Borilni športi

McGregor izrazil sožalje Habibu, Irec vseeno tarča kritik

Dublin, Moskva, 04. 07. 2020 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po smrti očeta UFC-zvezdnika Habiba Nurmagomedova so proti Moskvi poletela številna sporočila podpore za družino iz Dagestana, ki preživlja težke trenutke. Oglasil se je tudi veliki rival ruskega šampiona, vnovič upokojeni Irec Conor McGregor, ki pa se zaradi svojih izjav izpred nekaj tednov ni mogel izogniti ostrim kritikam.

Po spopadu McGregorja (desno) in Nurmagomedova (levo) je oktobra 2018 v Las Vegasu prišlo do vsesplošnega pretepa. Rus je skočil iz oktagona in želel obračunati z Irčevim sodelavcem Dillionom Danisom, nad McGregorja pa so se podali člani njegove ekipe Abubakar Nurmagomedov, Zubaira Tuhugov in Esed Emiragaev.
Po spopadu McGregorja (desno) in Nurmagomedova (levo) je oktobra 2018 v Las Vegasu prišlo do vsesplošnega pretepa. Rus je skočil iz oktagona in želel obračunati z Irčevim sodelavcem Dillionom Danisom, nad McGregorja pa so se podali člani njegove ekipe Abubakar Nurmagomedov, Zubaira Tuhugov in Esed Emiragaev. FOTO: AP

Zaradi zapletov med okrevanjem po okužbi z novim koronavirusom je v Moskvi v petek umrl Abdulmanap Nurmagomedov, oče in trener UFC-zvezdnika Habiba Nurmagomedova. Ta je v tamkajšnji vojaški bolnišnici več mesecev obiskoval očeta, ki se je okužil z novim koronavirusom in utrpel tudi srčni infarkt, po katerem je bil nekaj časa v umetni komi in prestal tudi nujno operacijo.

Kljub velikemu rivalstvu je sožalje družini izrazil tudi upokojeni Irec Conor McGregor, ki se je zaradi žaljivk na račun Nurmagomedova in njegove družine sicer že večkrat znašel na udaru kritik, nespoštovanje do Rusa pa naj bi bil eden glavnih razlogov za njun odmeven spopad po dvoboju v Las Vegasu oktobra 2018, ko je v oktagonu in njegovi okolici v dvorani T-Mobile prišlo do vsesplošnega pretepa.

'Počivaj v miru'
"Izguba očeta, trenerja in predanega podpornika športa. Sožalje, počivaj v miru Abdulmanap Nurmagomedov," je prek družbenih omrežij sporočil McGregor.

A številni so Irca hiteli opominjati, da je pred le nekaj tedni o pokojnemu Nurmagomedovu oziroma njegovemu sinu govoril vse prej kot spoštljivo, saj je namigoval, da se Habib Nurmagomedov na račun očetove bolezni "izmika" povratku v oktagon. McGregor je šel celo tako daleč, da je okužbo s koronavirusom označil za "zaroto" Nurmagomedova in njegove družine, potem ko je Habibovo življenjsko sopotnico že pred leti označil za "brisačo".

McGregor se je po porazu z Nurmagomedovom, ki je dvoboj za naslov v lahki kategoriji na UFC 229 dobil po predaji v četrti rundi, za dlje časa poslovil od borb in se šele januarja letos v oktagon UFC vrnil z navdušujočo zmago nad Donaldom Cerronejem, s katerim je v velterski kategoriji opravil po 40 sekundah (tehnični nokavt). Nato je nekdanji šampion lahke kategorije 6. junija odmevno naznanil, da se vnovič poslavlja od športa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

random1
04. 07. 2020 16.46
+15
Vsi spet govorijo da je khabibov oce umrl zaradi korone in strasijo ljudi... ja res je imel korono vendar noben ne pove da je imel tezave na srcu in pred tem celo imel operacijo na srcu
Devilz Pff
04. 07. 2020 16.10
+22
že ko je Khabibov oče zbolel je Conor twitnil da mu želi čimprejšnje okrevanje.
Mario Kneževi?
04. 07. 2020 14.56
-33
Ta ne zasluzi niti sekundo da diha zrak.