Borilni športi

Med McGregorjem in Nurmagomedovom se spet kreše, Dagestanec razmišlja o upokojitvi

Dublin, 22. 10. 2019 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ker ni pričakovati, da bi se borca kaj kmalu pomerila v kletki, sta za vroči besedni dvoboj poskrbela kar na družbenih omrežjih. Conor McGregor in Habib Nurmagomedov sta se udarila kar na Twitterju, ogenj pa so zanetile besede šefa UFC Dane Whita.

Habib Nurmagomedov v vsej svoji karieri še ni utrpel poraza, prav zaradi izjemnega dosežka pa je Dagestanec prepričan, da si zasluži naziv najboljšega borca na zemeljski obli. Ker se boji, da bi kmalu kdo utegnil njegov zmagoviti niz prekiniti, je namignil tudi na upokojitev.

McGregor od poraza z Nurmagomedovom še ni stopil v oktagon. Dana White je njegovo vrnitev napovedal za 2020.
McGregor od poraza z Nurmagomedovom še ni stopil v oktagon. Dana White je njegovo vrnitev napovedal za 2020. FOTO: AP

"V dveh, treh letih. Najverjetneje dveh, maksimalno treh. Ne želim se boriti vse življenje, saj dobro vem, kako zahtevno je," je o tem spregovoril Nurmagomedov v pogovoru za Arab News in nadaljeval: "Poznam veliko mladih, lačnih fantov, ki prihajajo v kletko. Nemogoče je biti neporažen ves čas svoje kariere. Nemogoče. To se je izkazalo tudi skozi zgodovino. Poglejte si športnike v nogometu, MMA, kjerkoli.... Nekega dne boš utrpel poraz. Zato moraš vedeti, kdaj je potrebno odnehati. Sam se v UFC vidim še dve leti."

Po besedah Habibovega očeta, ki pri sprejemanju odločitev igra glavno vlogo, borca z nazivom "The Eagle" čakata le še dve borbi.

Nurmagomedov v roku dveh let načrtuje upokojitev.
Nurmagomedov v roku dveh let načrtuje upokojitev. FOTO: AP

Ne varčuje z besedami: V Moskvi posiljevalci niso dobrodošli

Po drugi strani pa je Dagestanec najverjetneje že sit številnih besednih borb, zadnjo je kar na družabnih omrežjih bil s Conorjem McGregorjem.

’Tipkarski’ obračun med borcema je zanetila izjava šefa UFC Dane Whita, ki je v pogovoru za Boston Globe zagotovil: "Habib je v tem trenutku glavni. Conor ni več v tem položaju. Habib je tisti, ki izbira borbe."

Vzkipljivi Irec s slišanim ni bil zadovoljen, na Twitterju se je obregnil ob nedavni borilni praznik v Abu Dhabiju, kjer je Nurmagomedov zmlel Dustina Poirierja: "Kdo je glavni? Tvoj kolega je imel zvezdniški nastop? Prej nastop v paviljonu sredi p********* peska."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na odgovor Nurmagomedova ni bilo potrebno dolgo čakati. McGregorja je v nekaj besedah označil za alkoholika: "To je fjasko alkoholik." Irec pa se je odzval kar z "Se vidimo v Moskvi ti p****" in svojo izjavo pospremil s sliko iz ruske ambasade, kjer je Irec očitno zaprosil za vizum.

Dagestanec mu ni ostal dolžen: "V Moskvi posiljevalci niso dobrodošli." S tem se je obregnil na nove pritožbe zoper spolnega nadlegovanja, s katerimi se že drugič v nizu sooča McGregor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krtaksn
22. 10. 2019 21.34
+2
SlovenskiDomoljub
22. 10. 2019 20.34
+15
Mah s Conorjem se je Khabib že tepu, mislim, da tega ne potrebujemo še enkrat. Bi pa rad vidu Tonyja Fergusona v borbi s Khabibom.
Vivid Money
22. 10. 2019 20.13
+11
Khabib je legenda....definitivno najboljsi borec trenutno....se spomnim kako bi lahko z lahkoto zadavil mcgregorja, tega irskega napihnjenca....hahaha
Trippin balls
22. 10. 2019 21.34
+2
El Diablo 2013
22. 10. 2019 19.17
+17
Šiško in njegova Varda bi oba zmlela
Adjgalomt
22. 10. 2019 20.17
+18
El Diablo 2013
22. 10. 2019 20.31
+5