Borilni športi

Na seznam borb dodan zanimiv spopad nekdanjih borcev KSW-ja in PFL-ja

Ljubljana, 11. 04. 2023 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Borilni spektakel WFC 25 / Brave CF 70 je dobil novo predzadnjo borbo večera. V ljubljansko Halo Tivoli namreč prihajata izkušeni Brazilec Joilton Lutterbach, ki ima pod pasom že kar 47 profesionalnih borb, in borec, ki smo ga lahko v zadnjem času spremljali v poljski organizaciji KSW Andreas Gustafsson.

Joilton 'Peregrino' Lutterbach se bo še tretjič podal v kletko organizacije Brave CF, ki bo prihodnjo nedeljo skupaj s slovensko organizacijo WFC organizirala enega največjih dogodkov v mešanih borilnih veščinah v zgodovini Slovenije.

Domači dogodek WFC 25, ki bo potekal v Hali Tivoli, bo sicer naslovil izkušeni slovenski borec Marko Drmonjič, ki se bo pomeril s sedem let mlajšim Erkom Junom. Karte za borilni spektakel so še na voljo!

30-letni borec, ki že dalj časa trenira v sloviti nemški telovadnici UFD Gym, se je namreč v bogati karieri boril že v največjih svetovnih organizacijah. Pred desetletjem se je meril v UFC-jevem borilnem resničnostnem šovu The Ultimate Fighter, se nato podal v Rusijo, kjer se je meril v organizaciji ACB, eno borbo opravil v KSW-ju, kjer se je pomeril proti trenutno vročemu UFC-jevemu borcu Dricusu du Plessisu, in se naposled boril tudi v rednem delu PFL-ove sezone. Brazilec, ki živi in trenira v Nemčiji, je nato svoj dom našel v organizaciji Brave CF, pod okriljem katere je v svoji prejšnji borbi postal začasni prvak super lahke kategorije.

Joilton Lutterbach se je dvakrat boril tudi v ameriški organizaciji PFL.
Joilton Lutterbach se je dvakrat boril tudi v ameriški organizaciji PFL. FOTO: AP

Tokrat pa se vrača v višjo kategorijo, kjer se bo prihodnji konec tedna pomeril z Andreasom Gustafssonom. Zastrašujoči švedski borec z vzdevkom 'Bane' je bil nekoč odličen amaterski borec, saj je leta 2018 postal celo svetovni podprvak, nato pa formo prenesel tudi v profesionalne vode. 32-letni Šved je namreč do sedaj zabeležil osem profesionalnih zmag in le en poraz, ki ga je vknjižil na debiju v poljski organizaciji KSW, ko ga je po tesni deljeni sodniški odločitvi premagal dobitnik bronaste olimpijske medalje v rokoborbi grško-rimskega sloga Damian Janikowski. Gustafssona smo lahko pod okriljem KSW-ja spremljali še ne dolgo nazaj, saj se je nazadnje boril februarja, ko je s tekmecem opravil že v prvi rundi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb dogodka WFC 25 / Brave CF 70:

Poltežka kategorija: Marko Drmonjič – Erko Jun

Supervelterska kategorija: Joilton Lutterbach – Andreas Gustafsson

Težka kategorija: Luka Podkrajšek – Pavel Dailidko

Bantamska kategorija: Izzeddine Al-Derbani – Eduardo Mora

Mušja kategorija: Edilceu Alves – Dansheel Moodley

Težka kategorija: Miha Frlic – Milenko Stamatovič

Bantamska kategorija: Mohammad Farhad – Ruel Panales

Lahka kategorija: David Forster – Nemanja Nikolić

World Freefight Challenge oziroma WFC je v naši regiji sinonim za odlične dogodke in izjemne borbe. Prvi dogodek je predsednik organizacije Zlatko Mahić organiziral že pred 17 leti, zadnjega, ko je prvič združil moči z eno najhitreje rastočih organizacij na svetu Brave CF, pa pred tremi leti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.