Borilni športi

Največja pogodba v svetu športa: Alvarez toži DAZN in De la Hoyo

New York, 09. 09. 2020 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarski šampion Saul Alvarez toži ponudnika pretočnih vsebin DAZN in promotorja Oscarja de la Hoyo za najmanj 237,86 milijona evrov, poroča britanski BBC.

Alvarez (levo) med obračunom s Sergejem Kovaljovom.
Alvarez (levo) med obračunom s Sergejem Kovaljovom. FOTO: AP

Sodeč po dokumentih z ameriškega okrožnega sodišča v Kaliforniji mehiški boksarski zvezdnik Saul Alvarez toži DAZN in Oscarja de la Hoyo zaradi "kršitev največje pogodbe v zgodovini boksa", ki jo je Alvarez za enajst dvobojev podpisal leta 2018. Prinesla naj bi mu nekaj več kot 310 milijonov evrov, med enajstimi točkami pa so Mehičan omenja kršitev pogodbe, malomarno vmešavanje in prevaro.

"Prelomili so medsebojne obljube, obljube Alvarezu in obljube privržencem boksa," piše v uradnih dokumentih, do katerih je imel BBC Sport, Alvarez pa toži tako ponudnika pretočnih vsebin DAZN kot nekdanjega boksarja De la Hoyo oziroma njegovo organizacijo Golden Boy Promotions.

Za eno borbo več kot 29 milijonov
V trenutkih podpisa pogodbe so mediji poročali, da gre morda celo za največjo ne samo v zgodovini boksa, temveč v zgodovini športa.  V dokumentih naj bi bilo razvidno, da bi po prvem od enajstih dvobojev DAZN izplačal nekaj manj kot 34 milijonov evrov Golden Boy Promotions za vse preostale obračune, medtem ko bi za vsakega od dvobojev Alvarez prejel 29,72 milijona evrov. Alvarez je medtem v ring že stopil trikrat, a za četrti dvoboj dogovora še niso dosegli.

30-letni Alvarez trdi, da so pri DAZN na pismo, ki jim ga je junija poslala njegova ekipa, odgovorili, da za njegov naslednji dvoboj Golden Boy Promotions ne bodo izplačali dogovorjenega 34-milijonskega zneska. Zaradi domnevnega neizplačila zdaj Alvarez toži tako DAZN kot Golden Boy Promotions in želi "vsaj 280 milijonov dolarjev (237,86 milijona evrov)" odškodnine. 

DAZN naj bi trdil, da je na njihovo odločitev vplivala lanska odpoved dvoboja z Rusom Genadijem Golovkinom. Alvarez odgovarja, da v pogodbi "ni omenjeno, da bi imel DAZN kakršno koli pravico sprejeti ali zavrniti katerega koli nasprotnika". V to godljo iskanja nasprotnikov naj bi se vmešal tudi Golden Boy Promotions, ki je DAZN dajal obljube, ki jih ni bilo mogoče izpolniti, zanje pa naj Alvarez ne bi vedel. Zato jih toži zaradi prevare, čeprav z njimi borec, ki je med profesionalci izgubil le enkrat na 56 dvobojih, sodeluje že od leta 2010. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.