Borilni športi

McGregor: Še vedno sem kralj lahke kategorije

Abu Dabi, 19. 01. 2021 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Natanko leto dni po svojem zadnjem nastopu, ko je v dominantnem slogu premagal Donalda Cerroneja, se razvpiti irski borec Conor McGregor vrača v oktagon. Tudi tokrat bo šlo kot v obračunih z Nateom Diazom za revanšo, le s to razliko, da se bosta z Dustinom Poirierjem vnovič pomerila po dolgih šestih letih in pol. V daljšem pogovoru z Arielom Helwanijem se je dotaknil številnih aktualnih tem, med drugim tudi želje, da bi si iz oči v oči znova zrla z velikim rivalom Habibom Nurmagomedovom.

Conor McGregor v tokratno borilno poslastico proti staremu znancu Dustinu Poirierju (UFC 257), ki jo bomo v nedeljo zgodaj zjutraj s pričetkom ob 4.00 neposredno prenašali na Voyo, vstopa brez pompoznih izjav in tako imenovanega "trash talka".

Nov spektakularen borilni dogodek v Abu Dabiju UFC 257, ki ga bosta z obračunom večera v lahki kategoriji začinila zvezdnika Conor McGregor in Dustin Poirier, si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Voyo, v nedeljo zgodaj zjutraj od 4.00 naprej. Nikar ne zamudite!

V zadnjem letu se je povsem posvetil preobrazbi svojega telesa, ki je znova pripravljeno za največje napore. "Najhuje od vsega je, da mi je pandemija covida-19 preprečila velike načrte v prejšnjem letu. Bil sem slabe volje in zafrustriran do te mere, da me je motilo prav vse, kar se je dogajalo okrog mene. Po zadnji zmagi nad Donaldom Cerronejem so bili že vzpostavljeni uvodni pogovori za nadaljnje borbe, a nič konkretnega. No, tedaj pa je udaril še koronavirus, ki je pokvaril vse," je uvodoma dejal razvpiti irski borec, ki se je v nadaljevanju intervjuja z odličnim poznavalcem dogajanja v svetu mešanih borilnih veščin Arielom Helwanijem med drugim dotaknil tudi kontroverzne junijske odločitve o upokojitvi.

Nikoli ni razmišljal o upokojitvi, z Dano Whitom v odličnih odnosih
"V resnici se nikoli nisem želel upokojiti. Nato je prišel javni obračun s predsednikom organizacije UFC Dano Whitom, v katerem je bilo z obeh strani izrečenih kar nekaj težkih besed. Veliko ljudi ve, kako dobro se z Danom razumeva. To je človek, ki je naredil največ za meteorski napredek našega športa. V lanskem vse prej kot običajnem letu mu je uspelo nekaj neverjetnega - kljub kaotičnim razmeram sredi leta organizirati prve borbe brez prisotnosti gledalcev. In to v improviziranem mehurčku v Abu Dhabiju na Fight Islandu, kar je dosežek brez primere. Toda drži, da sva glede moje prihodnosti imela različne poglede. On me ni želel videti v oktagonu brez prisotnosti navijačev, sam pa sem razmišljal drugače. Želel sem se le boriti in nič drugega," se je McGregor vrnil k nič kaj prijetnemu konfliktu s šefom Whitom, s katerim sta kasneje le zgladila spor.   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Najin odnos presega uradni odnos na relaciji borec - promotor. Oba imava pomembni vlogi v svetu MMA-ja, s tem pa pridejo ogromni pritiski in pričakovanja javnosti. V danem trenutku sem dobil občutek, kot da ne želi uslišati mojih želja. Mislil sem, da bom veliko izgubil, če mi ne ponudi nove priložnosti. Vedel pa sem, da se lahko vrnem na nekdanjo raven, ko sem z lahkoto premagoval tekmece. Ko sem o vsem skupaj malce bolje razmislil, sem dojel, da je bila velika čast otvoriti prejšnje borilno leto s Cerronejem, in kot vidimo zdaj, bom v podobni vlogi novo koledarsko leto odprl z obračunom proti Poirierju. Čeprav sem se želel boriti že jeseni z Diegom Sanchezom, a mi očitno ni bilo usojeno," se je številnih zapletov iz druge polovice leta 2020 spomnil Conor McGregor, ki je pričakoval, da bo revanša z Dustinom Poirierjem odločala o vsaj vlogi izzivalca v boju za šampionski pas lahke kategorije, ki ga ima v svoji lasti sijajni Habib Nurmagomedov.  

