Borilni športi

Mbappe francoskega MMA-ja gre po drugi KSW-jev šampionski pas

Grodzisk Mazowiecki, 10. 11. 2022 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

KSW koledarsko leto 2022 zaključuje s spektakloma. Kot prvi bo že ta konec tedna na vrsti KSW 76, kjer se bo v glavni borbi večera francoski borec Salahdine Parnasse z domačim asom Sebastianom Rajewskim pomeril za naslov začasnega prvaka lahke kategorije. Borilni spektakel si lahko v soboto od 19.00 dalje v živo ogledate na VOYO.

Salahdine Parnasse, ki ga je pred dvema letoma francoski časnik L'Equipe označil za 'Mbappeja francoskih mešanih borilnih veščin', se v KSW-jevo kletko podaja še po drugi šampionski pas. Po tem, ko je francoski borec lani v povratnem obračunu ugnal Daniela Torresa, se mu maščeval za edini poraz v profesionalni karieri in znova sedel na prestol peresne kategorije, se 24-letnik sedaj podaja kategorijo višje. Parnasse bi se moral po prvotnem načrtu v borbi prvakov pomeriti z nespornim prvakom KSW-jeve lahke kategorije Marianom Ziolkowskim, a se je ta poškodoval, zato je namesto njega vskočil rojak Sebastian Rajewski. Ker je s tem Parnasse tudi izgubil možnost postati nesporni prvak kar dveh kategorij, pa je KSW ponudila, da se z Rajewskim pomerita za naslov začasnega prvaka. To pomeni, da bo zmagovalec njune borbe poleg pasu prejel pravico, da se naslednji bori z že omenjenim Ziolkowskim, takoj ko bo ta saniral poškodbo, ki mu je tokrat preprečila nastop. Rajewski se je junija letos sicer že pomeril z Ziolkowskim, in čeprav je s prvakom zdržal vseh pet rund, šampionski pas po soglasni sodniški odločitvi ni zamenjal lastnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav je Rajewski v borbo vskočil kot zamenjava, pa bi lahko rekli, da že ima izkušnjo priprave na Francoza. S Parnassom se je namreč pred skoraj petimi leti pomeril že Sebastianov starejši brat Lukasz Rajewski, ki je borbo po večinski sodniški odločitvi izgubil. Seveda se mu je takrat na borbo pomagal pripravljati mlajši brat, ki bo čez nekaj dni tudi sam stopil v kletko s Francozom. In čeprav si oba borca želita zmage in (začasnega) šampionskega pasu, ju motivira predvsem borba z Ziolkowskim, ki skupaj z nespornim šampionskim pasom čaka na zmagovalca.

KSW 76: Parnasse vs Rajewski

Obračun Francoza in Poljaka pa ne bo edini zanimivi v sicer majhnemu mestu Grodzisk Mazowiecki, kjer bo KSW gostoval prvič. Poljska organizacija si veliko obeta od treh tujcev, ki so se na debijih v organizaciji izkazali. Eksplozivni Nizozemec Brian Hooi se bo pomeril s poljskim asom, ki živi in trenira v Belgiji, Arturjem Szczepaniakom, Gruzijec Zuriko Jojua se bo pomeril z nekdanjim KSW-jevim prvakom Antunom Račićem, ki po dveh zaporednih porazih v poljski organizaciji nujno potrebuje zmago, Anglež Tom Breese, ki je mojster borbe na tleh (zadnje tri borbe je zmagal s podreditvijo), pa se bo pomeril s trdoživim Pawlom Pawlakom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Lahka kategorija: Salahdine Parnasse – Sebastian Rajewski (borba za naslov začasnega prvaka)

Velterska kategorija: Adrian Bartosinski – Krystian Kaszubowski

Srednja kategorija: Pawel Pawlak – Tom Breese

Velterska kategorija: Brian Hooi – Artur Szczepaniak

Lahka kategorija: Maciej Kazieciko – Francisco Albano Barrio

Bantamska kategorija: Antun Račić – Zuriko Jojua

Srednja kategorija: Albert Odzimkowski – Henry Fadipe

Lahka kategorija: Gracjan Szadzinski – Valeriu Mircea

Težka kategorija: Mark Samociuk – Kamil Gawryjolek

KSW 76: Parnasse vs Rajewski
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

giovanni2
10. 11. 2022 18.47
-1
"Mbappe francoskega MMA-ja gre po drugi KSW-jev šampionski pas" - prosim za razlago, tega ne zastopim.