Borilni športi

Nastasija Koca po zmagi v polfinalu juriša na svetovni vrh

Antalya, 04. 10. 2019 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mlada slovenska tajska boksarka Nastasija Koca je pred vrati največjega uspeha v svoji karieri. Po zmagi v polfinalu svetovnega prvenstva v Turčiji, se bo aktualna mladinska evropska prvakinja s poljsko predstavnico udarila za zlato odličje.

V turški Antalyi poteka svetovno mladinsko prvenstvo v tajskem boksu, na katerem med borci iz 103 držav moči merijo tudi slovenski predstavniki. Sicer majhna ekipa, v sestavi dveh tekmovalcev in selektorja, pa je na pragu velikega uspeha. Nastasija Koca, ki je na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu osvojila zlato medaljo, je že pred prvenstvom napovedala, da ne skriva apetitov po osvojitvi naslova svetovne prvakinje v kategoriji do 63,5 kilogramov.

Nastasija je v polfinalu suvereno opravila z ameriško nasprotnico.
Nastasija je v polfinalu suvereno opravila z ameriško nasprotnico. FOTO: 24ur.com

Že prvi tekmovalni dan se je začel po načrtih slovenskega tabora, ki ga vodi selektor mladinske reprezentance Petrit Izairi. Nastasija je namreč že v prvi rundi opravila z iransko reprezentantko Parimah Ghasemian. V polfinalu jo je nato pričakala Američanka Arianna Tellez Shastri, ki je nudila večji odpor, a vseeno ni bila kos Nastasijinim napadom. Slovenka si je v prvih dveh rundah pridobila neulovljivo prednost in ob koncu slavila s soglasno sodniško odločitvijo.

17-letno Belokranjko v finalu čaka stara znanka Nikola Blakala. Borki sta se namreč lani pomerili v finalu evropskega prvenstva, kjer je slavila slovenska predstavnica. Dvoboj,ki bo na sporedu jutri, si lahko ogledate v živo na uradnem youtube profilu organizacije IFMA.

Na svetovnem mladinskem prvenstvu je nastopil tudi Žan Ilc, ki pa je izgubil v prvem krogu tekmovanja. Kot so sporočili iz tabora reprezentance je imel Žan težave z zastrupitvijo s hrano, vendar nastopa ni želel odpovedati.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.