Borilni športi

Na vrsti je spopad bivših najboljših prijateljev, Colbyja Covingtona in Jorgeja Masvidala

Las Vegas, 01. 03. 2022 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
0

V noči s sobote na nedeljo bo v svetovni prestolnici borilnih športov potekal UFC-jev borilni spektakel, na katerem pa tokrat ne bomo videli borb za šampionske pasove. Ljubitelji mešanih borilnih veščin UFC 272 vseeno komaj čakajo, saj je na vrsti obračun dveh atraktivnih velterašev, ki sta bila včasih kot brata, sedaj pa se na smrt sovražita. Poleg obračuna Colbyja Covingtona in Jorgeja Masvidala pa bodo v glavnem delu prireditve potekale še štiri zanimive borbe, med drugim se utegne zgoditi, da bomo na delu znova videli Islama Mahačeva. Prenos dogodka se bo v nedeljo na VOYO pričel ob 4.00.

Colby Covington in Jorge Masvidal sta bila nekoč trening partnerja, sostanovalca in predvsem največja prijatelja, sedaj pa drug o drugem ne moreta povedati nič lepega. Spor bosta v noči s sobote na nedeljo zgladila v Las Vegasu, kjer bo njun obračun glavna borba borilnega spektakla UFC 272, ki si ga boste lahko v nedeljo od 4.00 dalje v živo ogledali na VOYO

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vezi med Covingtonom in Masvidalom naj bi se začele rahljati zaradi denarja, saj Covington po Masvidalovem pričevanju po eni izmed borb ni želel plačati enega izmed trenerjev, ki je treniral oba borca. Covington na drugi strani trdi, da se je njuno prijateljstvo končalo, ker Masvidal ni mogel prenesti, da je postal 'Kaos' bolj priljubljen in bolje plačan borec. Dejstvo pa je, da je moral 34-letni Covington zaradi napetosti na treningih zapustiti American Top Team in odpreti svojo telovadnico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V tem času je Američan prevzel tudi vlogo "največjega zlobneža v UFC-ju", saj je javno podpiral desničarska gibanja ter užalil ves brazilski narod, gibanje Black Lives Matter in še marsikoga drugega. Negativno persono je malo popravil šele ob drugem porazu proti Kamaru Usmanu, ko je prvaku prišepnil na uho, da vse to dela le zato, da bi zagotovil čim več ogledov dogodka, in da ne gre za nič osebnega. Nasprotno pa borba z Masvidalom ne bi mogla biti bolj osebna, saj sta bila nekoč kot brata. Poleg tega, da sta ves čas trenirala skupaj, sta bila tudi del ekipe drug drugega na borbah, Covington pa je nekaj časa tudi spal na kavču tri leta starejšega Masvidala.

Usman vs. Covington
Usman vs. Covington FOTO: AP

Njuna borba bo predvsem poravnava zamer, saj sta se oba borca že dvakrat borila proti prvaku Usmanu in bila pri tem neuspešna. Covington, ki ostaja prvi izzivalec prvaka, je sicer prepričan, da se bo vsaj še enkrat pomeril z Usmanom, a se to, dokler ne bodo prve priložnosti dobili nekateri drugi borci, verjetno ne bo zgodilo.

UFC 272: Covington vs Masvidal

Pred glavno borbo večera bi moral potekati še obračun za najboljšega Rafaela v UFC-ju. Pomeriti bi se namreč morala Rafael Dos Anjos in Rafael Fizijev. Njun spopad je bil sprva napovedan že za 19. februar, a Fiziev ni dobil vize za vstop v ZDA. Rusu, ki je v nizu petih zaporednih zmag, je vizo le uspelo dobiti, a je ob prihodu v Las Vegas zbolel za covidom-19, tako da je moral svoj nastop na prireditvi odpovedati. Dos Anjos, sicer nekdanji prvak lahke kategorije, v zadnjem času z borbami nima sreče. Nazadnje se je v oktagonu meril novembra 2020, ko je namesto poškodovanega Islama Mahačeva vskočil veteran Paul Felder, ki se je tudi tokrat ponudil, da se pomeri z Brazilcem. Dos Anjos in Mahačev bi se nato morala pomeriti oktobra lani, a je moral Brazilec zaradi poškodbe borbo odpovedati, Mahačev pa se je nato boril z Danom Hookerjem

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob naznanitvi bolezni Fizijeva se je za borbo z Dos Anjosom na družbenem omrežju Twitter javilo že nekaj borcev. Prvi je bil Renato Moicano, ki je pred dobrima dvema tednoma vknjižil zmago proti Alexandru Hernandezu, med kandidati se je poleg že omenjenega Felderja izpostavil tudi mladi Terrance McKinney, ki je prejšnji vikend dosegel že peto zaporedno zmago v prvi rundi borbe. Borbo pa je pripravljen sprejeti tudi nekdanji začasni prvak lahke kategorije Tony Ferguson, ki je dejal, da je bil pripravljen v skočiti že prejšnji vikend proti Mahačevu, a klica preprosto ni prejel.

Pričakovano je največ pozornosti požel odziv Islama Mahačeva, ki je bil prav tako kot McKinney na delu prejšnji vikend, ko je v prvi rundi odpravil Bobbyja Greena. 30-letni Rus, ki bi se moral že trikrat pomeriti s sedem let starejšim Brazilcem, je bil borbo nemudoma pripravljen sprejeti, a pod pogojem, da se pomerita v velterski kategoriji, na kar je Dos Anjos prek Twitterja že pristal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borilni spektakel bosta sicer odprla težkokategornika Sergej Spivak in Greg Hardy, ki bi se morala pomeriti že na UFC 270, a je Američan zaradi poškodbe borbo prestavil. Nekdanji igralec ameriškega nogometa je v oktagonu nazadnje stal julija lani, ko ga je ugnal Tai Tuivasa, Moldavijec pa se je nazadnje meril septembra lani, ko je niz treh zaporednih zmag prekinili s porazom proti Tomu Aspinallu.

Tai Tuivasa in Greg Hardy
Tai Tuivasa in Greg Hardy FOTO: AP

Sledila bo borba vedno glasnega Kevina Hollanda in veterana Alexa Oliveire. Oba borca bosta še dodatno motivirana, saj bosta želela prekiniti niz porazov. Holland po izvrstnem letu 2020 (ko je nanizal kar pet zmag) v treh poskusih še ni zmagal, podobno pa tudi Oliveira od sredine leta 2020 ni okusil slasti zmage. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najlažja borca glavnega dela prireditve bosta deseti in enajsti izzivalec v peresni kategoriji, Edson Barboza in Bryce Mitchell. 36-letni Brazilec se bo že sedemindvajsetič boril v UFC-jevem oktagonu in lovil že 17. zmago. Devet let mlajši Američan pa bo lovil peto zmago v organizaciji in 15. v karieri, ob tem pa je treba poudariti, da 27-letnik profesionalnega poraza še ne pozna.

Seznam borb, ki si jih lahko v živo ogledate na VOYO:

Velterska kategorija: Colby Covington – Jorge Masvidal

Lahka/velterska kategorija: Rafael Dos Anjos – ? (še nima novega nasprotnika, trenutno kaže, da bo to Islam Mahačev)

Peresna kategorija: Edson Barboza – Bryce Mitchell

Velterska kategorija: Kevin Holland – Alex Oliveira

Težka kategorija: Serghei Spivac – Greg Hardy

UFC 272: Covington vs Masvidal
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.