Borilni športi

McGregor lobira za boj z Gaethjejem: Habib se je skril kot podgana, jaz sem na vrsti

Dublin, 12. 05. 2020 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko se je ameriški borec mešanih borilnih veščin Justin Gaethje po epski borbi s Tonyjem Fergusonom okitil z začasnim pasom lahke kategorije UFC, se je prek družbenih omrežij oglasil zloglasni Irec Conor McGregor. Prepričan je, da je on tisti, ki si zasluži naslednjo borbo z Gaethjejem in ne Habib Nurmagomedov.

Conor McGregor si je dal duška na Twitterju in obračunal s Habibom, Gaethjejem in Fergusonom.
Conor McGregor si je dal duška na Twitterju in obračunal s Habibom, Gaethjejem in Fergusonom. FOTO: AP

Pod okriljem organizacije UFC še neporaženi Habib Nurmagomedov (12-0) bi se sicer moral boriti že na dogodku UFC 249, a mu je pandemija koronavirusa to preprečila, zato je predsednik UFC Dana White poiskal drugega borca – Američana Justina Gaethjeja. Ta je presenetil rojaka Fergusona v pravi poslastici in po borbi poslal jasno sporočilo svetu: "Zdaj želim tudi pravi pas in borbo s Habibom." Njegov izbor pa očitno ni povšeči nekdanjemu vladarju UFC-ja Conorju McGregorju. Ta se je v svojem značilnem žaljivem slogu kar prek Twitterja spravil tako na Habiba kot na Gaethjeja. "Habib je popolna sramota. Skril se je kot podgana, kot vedno. Samo potrdil je tisto, kar sem vedno govoril: je sramota za prave borce," je sporočil McGregor, ob tem pa pozabil, da ga je Habib v preteklosti, natančneje 6. oktobra 2018, v oktagonu premagal na povsem športen in borben način. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Habib in McGregor sta že vrsto let v sporu, ki je postregel tudi s številnimi incidenti, zato mu seveda Dagestanec ni ostal dolžan. Na Twitterju je delil sliko z borbe, kjer ima McGregorja v prijemu. "Da, spomnimo se te. Tako zelo prijazen si bil tisto noč. Bodi enak, ne bodi zaigran," mu je sporočil Habib, nato pa dodal. "Objemati noge? Si pozabil, kako sem te podrl na tla ali tvitaš pijan? Premagal sem te v udarcih, razbil v rokoborbi in te dobesedno uničil v borbi na tleh. Boril si se za zrak, nato pa si se predal. In ne pozabi svojih besed: 'to je le posel'," je Irca razsvetlil Nurmagomedov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

McGregor v elementu oz. padalo je po vseh
Nato je nekdanji šampion UFC-ja (leta 2016 simultani prvak v lahki in peresni kategoriji) žolč zlil na novopečenega začasnega šampiona lahke kategorije UFC Justina Gaethjeja. Ta je septembra 2019 po številnih Irčevih izgredih McGregorja označil za usra**ga človeka, očeta in moža. "Razmesaril te bom. Iz tvojih zob bom naredil jeb**o ogrlico. Ti boš govoril o mojih očetovskih sposobnostih? Mrtev si," se je glasilo nič kaj spodobno sporočilo zloglasnega McGregorja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Irec se želi vrniti na prestol lahke kategorije, zato si očitno močno želi borbe z Gaethjejem. Ta pa je po zmagi nad Fergusonom na glas večkrat povedal, da si želi boriti s Habibom za pravi šampionski pas lahke kategorije. Nurmagomedov je sicer v preteklosti že opravil z McGregorjem, pod okriljem organizacije UFC pa še ne pozna poraza (12-0). 

"Nikoli več ne reci, da predstavljaš ameriški narod. Noben pravi Američan ne bi imel dobrega mnenja o džihadistu (menedžer Habiba je Egipčan Ali Abdelaziz) ali dovolil, da ga zastopa. Ne pozabi, ti si slepo budalo, jaz pa bom dokončal posel," je novo strupeno puščico proti začasnemu prvaku UFC Gaethjeju uperil McGregor. "Jaz proti Justinu je naslednja borba. Vsi vedo, kdo in kaj je Habib, garantiram vam," je pripisal McGregor. "Se vidimo v juliju," je ob irski in ameriški zastavi pestro tviteraško dogajanje zaključil Irec.

Ni prizanesel niti Fergusonu
Seveda ni šlo, da ne bi omenil velikega poraženca dogodka UFC 249, ki si ga lahko ogledate v VOYO videoteki, Tonyja Fergusona. "Tonyja imam rad, toda njegova priprava na ta obračun je bila sramotno slaba. Njegove izjave so nedvomno zabavne in duhovite, toda tokrat ni bil na potrebni ravni. Ko si bo opomogel, je njegova naslednja borba Dustin (Poirier, op. p.). Če ne bo nečesa spremenil, ga bo Dustin premagal," je del sporočila, ki je bilo namenjeno Fergusonu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmblackbird
16. 05. 2020 08.47
+1
Kera beda od fajterja.....lahko bi bil eden najbolših...zdaj je pa najboljši samo še v žaljenju.....zelo nizkoten človek.....še enkrat naj mu Habiba naštimajo.....zdej ga bo pa Habo pojedu ne sam ponižal....gobezdalo
majsta
13. 05. 2020 11.38
+0
Glede na zadnji UFC , Mcgregor poje Justina in Tonyja. Mcgregor je drugačna žival v stand upu. Justin je udarjal proti tonyju s 110% pa ga ni mogo položit . Timing beats speed and precision beats power . Conor bi se dotakno bradice pa se bi luči ugasnile !
Dinho8O
17. 05. 2020 11.46
+1
Ce bi sploh prišlo do tega, da ze ne bi prej obležal pod toco udarcev justina.
Petarda10
12. 05. 2020 20.04
-2
king of ufc!!
mmblackbird
16. 05. 2020 08.48
+2
Dinho8O
17. 05. 2020 11.46
+1
stiing
12. 05. 2020 16.19
+6
ahahahaahahaha ko sm že mislil da se je mal spametoval pa spet ga skisani možgabi izdajo aahahaah bo tepen od Gaetheja bo še videl kolk je bil Ferguson trpežen glede na vse udarce ....
David Jarc
12. 05. 2020 15.10
+13
Usi se petelinjo a habib bo use pospravil :)
Firbec28
12. 05. 2020 20.27
-13
Tko k tvojo mami 😁😁 joke 😁😁👍👍