'Poirier brez realnih možnosti'
"Povratni dvoboj vselej prinaša nekaj negotovosti, saj je bil premor resnično dolg. Oba sva sicer imela dovolj časa za kakovostno pripravo, sam sem denimo svoje telo pripravil tako dobro, da sem se vrnil na raven, ko sem zlahka premikal meje (ne)mogočega v peresno lahki kategoriji. Prepričan sem, da bom svoje najmočnejše udarce sprožil že v uvodni minuti borbe. Če bo Dustin to zdržal na nogah, bom predenj snel klobuk. Toda menim, da v tem dvoboju nima prav nobenih možnosti za zmago. Zame je najpomembnejše, da se vrnem v oktagon in znova prikličem stare dobre občutke. Edina stvar, ki me pri tej borbi moti, je, da ne bo odločala vsaj o vlogi izzivalca, kar bi pravzaprav morala glede na moj in Poirierjev ugled," je prepričan nekdanji svetovni UFC prvak, ki je ob koncu pogovora nekaj besed namenil tudi upokojenemu Nurmagomedovu.    

'Habiba je strah vnovičnega obračuna z menoj'
"Kot mi je znano, je po zmagi nad Justinom Gaethjejem naznanil slovo od poklicne kariere. No, vem le to, da ga je strah vnovičnega obračuna z menoj. Videl sem to v njegovih očeh že takrat: tistega večera pred dvema letoma sem se boril proti njegovi najboljši verziji, on pa proti moji daleč najslabši. Zelo dobro vem, kako se zdaj počuti. Razumem njegovo bolečino ob izgubi očeta Abdulmanapa, toda ne more zanikati, da ga je strah povratne borbe. Poznam odgovor, kako ga uničiti v oktagonu. Že nekaj časa mu uspeva prelisičiti ljubitelje našega športa, toda vse bo prej ali slej prišlo na svoje. Če se odloči vztrajati pri prvotno sprejeti odločitvi o upokojitvi, bom to spoštoval. Čeprav mislim, da ni pravi borec. Ne razumem, kako se je lahko odločil za konec kariere, ko pa je imel na mizi toliko možnosti za nove, spektakularne dvoboje. Preprosto ne razumem," je še navrgel McGregor. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samosamo7026
19. 01. 2021 21.47
+3
Ko je mcgregor v kletki gleda cel svet. Se maal
Bolcn
19. 01. 2021 21.37
-4
Tega še moj star ata nalufta
Da se mene pita..
19. 01. 2021 20.44
+0
Ta še sam ne ve kaj bi rad,tekmoval,se upokojil al kej tretjega..
samosamo7026
19. 01. 2021 21.45
+5
Ta tocno ve kaj dela. Ni brez razloga najvecja zvezda tega sporta
tajda112
19. 01. 2021 20.06
-6
...SRAMOTA, vsakemu normalnemu se tole gabi...in veliki poptv tole na veliko reklamira...katastrofa ovce prodane...
Toni Fer
19. 01. 2021 21.13
+1
Prosim, da pokličete na telefonsko številko, ki jo imate v imenu in prosite za psihično pomoč. Lp.
Thenotorious
20. 01. 2021 08.05
jebespolitiko
20. 01. 2021 11.49
a k predvajajo sektase pa dosedanje lopovske politike je tebi vsec, ocitno rad delas za lenuhe
tajda112
20. 01. 2021 12.25
+1
Hello.
19. 01. 2021 20.02
-1
The king is back