mana.
Mladost ali izkušnje? Thurman je kar desetletje mlajši od Pac-Mana. FOTO: AP

Vse od vrnitve v ring je vknjižil tri zmage in utrpel en poraz, svoj izplen pa namerava v poletni borbi še obogatiti. Dolgo časa se je sicer šušljalo tudi o revanši z Floydom Mayweatherjem, Pac-Man je kontroverzno borbo leta 2015 namreč izgubil, a očitno se Američan zavoljo tega ne namerava vrniti v ring. So pa zato njegovi svetovalci podprli novo borbo filipinskega borca, Mayweatherjeva desna roka Leonard Ellerbe pa mu je z laskavimi besedami močno popihal na dušo.

"Ta borba bo velika priložnost za oba, vsaj v oziru na njuni spoštovanja vredni karieri. Pacquiao je trenutno največje ime športa," je brez kančka dvoma zagotovil Ellerbe, sicer generalni direktor Mayweather Promotions in nadaljeval: "Thurman je mlad, še neporažen borec na vrhuncu svoje kariere. Zelo zaželen med tekmeci. Vem, da bosta oba borca dobro pripravljena na izziv, ki je pred njima. Komaj čakam, da vidim, kako se bo razpletlo."

Svoj lonček k naslednji Filipinčevi borbi je pristavila tudi Mayweather Promotions.
Svoj lonček k naslednji Filipinčevi borbi je pristavila tudi Mayweather Promotions. FOTO: AP

Pacquaio se po pol leta vrača v Las Vegas, nazadnje je januarja tu premagal Adriena Bronerja, očitno pa se tudi Filipinec veseli povratka v mesto zabave. "Senator Pacquiao je navdušen nad vrnitvijo v ’Viva Las Vegas’, na najboljše borilno prizorišče MGM Grand Garden Areno. Naj bog blagoslovi Mannyja in Keitha, ki nam bosta dala to borbo," je navdušen Filipinčev svetovalec Sean Gibbons.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vani Murko
12. 06. 2019 15.14
-13
Od kdaj pa je pretepanje šport?
poper00
12. 06. 2019 17.03
+2
Boljše ,da te pretepejo kod da te nafilajo z radiaktivnimi snovmi.Drugače pretepajo se na ulici to pa je izjemno tehnični in motorični šport,je pa res ,da kot vsak vrhunski šport ni najboljši za zdravje.
maticill
12. 06. 2019 14.46
-4