Borilni športi

Mladi slovenski karateisti so si na EP priborili tri medalje

Tbilisi, 12. 02. 2024 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska karate reprezentanca se iz evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane, ki je potekalo v Tbilisiju, vrača s tremi medaljami. Za bronasto sta poskrbela Bor Žibret med mladinci in Elizabeta Molnar med mlajšimi članicami, srebrno medaljo pa je med mlajšimi članicami osvojila Hana Debeljak.

Mladinec Bor Žibret se je v kategoriji do 76 kilogramov že v drugem krogu srečal s kasnejšim zmagovalcem Gennarom Ingenitom in izgubil s 4:1, a tekmovanje nadaljeval v repasažu. Tam si je prek Estonca Andreja Pleskatsjova in Romuna Marca Glodeanuja zagotovil borbo za tretje mesto s predstavnikom Bosne in Hercegovine Sanjinom Hukaro in ga za svoje prvo odličje z evropskih prvenstev premagal s 4:3.

Bor Žibret
Bor Žibret FOTO: Karate klub Ljubljana

Elizabeta Molnar pa je med mlajšimi članicami vnovič dokazala, da spada v sam evropski vrh karateja, in si zagotovila svojo drugo medaljo v kategoriji do 68 kilogramov.  V uvodnem krogu je s 6:0 ugnala Slovakinjo Bianko Polonyovo, v drugem pa s 7:2 Grkinjo Mario Koutaliari Kiriaki. V četrtfinalu je morala Molnarjeva priznati premoč kasnejši zmagovalki Elini Sieliemienievi iz Ukrajine. Molnarjeva je tekmovanje nadaljevala v repasažu, kjer je najprej premagala Azerbajdžanko Aysu Aliyevo, za tretje mesto pa je nato ugnala Nemko Hannah Riedel.

Elizabeta Molnar
Elizabeta Molnar FOTO: Karate klub Ljubljana

Evropska podprvakinja pa je med mlajšimi članicami do 61 kilogramov postala Hana Debeljak. Mlada Slovenka je turnir začela z minimalno zmago (1:0) proti Estonki Annaliisi Lett, nadaljevala s prepričljivo zmago (6:0) proti Turkinji Merve Ertug, v četrtfinalu s 3:2 premagala Francozinjo Djihane Menacer, v polfinalu pa z enakim rezultatom še Nizozemko Ashley Kakiay. V velikem finalu je morala Slovenka priznati premoč stari znanki Emini Sipović iz Bosne in Hercegovine, ki je bila boljša s 4:1.

Hana Debeljak
Hana Debeljak FOTO: Karate klub Ljubljana
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petka5
12. 02. 2024 21.53
ŽigaLausegger
12. 02. 2024 20.41
+1
Lombardo
12. 02. 2024 20.27
+1