Borilni športi

Mircea po 'davljenju' Brichte do naslova začasnega prvaka lahke kategorije

Liberec, 17. 02. 2024 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.K., A.V., A.M.
Komentarji
5

Najmočnejša poljska organizacija mešanih borilnih veščin KSW se je po skoraj natanko letu dni vrnila v češki Liberec. Dogodek z zaporedno številko 91 sta tokrat naslovila izzivalca za naslov prvaka lahke kategorije Valeriu Mircea in Leo Brichta, ki sta se v času, ko se dvojni prvak Salahdine Parnasse osredotoča na peresno kategorijo, pomerila za naslov začasnega prvaka. Na koncu je zmaga nekoliko presenetljivo, a povsem zasluženo odšla v Moldavijo, saj je Mircea dobri dve minuti pred koncem četrte runde z "davljenjem" prisilil Brichto v predajo in tako osvojil naslov začasnega prvaka.

KSW-jeva lahka kategorija bo dobila novega prvaka, pa čeprav le začasne narave. Spomnimo, da je novembra 2022 začasni prvak sprva postal prvak KSW-jeve peresne kategorije Salahdine Parnasse, ki bi se moral na lanskem spektaklu, poimenovanem Colosseum 2, pomeriti z nespornim prvakom Marianom Ziolkowskim, a se je slednji na ogrevanju pred borbo poškodoval in težko pričakovani obračun je splaval po vodi. Francoski borec je posledično iz začasnega postal nesporni prvak, a šampionskega pasu v tej kategoriji še ni branil. Decembra se je celo podal v veltersko kategorijo in želel postati trojni prvak, a mu je vpis v zgodovino preprečil Adrian Bartosinski. Parnasse se bo v KSW-jevo kletko sicer vrnil šestega aprila, ko bo poljska organizacija prvič gostovala v francoski prestolnici, a bo, kot kaže, dvojni prvak v domači prestolnici branil naslov prvaka v peresni kategoriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleti pa se bo moral končno posvetiti tudi lahki kategoriji in pri KSW-ju bodo poskrbeli, da bo točno vedel ime naslednjega nasprotnika. V češkem Libercu bo namreč ta konec tedna potekala borba za naslov začasnega prvaka, kar pomeni, da se bo zmagovalec posledično slej kot prej pomeril proti izjemnemu Parnassu. Priložnost boriti se za naslov prvaka sta dobila obetavna Valeriu Mircea in Leo Brichta, ki sta od prihoda v poljsko organizacijo navdušila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

30-letni borec iz Moldavije, ki se je nekaj časa kalil tudi v Sloveniji, je kariero pod okriljem najmočnejše poljske organizacije začel s porazom proti nekdanjemu izzivalcu za naslov prvaka tako peresne kot tudi lahke kategorije Romanu Szymanskemu, potem pa je navdušil s prepričljivima zmagama proti Gracjanu Szadzinskemu in Borysu Mankowskemu in dobil priložnost za povratni obračun s Szymanskim. Tega je lanskega junija na dogodku Colosseum 2 z odliko tudi opravil in si tako prislužil borbo za naslov začasnega prvaka.

Še bolj pa se je izkazal mladi češki borec Leo Brichta, ki je v poljski prestolnici debitiral pred največjo možno publiko in navdušil z zmago nad Macijejem Kazieczkom. Oktobra pa je nato tudi sam premagal Szymanskega in si na ta način prislužil kar štiri KSW-jeve nagrade. Postal je KSW-jev borec leta, mednarodni borec leta, novinec leta, hkrati pa je bila borba proti Szymanskemu izbrana za KSW-jevo borbo leta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki jih lahko v živo pospremite na VOYO:

Lahka kategorija: Valeriu Mircea – Leo Brichta (zmaga za Mirceo z davljenjem sredi četrte runde za naslov začasnega prvaka)

Srednja kategorija: Dominik Humburger – Adrian Dudek (zmaga za Humburgerja dve minuti in pol pred koncem 2. runde po tehničnem nokavtu)

Velterska kategorija: Henry Fadipe – Matuš Juraček (zmaga za Juračeka minuto pred koncem prve runde po tehničnem nokavtu)

Velterska kategorija: Kacper Koziorzebski – Viktor Červinsky (zmaga Červinskega po soglasni sodniški odločitvi)

Dogovorjena teža (do 68 kilogramov): Lukasz Charzewski – Michal Sobiech (zmaga za Charzewskega po soglasni sodniški odločitvi)

Poltežka kategorija: Vasil Ducar – Dawid Kasperski (soglasna sodniška odločitev)

Peresna kategorija: Josef Štummer – Adrian Wieliczko (podreditev v drugi rundi)

Bantamska kategorija: Mariusz Joniak – Tobiasz Le (tehnični nokavt v prvi rundi)

Ženska mušja kategorija: Wiktoria Czyzewska – Petra Častkova (tehnični nokavt v prvi rundi)

KSW 91: Mircea vs Brichta
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strenght coach
22. 02. 2024 11.51
Res pogrešamo UFC.
LP80
18. 02. 2024 21.38
+1
Zakaj ni UFC-ja?
Amonnnji
18. 02. 2024 13.50
+1
Bigbadjohn
18. 02. 2024 13.21
+3
Vrnite UFC na Voyo!
nekroman
17. 02. 2024 19.32
+3
Zakaj ni vec ufc-ja na voyo