Borilni športi

Na WFC 25 se bo meril tudi nekdanji UFC-jev borec

Ljubljana, 04. 04. 2023 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na borilnem spektaklu WFC 25/Brave CF 70 se bodo borili tako domači kot tuji borci, med slednjimi pa izstopa nekdanji borec organizacije UFC Jose Torres, ki se bo v predzadnji borbi večera pomeril z Južnoafričanom Nkosijem Ndebelejem.

V Hali Tivoli se bo čez nekaj manj kot tri tedne boril tudi Jose Torres, znan pod vzdevkom 'Shorty', ki se lahko pohvali z dvema naslovoma prvaka ameriške organizacije Titan FC. 30-letni Američan se je v bogati karieri med drugim meril tudi v najmočnejši organizacij mešanih borilnih veščin na svetu UFC, kjer je zbral zmago in poraz. To je bil hkrati tudi njegov edini poraz v profesionalni karieri, ki jo po kratkem stažu v UFC-ju nadaljuje v bahrajnski organizaciji Brave CF, kjer je zaenkrat zbral tri zmage, ena borba pa se je končala brez zmagovalca.

Domači dogodek WFC 25, ki bo potekal v Hali Tivoli, bo sicer naslovil izkušeni slovenski borec Marko Drmonjič, ki se bo pomeril s sedem let mlajšim Erkom Junom. Karte za borilni spektakel so še na voljo!

'Shorty' se bo v Hali Tivoli pomeril s še kako nevarnim Nkosijem Ndebelejem, zmagovalec njune borbe pa si bo priboril mesto prvega izzivalca prvaka v bantamski kategoriji. 30-letni Američan, ki običajno trenira v telovadnicah KHK Team Bahrain and Combat Do, se je v pripravi na še kako pomembno borbo podal v slovito telovadnico Xtreme Couture, kjer je treniral z nekaterimi najboljšimi borci bantamske kategorije na svetu, kot sta na primer UFC-jev Merab Dvalishvili in Bellatorjev Patchy Mix.

Merab Dvalishvili, Patchy Mix in Jose Shorty Torres
Merab Dvalishvili, Patchy Mix in Jose Shorty Torres FOTO: Brave CF

"Odločil sem se, da priprave na borbo proti Nkosiju Ndebeleju dokončam v telovadnici Xtreme Couture, kjer trenira na tone odličnih borcev mušje, bantamske in peresne kategorije. Vesel sem, da lahko kot predstavnik organizacije Brave CF treniram z najboljšimi in se vsak trening preizkušam s fanti, kot sta Merab in Patchy," je odločitev pojasnil Torres in o pripravah na borbo v Ljubljani še dejal: "V Xtreme Couture vsak dan testiram svoje sposobnosti proti najboljšim borcem. Drug drugemu pomagamo, da smo najbolje možno pripravljeni na borbe v različnih organizacijah. Velikokrat 'jih dobim', ampak to me motivira. To, da lahko treniram z najboljšimi borci in ljudmi, ki jih spoštujem, mi je v čast. Vem, da moj nasprotnik nima te sreče. Odkar sem tu, sem se res veliko naučil."

World Freefight Challenge oziroma WFC je v naši regiji sinonim za odlične dogodke in izjemne borbe. Prvi dogodek je predsednik organizacije Zlatko Mahić organiziral že pred 17 leti, zadnjega, ko je prvič združil moči z eno najhitreje rastočih organizacij na svetu Brave CF, pa pred tremi leti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb dogodka WFC 25 / Brave CF 70:

Poltežka kategorija: Marko Drmonjič – Erko Jun

Bantamska kategorija: Jose Torres – Nkosi Ndebele

Težka kategorija: Luka Podkrajšek – Pavel Dailidko

Bantamska kategorija: Izzeddine Al-Derbani – Eduardo Mora

Mušja kategorija: Edilceu Alves – Dansheel Moodley

Težka kategorija: Miha Frlic – Milenko Stamatovič

Bantamska kategorija: Mohammad Farhad – Ruel Panales

Lahka kategorija: David Forster – Nemanja Nikolić

WFC 25 / Brave CF 70 Fight Card
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
04. 04. 2023 19.56
Naj pride v Zgorni Duplek. Če...