Borilni športi

Ndebele prepričan, da si bo v Ljubljani priboril borbo za naslov prvaka

Ljubljana, 03. 04. 2023 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mladi Južnoafričan Nkosi Ndebele se v pripravah na borilni spektakel WFC 25 / Brave CF 70 zanaša na trdo vzgojo in mentalno moč. Pripravljen, da v Hali Tivoli šokira svet. Pomeril se bo namreč z nekdanjim UFC-jevim borcem Josejem 'Shortyjem' Torresom in si bo, v kolikor zmaga, prislužil borbo za naslov prvaka.

Nkosi 'The Future' Ndebele, ki velja za enega najbolj obetavnih borcev v organizaciji Brave, se bo čez nekaj manj kot tri tedne predstavil slovenskemu občinstvu. V predzadnji borbi večera borilnega spektakla WFC 25 / Brave CF 70 se bo namreč pomeril z izkušenim Josejem 'Shortyjem' Torresom.

Petouvrščeni izzivalec Bravove bantamske kategorije se bo v Hali Tivoli pomeril v najpomembnejši profesionalni borbi doslej, saj bi mu morebitna zmaga nad nekdanjim UFC-jevim borcem lahko prinesla borbo za naslov prvaka. Borbe pod pritiskom mlademu Južnoafričanu sicer niso tuje, saj se je ob odraščanju na ulicah Diepsloota v Južni Afriki soočal z veliko hujšimi, celo smrtno nevarnimi situacijami.

World Freefight Challenge oziroma WFC je v naši regiji sinonim za odlične dogodke in izjemne borbe. Prvi dogodek je predsednik organizacije Zlatko Mahić organiziral že pred 17 leti, zadnjega, ko je prvič združil moči z eno najhitreje rastočih organizacij na svetu Brave CF, pa pred tremi leti.

Diepsloot, kar v afrikanščini pomeni globok jarek, je gosto naseljeno mesto med Johannesburgom in Pretorijo, kjer je polno revščine, kriminala, neustreznih stanovanj in visoke stopnje brezposelnosti. Ndebele se je tako že kot otrok pogosto znašel v težavah, zato je, da bi zaščitil sebe in svoje prijatelje, začel trenirati karate. Pot ga je sčasoma zanesla v mešane borilne veščine, kjer je popolnoma izkoristil svoj potencial in postal amaterski prvak dveh divizij lokalnih organizacij, s čimer si je prislužil mesto v južnoafriški reprezentanci in leta 2017 postal tudi prvak IMMAF Africa Open. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po zmagi na prestižnem amaterskem turnirju se je pridružil bahrajnski organizaciji Brave CF in v profesionalnem MMA-ju debitiral na dogodku Brave CF 19 v Južni Afriki proti Ahmedu Faressu – ki je takrat imel rekord 14 zmag in dva poraza. Ndebele je v prvi rundi premagal veliko bolj izkušenega nasprotnika in ob tem pokazal le delček svoje veličine ter si začel graditi profesionalno kariero.

Domači dogodek WFC 25, ki bo potekal v Hali Tivoli, bo sicer naslovil izkušeni slovenski borec Marko Drmonjič, ki se bo pomeril s sedem let mlajšim Erkom Junom. Karte za borilni spektakel so še na voljo!

V njegovih sedmih dosedanjih borbah je njegov edini poraz prišel v drugi profesionalni borbi, ko se je boril kategorijo višje in se soočil s precej bolj izkušenim nasprotnikom. Ndebele je od takrat naprej nedotakljiv, na borbah v svoji rodni Južni Afriki, pa tudi v Braziliji, Bahrajnu in Indoneziji je zbral je tri zmage z nokavti in dve s soglasno sodniško odločitvijo.

Na prihajajočem spektaklu v Hali Tivoli pa bo 'The Future' prvič predstavljal Afriko na evropskih tleh. V Sloveniji ima največjo priložnost v življenju, toda ne glede na izid borbe, lahko z gotovostjo rečemo, da je Nkosi Ndebele že zmagovalec v življenju.

Nkosi Ndebele
Nkosi Ndebele FOTO: WFC

Seznam vseh borb dogodka WFC 25 / Brave CF 70:

Poltežka kategorija: Marko Drmonjič – Erko Jun

Bantamska kategorija: Jose Torres – Nkosi Ndebele

Težka kategorija: Luka Podkrajšek – Pavel Dailidko

Bantamska kategorija: Izzeddine Al-Derbani – Eduardo Mora

Mušja kategorija: Edilceu Alves – Dansheel Moodley

Težka kategorija: Miha Frlic – Milenko Stamatovič

Bantamska kategorija: Mohammad Farhad – Ruel Panales

Lahka kategorija: David Forster – Nemanja Nikolić

WFC 25 / Brave CF 70 Fight Card
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
03. 04. 2023 17.10
Še ena potrditev da smo Slovenci nadpovprečno rejeni- nastopamo le v težki in poltežki kategoriji! XD