Borilni športi

Miller pred dvobojem z Joshuo: Ta klovn popusti po petih rundah in bo na tleh po sedmih

New York, 05. 04. 2019 13.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Anthony Joshua bo 1. junija svoje 'mišice' prvič predstavil občinstvu v Združenih državah Amerike. Nepremagani Britanec bo namreč svoje naslove prvaka v težki kategoriji branil v sloviti dvorani Madison Square Garden, kjer mu bo nasproti ringa stal 'jezikavi' Jarrell Miller. 30-letni Američan je nekaj mesecev pred borbo zelo samozavesten in prepričan v svojo zmago.

Med Joshuo (levo) in Millerjem (desno) se je 'zaiskrilo' že na predstavitveni novinarski konferenci v New Yorku.
Med Joshuo (levo) in Millerjem (desno) se je 'zaiskrilo' že na predstavitveni novinarski konferenci v New Yorku. FOTO: AP

Boksarski zvezdnik Anthony Joshua bo prvič v karieri naslove svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah IBF, WBA in WBO, branil v Združenih državah Amerike. Dvoboj proti izzivalcu in hkrati domačinu, Jarrellu Millerju , bo 1. junija v sloviti dvorani Madison Square Garden v New Yorku.

Joshua, ki bo v ring stopil prvič po septembru lani, ko je na kultnem Wembleyju po sedmih rundah odpravil Rusa Aleksandra Povetkina, bo tako prvič svoje naslove in neporaženost branil v 'domovini' boksa. Na sproti mu bo stal 30-letni, 'jezikavi' Miller, ki je, tako kot Joshua, v svoji profesionalni karieri še nepremagan. V dosedanjih 24 dvobojih je 23-krat zmagal, enkrat pa se je njegova borba končala brez zmagovalca. Na drugi strani je Joshua dobil vseh 22 dvoboj, od tega kar 21 z nokavtom. 

A izjemna Britančeva statistika ni prestrašila Millerja, ki je že nekaj mesecev pred borbo prepričan v svoj uspeh. Ogledal si je vse nasprotnikove borbe in do potankosti analiziral njegovo taktiko in predrzno napovedal zmago v sedmi ali osmi rundi borbe v sloviti dvorani v njemu rodnem New Yorku. "V sedmi ali osmi rundi, bo ta klovn končal na tleh. Povem vam, v sedmi ali osmi rundi, saj mu zmanjka moči že po petih rundah. Kakorkoli bo borba potekala, vam lahko zagotovim, da ga bom premagal. Imam močnejšo brado, več kondicije in boljše udarce od tega klovna," je v svojem 'jezikavem' slogu povedal Miller. Američan je tudi eden redkih borcev, ki je s svojimi izjavami 'sprovociral' Joshuo, da se je tudi sam spustil v besedni dvoboj pred borbo. Tisti, ki Britanca spremljate že dalj časa, boste zagotovo vedeli, da velja za pravega gospoda, ki redkokdaj grdo in poniževalno govori o svojih nasprotnikih. Tokrat pa je Joshua obral drugačno pot, a vselej dodal, da bo raje govoril v ringu in ne izven le-tega. 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.