Borilni športi

McGregor: Vsi smo potisnjeni v rdeči kot in čakamo na odrešilni gong

Dublin, 25. 03. 2020 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji dvakratni svetovni UFC prvak Conor McGregor poziva irsko državno oblast, da nemudoma blokira celotno državo vsled širjenja zloglasnega koronavirusa. V čustvenem sporočilu za javnost je med drugim poudaril, da le s skupnimi močmi človeštvo lahko premaga 'trdoživega nasprotnika'.

Na svojem YouTube kanalu je Conor McGregor, ki se je v začetku leta z impresivno zmago nad Donaldom Cerronejem na velika vrata vrnil v oktagon, v daljšem govoru irskemu narodu položil na srce, da naj upošteva vsa navodila strokovnjakov za boj proti smrtonosnemu sovražniku.

"To sporočilo je namenjeno našemu (irskemu, op. p.) predsedniku Michaelu D. Higginsu, viceadmiralu Miku Mellettu ... Vse vas zelo spoštujem, a vseeno bi se želel izjasniti glede določenih zadev. Medtem ko se v javnosti na dolgo in široko pogovarjamo o tem in onem, bi bilo pametneje uvesti čimprejšnjo blokado celotne države," je začel z več kot dveminutnim monologom Conor McGregor in nadaljeval:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Osebno vem, ko na drugi strani stoji zelo zahteven nasprotnik, da moram nekaj drastičnega ukreniti, če ga želim premagati. Trenutno imamo enega podobnega, ki pa ne grozi le meni, temveč tudi celotni Irski. Poglejte, kaj se dogaja drugod po Evropi in svetu; ljudje umirajo na dnevni ravni, irskemu narodu pa se v naslednjih dneh in tednih obeta zgodovinska bitka proti smrtonosnemu sovražniku, ki kosi vse pred seboj. Zatorej zdaj ni čas za brezpredmetne debate. Predstavljajte si, da se cel svet nahaja v boksarskem ringu in je potisnjen v rdeči kot, kjer čaka na odrešilni gong. To smo mi v tem trenutku in če se ne bomo na ustrezne načine zoperstavili koronavirusu, nam trda prede. Zato ob tej priložnosti pozivam vse voditelje sveta, naj nemudoma blokirajo vse mejne prehode, letališča, skratka vse, kar ni najnujnejše za preživetje."

Na koncu je dodal: "Moramo se zgledovati po državah, ki so se uspešno izvile iz primeža tega zloglasnega virusa. Še je čas, obenem pa Irska uživa ta privilegij, da lahko nekoliko vnaprej predvidi razvoj določene situacije. Dajmo, Irska, gremo, Irska, ti to zmoreš!" 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kurbln
25. 03. 2020 13.41
-7
Ma cepci...kramp pa lopato naj primejo v roke, da vidijo kje se sluzi denar. Prepovedal bi tovrstni sport, samo praznijo blagajno. Ma ne bom komentiral naprej, da me ne bo moderator brisal.
ipsilon9999
25. 03. 2020 13.28
+1
on tut dela od doma...je žena povedala😂
lumpimonster
25. 03. 2020 13.18
+7
Irski naglas je Top
ggargamell
25. 03. 2020 12.58
+0
politika ukrepa isto kot gregi ... veliko govorijo naredijo pa nič