Borilni športi

Naslednji izziv za Furyja bo Dillian Whyte

Ljubljana, 08. 12. 2021 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
1

Boksarska organizacija WBC je nespornemu prvaku Tysonu Furyju naročila, da mora naslov nespornega prvaka njihove organizacije braniti proti nosilcu začasnega pasu Dillianu Whytu ali pa se šampionskemu pasu odpovedati. Odločitev WBC-ja je posledica neuspešnih dogovorov med Furyjem in Oleksandrom Usykom, ki bo, kot kaže, znova boksal z Anthonyjem Joshuo.

Tyson Fury, ki je pred nekaj manj kot dvema mesecema z nokavtom v 11. rundi zaključil trilogijo z Deontayem Wilderjem, (posnetek borbe si lahko kadarkoli ogledate na VOYO) je že dobil naslednjega nasprotnika. Po naročilu organizacije WBC, čigar pas težke kategorije je v Furyjevi lasti, bo to začasni prvak Dillian Whyte, ki si že več kot dve leti prizadeva pomeriti se za naslov nespornega prvaka težke kategorije po verziji WBC.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po Furyjevi zmagi nad Wilderjem so se pojavljala namigovanja o borbi za absolutnega svetovnega prvaka v težki kategoriji, v kateri bi se pomerila 'Kralj Romov' ter prvak težke kategorije organizacij WBA, IBF, WBO in IBO, Oleksander Usyk. 34-letni Ukrajinec, ki prav tako kot leto dni mlajši Fury v profesionalni karieri še ne pozna poraza, je pasove štirih organizacij septembra letos z dominantno predstavo odvzel še enemu Britancu Anthonyju Joshui, ki je takoj po porazu sprožil klavzulo za povratni obračun. Po poročanju otoških medijev je bil Joshua pod določenimi pogoji pripravljen odstopiti od povratne borbe z Usykom, kar bi omogočilo za ljubitelje boksa močno želeni obračun med Furyjem in Usykom.

Tretji obračun: Tyson Fury – Deontay Wilder
Tretji obračun: Tyson Fury – Deontay Wilder FOTO: AP

Organizacija WBC je minuli mesec na letnem kongresu Furyju omogočila 30 dni časa, da se z Usykom dogovori za borbo, ki bi dala nespornega svetovnega vladarja težke kategorije, a se to ni zgodilo, česar je bil zagotovo navdušen prav Whyte, ki je naposled le dobil priložnost, na katero je čakal vse od poletja 2019, ko je z zmago proti Oscarju Rivasu osvojil začasni naslov prvaka organizacije WBC. Vse od takrat je Whyte nespornega prvaka, s katerim sta na začetku njunih karier tudi skupaj trenirala, na socialnih omrežjih pozival k soočenju v ringu in mu očital izmikanje borbi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

33-letni Britanec, sicer rojen na Jamajki, je od osvojitve začasnega šampionskega pasu premagal še Poljaka Mariusza Wacha, izgubil, a nato poraz maščeval Alexandru Povetkinu, 30. oktobra pa bi se moral pomeriti s Švedom Ottom Wallinom, a je obračun zaradi Britančevih težav z ramo odpadel.

Dillian Whyte
Dillian Whyte FOTO: AP

Fury zaenkrat borbe z Whytom uradno še ni sprejel, a je po besedah enega izmed njegovih trenerjev Andyja Leeja nanj pripravljen: "Tyson rad trenira, rad se bori in še vedno čuti, da mora počistiti težko kategorijo, kljub temu, da je že zaslužil tone denarja in bi se lahko brez težav športno upokojil. Mislim, da mu je borba z Whytom všeč, zato ne dvomim, da bo prav on njegova naslednja žrtev."

Angleški mediji so novico o britanskem spektaklu sprejeli z navdušenjem in že ugibajo, da bo borba med Furyjem in Whytom potekala na enem izmed londonskih stadionov (Wembley, O2 arena, Tottenham Hotspur Stadium) marca ali aprila prihodnje leto.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HowYesNo
08. 12. 2021 12.38
Smesno. Povetkin je nazadnje nabil whyta in to pri 40 letih