Borilni športi

Blaydes prepričan: Trilogija bo pripadla Miočiću, Cormier bo ponovil napako

New York, 03. 12. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko se pripravlja za skorajšnji dvoboj proti Juniorju dos Santosu v okviru UFC-jevega Fight Nighta v Severni Karolini, se je Curtis 'Razor' Blaydes razgovoril tudi o morebitni trilogiji med Stipetom Miočićem in Danielom Cormierjem.

"V kolikor bi se zgodil še tretji medsebojni obračun med Stipetom Miočićem in Danielom Cormierjem, menim, da bi zmago znova odnesel prvi," je na vprašanje, na koga bi stavil v trilogiji za naslov svetovnega MMA prvaka v težki kategoriji, odgovoril prav tako 'težkokategornik' oktagona Curtis Blaydes.

Blaydes se sicer že nekaj časa vneto pripravlja na skorajšnji obračun proti Juniorju dos Santosu v sklopu UFC-jevega Fight Nighta v Severni Karolini, toda tudi sam ima velike načrte za prihodnost, ki vključujejo borbo za naslov svetovnega prvaka. "Čeprav je Stipe (Miočić, op. p.) pred kratkim izrazil željo, da bi se v ringu spopadel s Tysonom Furyjem, kar bi bil borilni spektakel brez primere, pa si sam želim čimprejšnje borbe za šampionski pas. S tega vidika je zame zelo pomemben obračun med Miočićem in Cormierjem, saj bi eden od njiju lahko kmalu postal moj nasprotnik. Oba sta zelo izkušena borca, ki sta začutila, kako 'dihata' v oktagonu, toda če bi moral v tem trenutku izbirati, komu dati rahlo prednost, je to znova Miočić. Ima namreč eno veliko prednost, in sicer so njegovi udarci bistveno boljši od Danielovih. A nekaj se bo gotovo vprašalo tudi Cormierja," je v glavi že skiciral potek morebitnega tretjega dvoboja velikih rivalov.

Curtis Blaydes je prepričan, da bi v tretjem medsebojnem dvoboju 'težkokategornikov' drugo zmago slavil Stipe Miočić (na sliki desno).
Curtis Blaydes je prepričan, da bi v tretjem medsebojnem dvoboju 'težkokategornikov' drugo zmago slavil Stipe Miočić (na sliki desno). FOTO: AP

'Voda na mlin' Stipetu
"Če bi Cormier v borbo vstopil prepričan v uspeh, potem ima resnične možnosti za zmago. Bi pa moral pošteno prilagoditi taktiko glede na trdoživega in na nogah izjemno stabilnega nasprotnika. Ena od rešitev bi bila zagotovo ta, da se Stipeta spravi na tla, saj takrat postane šibkejši. V kolikor bi borba potekala na nogah, pa bi bil v veliko večji prednosti prav Miočić. Mislim, da bo Cormier ponovil napako s prvega medsebojnega dvoboja, kar bi bilo povsem dovolj za novo Miočićevo slavje," je ob koncu dodal Blaydes. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
03. 12. 2019 14.50
+2
Miocic najbolksi teskas v zgodovini UFC..