Borilni športi

McGregorjev poziv: Potrebujemo vojsko, odštevanje se je začelo

Dublin, 28. 03. 2020 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zvezdnik borilne organizacije UFC Conor McGregor je pozval irsko vlado, da naj na pomoč policistom pošlje vojsko, da bi tako pripomogla k spoštovanju ukrepov v boju z novim koronavirusom.

McGregor (na fotografiji levo) se je tik pred trenutno krizo v izjemnem slogu vrnil v oktagon po dolgi odsotnosti in težkemu porazu proti Habibu Nurmagomedovu.
McGregor (na fotografiji levo) se je tik pred trenutno krizo v izjemnem slogu vrnil v oktagon po dolgi odsotnosti in težkemu porazu proti Habibu Nurmagomedovu. FOTO: AP

Dolgoletni prvi obraz karavane mešanih borilnih veščin Conor McGregor je odgovorne v domovini pozval tudi k zaprtju letališč, potem ko se je irska vlada v petek odločila za strožje ukrepe in državljanom za dva tedna prepovedala zapuščanje domov, razen v primeru, da opravljajo pomemben poklic ali odidejo po hrano.

"Pozivam našo vlado, da uporabi obrambne sile," je v posneti izjavi na družbenih omrežjih dejal 31-letni McGregor, ki je objavi dodal poved: "Odštevanje se je začelo!"

Že ena oseba, ki ne spoštuje pravil, je dovolj
"Naše obrambne sile so omenjali kot možnost za pomoč našim 15.000 Gardaijem (policistom, op. a.), a le v primeru, da bo to potrebno. A zdaj je potrebno," je nadaljeval borec, ki se je v oktagon nekaj tednov pred izbruhom krize zaradi pandemije koronavirusa vrnil v izjemnem slogu in premagal Donalda Cerroneja. McGregor, ki sicer prihaja iz glavnega mesta Dublina, meni, da bi morala vojska policistom pomagati s "24-urnimi patruljami".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ničesar ne smemo prepustiti naključju. Vse, kar bo manj kot popolno spoštovanje teh novih metod s strani katerega koli člana naše družbe, ne bo le posmeh temu, kar poskusimo storiti ‒ to bi ogrozilo ves preostali del naše velike države," opozarja McGregor, ki se je obregnil tudi ob dejstvo, da ob odpovedi velike večine športnih dogodkov letališča še vedno obratujejo.

'Ostanite v tujini, to bo neverjetna usluga državi'
"Naša letališča se morajo zapreti. Dovoliti bi morali le tiste lete z nujno potrebno medicinsko opremo ali tiste z medicinskim osebjem iz tujine," meni McGregor, ki je rojake, ki so se v teh izrednih razmerah znašli v tujini, pozval, da naj tam tudi ostanejo. "Svoji državi boste naredili neverjetno uslugo s tem, da ostanete tam, kjer ste," je v štiriminutnem nagovoru dodal McGregor, ki je pozval tudi k pomoči pri sestavljanju zdravih jedilnikov, s pomočjo katerih bi državljani v svoja telesa lahko vnesli potrebne vitamine.

"Moramo spodbujati domačo telovadbo in načrte zdrave prehrane, ki krepi imunski sistem. Potrebujemo načrte za obroke in potrebne vitamine, ki bi jih morali zaužiti, da bi okrepili naš imunski sistem," še pravi McGregor.

Priljubljeni irski borec je sicer že v torek pozval vlado, naj uvede splošno karanteno za celoten otok, v sredo pa je napovedal, da bo bolnišnicam v domovini daroval zaščitno opremo v vrednosti enega milijona evrov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Koronavirusovec
29. 03. 2020 18.33
-6
ta agresivnež seveda nima bolj inteligentnega mnenja
pronalazac
29. 03. 2020 14.20
+1
Vsi ti športniki in raznorazni "zvezdniki" so ljudje, ki imajo sprane možgane in jih sistem izkorišča za kontrolo ljudstva, ki v njih gleda kot na neka božanstva, v resnici pa so mentalni reveži. Zbudite se ljudje, SISTEM NAM LAŽE.
Maxx365
29. 03. 2020 14.12
+15
"Svoji državi boste naredili neverjetno uslugo s tem, da ostanete tam, kjer ste" Ta poziv rojakom, ki so v tujini je ena najbolj pametnih stvari, ki sem jih slišal zadnje čase. In to velja tudi za naše modele, ki so čakali do zadnjega ali še čakajo na "bolj ugodne razmere" za vrnitev domov, zdaj se pa z njimi ukvarja in jih rešuje celotna slovenska diplomacija, s tem, da se na veliko zapravlja davkoplačevalski denar. Ampak "denar ni problem" pravi Tonin, saj dobimo 3 milijarde evropskih sredstev, razmetavajmo kjer se le da, juhej.
real....
28. 03. 2020 21.46
+24
Lepo odgovoren športnik čeprav mi njegov šport ni všeč
blef
28. 03. 2020 19.46
+28
Vsaj ena pametna od tega človeka.
Koronavirusovec
29. 03. 2020 18.33
-5
človek ne zna obvladovati jeze, od takih ni pričakovati da bodo povedali kaj pametnega
farobasso
28. 03. 2020 19.46
+31
Končno je en športnik izjavil nekaj pametnega. Se pozna, da je evropejec. Ko poslušam te mevže iz NBA moram vedno spodnjice zamenjat.
ochi
29. 03. 2020 13.30
+0
ko butalc butalcu da priznanje, da je pameten.