Borilni športi

Mike Tyson je jasen: Ruiz lahko znova premaga Joshuo

New York, 07. 08. 2019 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji nesporni prvak boksarske težke kategorije Mike Tyson je za ESPN govoril o prihajajočem povratnem obračunu med Anthonyjem Joshuo in Andyjem Ruizom mlajšim. ‘Železni Mike’ pravi, da ima Američan z mehiškimi koreninami znova lepe možnosti za uspeh.

Andy Ruiz je Joshui odzvel pasove po verzijah WBA, WBO, IBF.
Andy Ruiz je Joshui odzvel pasove po verzijah WBA, WBO, IBF. FOTO: AP

Še je živ spomin na prvi junij, ko je Andy Ruiz mlajši šokiral boksarski svet in v sedmih rundah obračuna z Anthonyjem Joshuo takrat aktualnega šampiona kar štirikrat spravil na tla. Takoj po omenjeni borbi je 29-letni Britanec aktiviral klavzulo v pogodbi, ki mu v primeru poraza zagotavlja povratni dvoboj. Ta se bo po vsej verjetnosti zgodil decembra, temperatura pa se pred težko pričakovanim dvobojem že dviguje. Nazadnje se je oglasil zloglasni Mike Tyson, ki je Ruiza pred nekaj tedni gostil v svoji pogovorni oddaji. 

“Andy je fantastična oseba in fantastičen boksar. Ali mu lahko uspe? Seveda mu lahko. Če je Joshuo premagal enkrat, ga lahko tudi dvakrat. Zagotovo mu bo sedaj težje, saj javnost od njega pričakuje več kot prej, a še vedno gre za izjemnega boksarja, ki lahko premaga vsakogar,” je ‘The Destroyerja’ pohvalil nekdanji šampion težke kategorije, ki do 38. borbe kariere sploh ni poznal poraza. 

Bo obračun leta naposled pripadel Savdski Arabiji?
V zadnjih dneh je veliko govora tudi o tem, kje se bo povratni dvoboj odvil. Joshuin tabor si želi znova boksati v Evropi, kjer 29-letnik sploh še ne pozna poraza, a na drugi strani Ruiz po zmagi na prvem dvoboju zahteva, da se tudi drugi odvije čez lužo. Je pa portal World Boxing News objavil, da bi se ta lahko zgodil celo v Savdski Arabiji, kjer so za obračun zainteresirani predvsem zaradi finančnega vidika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BELAN
08. 08. 2019 11.52
-7
AJ bo pokazal pravi boks,razbil ga bo,kot staro kanto....boste videli.....
brat od Pepeta
07. 08. 2019 19.53
+14
Ko je Mike boksal, so drugi pobegnil iz boksa..
Veliki82
07. 08. 2019 19.09
+8
tukaj se vsi spoznate na boks iz fotela ven
setisfekšn
07. 08. 2019 19.03
-5
Zgubil je z holifieldom 2x z lenox lewisom, iin to sta bila tudi edina prava nasprotnika!!!
zobar652
07. 08. 2019 19.27
+15
nažalost je z njima boksal, ko ga je dokončno uničil Don King in ko je odpustil Kevina Rooneya. Če bi z njima boksal 87,88,89, bi jih po mojem uničil tako kot vse ostale dotlej. Da pa ni boksal z nobenim pravim nasprotnikom do tedaj? Larry Holmes, Michael Spinks, Frank Bruno, Tony Tucker, in še kakšen precej soliden borec se najde ... Kdo so bili to? prodajalci kebaba?
setisfekšn
07. 08. 2019 18.57
-8
Povejte mi s katerim vrhunskim bboksarjem je v svoji karieri boksal tyson da ni izgubil!!ko je bil prvak je boksal samo z neznanimi boksarji!
xxman.y
07. 08. 2019 19.51
+15
Z vsemi ki so bili takrat izzivalci... Če jih ti ne poznaš, še ne pomeni da so neznani.
setisfekšn
08. 08. 2019 09.55
+4
Ne me narobe razumet za mene je bil tyson res superioren na vrhuncu kariere sam kermu je vzel sampionski naslov v tezki kategoriji??